Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβαθμίζοντας μεταξύ άλλων τους Άκη Σκέρτσο, Χρήστο Τριαντόπουλο και Γιάννη Οικονόμου

Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε αιφνιδιαστικά το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την προαναγγελθείσα από χθες αναβάθμιση του μέχρι πρότινος ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών, Χρήστου Τριαντόπουλου.

Όπως ανακοινώθηκε ο κ. Τριαντόπουλος αναβαθμίζεται σε υφυπουργό στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Στόχος της αναβάθμισης του κυρίου Τριαντόπουλου είναι να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ο Άκης Σκέρτσος αναβαθμίζεται σε υπουργό Επικρατείας με τις ίδιες αρμοδιότητες και νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός στον πρωθυπουργό αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν

  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.
  • Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει σήμερα, στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΠΗΓΗ:https://www.newsbomb.gr/

You May Also Like

Οι 2 τρόποι εξόφλησης των φόρων του εκκαθαριστικού έως και σε 12 δόσεις

Οι φορολογούμενοι έχουν το δικαίωμα να εξοφλήσουν τους φόρους που αναγράφουν τα…

Στέλιος Πέτσας: «Mέχρι σήμερα οι Έλληνες δεν είναι αντίθετοι στα μέτρα. Ίσα ίσα τα αγκαλιάζουν και γι’ αυτό υπάρχει  συμμόρφωση»

Στέλιος Πέτσας: «Mέχρι σήμερα οι Έλληνες δεν είναι αντίθετοι στα μέτρα. Ίσα…

Επίδομα παιδιού: Νέα απόφαση για την πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ

Νέο κονδύλι ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας για να πληρωθεί από τον ΟΠΕΚΑ…

Αλέξης Γεωργούλης: «Θεοποιούμε τον θύτη»

«Έκρηξη» της Λιάνας Κανέλλη για το πώς αντιμετωπίζεται η καταγγέλλουσα

Αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε σε διανομή γεύματος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων

Αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε σε διανομή γεύματος του Κέντρου Υποδοχής και…

Μ.Μ.Μ.: Μείωση 50% στα εισιτήρια των πολυτέκνων

Μ.Μ.Μ.: Μείωση 50% στα εισιτήρια των πολυτέκνων

Τι είναι η «χειμερινή φωτοβολίδα» που θα «χτυπήσει» τη χώρα από την Κυριακή

Έρχονται χιόνια και κρύο – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη διεθνή τηλεδιάσκεψη για την παροχή αρωγής στον Λίβανο

Συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη διεθνή τηλεδιάσκεψη για την παροχή αρωγής…

Παπανδρέου κατά Ανδρουλάκη: “Δεν μπορεί να φέρει την ανανέωση”

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε το δρόμο της ευθείας αντιπαράθεσης με τον Νίκο…

Ρωσία: Οι μισές από τις εξαγωγές πετρελαίου έχουν καταλήξει στην Κίνα το 2023

Το μερίδιο της Ινδίας στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου έχει αυξηθεί σε δύο χρόνια στο 40%