Τραμπ: Είναι ώρα ο Μπάιντεν να παραιτηθεί από ντροπή!

Σε παραίτηση “από ντροπή” κάλεσε τον Τζο Μπάιντεν ο Ντόναλντ Τραμπ, την Κυριακή (15/08), ύστερα από την ανακατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.
Ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε την Κυριακή (15/08) ότι ήρθε η ώρα για τον νυν Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να παραιτηθεί, «γι’ αυτό που επέτρεψε να συμβεί στο Αφγανιστάν, μαζί με την τεράστια αύξηση της νόσου COVID-19, αλλά και της καταστροφής των συνόρων, της καταστροφής της ενεργειακής ανεξαρτησίας και της κατεστραμμένης οικονομίας μας».

Ακόμα, ο Τραμπ πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να είναι μεγάλη υπόθεση», καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μπάιντεν «δεν εξελέγη νόμιμα από την αρχή!».

Η δήλωση ακολουθεί την ανακοίνωση των Ταλιμπάν, μετά την είσοδό τους στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, δηλαδή την Καμπούλ, ότι η οργάνωση έχει τον έλεγχο όλων των περιοχών της πόλης.
Μάλιστα, ο Τραμπ χαρακτήρισε την πολιτική του νυν Αμερικανού Προέδρου στο Αφγανιστάν και τα αποτελέσματά της «μια από τις μεγαλύτερες ήττες στην αμερικανική ιστορία!».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Μοχάμεντ Ναΐμ, δήλωσε την Κυριακή (15/08), στο Al Jazeera ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν έχει «τελειώσει», σημειώνοντας ότι ο τύπος της διακυβέρνησης και η μορφή του καθεστώτος στη χώρα θα ξεκαθαρίσουν σύντομα.
Ο ίδιος κάλεσε τις ξένες διπλωματικές αποστολές να έχουν «απόλυτη εμπιστοσύνη» αφού, όπως είπε, δεν υπάρχει κίνδυνος γι’ αυτές στο Αφγανιστάν, καθώς «οι δυνάμεις του Ισλαμικού Εμιράτου έχουν την αποστολή να διατηρούν την ασφάλεια στην Καμπούλ και σε άλλες πόλεις της χώρας».
Παρ’ όλα αυτά, οι δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, συνεχίζουν να απομακρύνουν το διπλωματικό τους προσωπικό από τη χώρα, με την Ουάσινγκτον και το Παρίσι να αποφασίζουν τη μεταφορά των πρεσβειών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου υπάρχει πλήθος ανθρώπων που επιχειρεί να εγκαταλείψει τη χώρα.
Έτσι, προκειμένου να βοηθήσει στην απομάκρυνση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν, ο Μπάιντεν ενέκρινε την αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων στην ασιατική χώρα σε 5.000, με τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να αναφέρουν την Κυριακή (15/08) ότι το Πεντάγωνο, στη συνέχεια, πήρε άδεια για επιπλέον 1.000 στρατιώτες.
* Σημείωση: Οι Ταλιμπάν έχoυν χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση και έχουν απαγορευτεί στη Ρωσία.

ΠΗΓΗ:https://sputniknews.gr/