Σκέρτσος – Εύβοια: Γιατί ο Σταύρος Μπένος είναι ο κατάλληλος

Ο Άκης Σκέρτσος εξηγεί γιατί ο Σταύρος Μπένος είναι η καλύτερη επιλογή για την Εύβοια μετά τις πυρκαγιές, με την Άννα Διαμαντοπούλου να συμφωνεί.
ΟΣταύρος Μπένος είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει επικεφαλής στο σχέδιο ανασυγκρότησης στην Εύβοια, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τα μέτρα της κυβέρνησης για τις πυρόπληκτες περιοχές να έχουν ανακοινωθεί, με στόχο να στηριχτούν έμπρακτα και άμεσα οι πυρόπληκτοι, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος εξηγεί για ποιον λόγο ο Σταύρος Μπένος είναι ο κατάλληλος για να αναλάβει την «επόμενη» ημέρα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Σκέρτσος επισημαίνει πως «η Εύβοια με τον Σταύρο Μπένο μπορεί να γίνει ένα “εργαστήριο” του μέλλοντος για τη χάραξη νέου τύπου δημόσιων αναπτυξιακών πολιτικών που θα είναι συμπεριληπτικές για τους κατοίκους, προστατευτικές για το περιβάλλον και ταυτόχρονα φιλόδοξες για την τοπική οικονομία και κοινωνία».

Άκης Σκέρτσος για Σταύρο Μπένο και Εύβοια – Η ανάρτησή του
«Ο Σταύρος Μπένος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει το σχέδιο ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας, όχι μόνο γιατί έχει συνδεθεί με την ανοικοδόμηση της Καλαμάτας και τη δημιουργία των ΚΕΠ, αλλά διότι χάρη στη δουλειά που έχει κάνει στο Diazoma είναι ο σημαντικότερος στην Ελλάδα θιασώτης -και ίσως ο πιο βαθύς γνώστης- του εργαλείου που ονομάζεται “Σχέδιο Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων”.

» Αυτό έχει ανάγκη η Εύβοια μετά από την περιβαλλοντική και οικονομική ζημιά που έχει υποστεί· μια τολμηρή χωρική στρατηγική που δεν θα περιλαμβάνει απλά τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και απασχόλησης, αλλά και την -με κοινωνικούς όρους- βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών, καθώς και τη βελτίωση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

» Η Εύβοια με τον Σταύρο Μπένο μπορεί να γίνει ένα “εργαστήριο” του μέλλοντος για τη χάραξη νέου τύπου δημόσιων αναπτυξιακών πολιτικών που θα είναι συμπεριληπτικές για τους κατοίκους, προστατευτικές για το περιβάλλον και ταυτόχρονα φιλόδοξες για την τοπική οικονομία και κοινωνία».

Άννα Διαμαντοπούλου για Σταύρο Μπένο: Η καλύτερη επιλογή για την Εύβοια

Την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ορίσει τον Σταύρο Μπένο επικεφαλής για την ανασυγκρότηση στην Εύβοια μετά τις πυρκαγιές, σχολιάζει με ανάρτησή της στα social media η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η πρώην υπουργός επισημαίνει πως ο Σταύρος Μπένος αποτελεί την «καλύτερη επιλογή για τη δυσκολότερη αποστολή».

«Σταύρος Μπενος. Μια ζωή με σφραγίδα ήθους, δημιουργίας αποτελέσματος.Η καλύτερη επιλογή για την δυσκολότερη αποστολή. Καλή επιτυχία Φίλε. Αν δεν τα καταφέρεις, εσυ δεν θα μπορέσει κανείς» έγραψε η Άννα Διαμαντοπούλου.

ΠΗΓΗ:https://www.athensvoice.gr/