Ανοικτή επιστολή: Ο φάκελος του εγκλήματος «Μάτι» δεν έχει κλείσει

«Ο Φάκελος του εγκλήματος “Μάτι” δεν έχει κλείσει. Και δεν θα κλείσει όσο υπάρχουν Ηθικές και πρακτικές εκκρεμότητες. Δεν θα κλείσει αν δεν ειπωθεί η Αλήθεια. Η πλήρης Αλήθεια, Γιατί χωρίς αυτή δεν θα μάθουμε ποτέ τι και ποιοι έφταιξαν πραγματικά και δεν θα ησυχάσουμε ούτε Εμείς ούτε οι Νεκροί μας» αναφέρει σε ανοικτή επιστολή του, κάτοικος του Ματιού, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, αλλά και τολμηρές αλλαγές σε πολιτικούς, υπηρεσιακούς και επιχειρησιακούς μηχανισμούς, προκειμένου να μην επαναληφεί η ανείπωτη τραγωδία του 2018

Ολόκληρη η επιστολή:

Μάτι, 11/8/2021

Στις 23/7/2018 στην Ανατολική Αττική συντελέστηκε ένα Έγκλημα που σκότωσε 102+ ανθρώπους, έκαψε και τραυμάτισε σοβαρά άλλους τόσους, και άφησε χιλιάδες χωρίς τις περιουσίες και τα σπίτια τους, διαλύοντας τις ζωές τους, παράλληλα στερώντας όλους τους πολίτες από πολύτιμο πράσινο και Φύση. Οι περιοχές που υπέστησαν αυτό το έγκλημα είναι ο Νέος Βουτζάς, το Μάτι, ο Προβάλινθος, η Αμπελούπολη, και το Κόκκινο Λιμανάκι. Η κοινή γνώμη μας έχει μάθει ως “Μάτι”.

Τρία χρόνια μετά είμαστε πλέον βέβαιοι ότι:

Αυτό το έγκλημα είναι Πολιτικό-Υπηρεσιακό/Επιχειρησιακό, και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Πολιτεία, τη Δικαιοσύνη αλλά και την Κοινωνία των πολιτών της Χώρας για να μην επαναληφθεί.

Ο Φάκελος του εγκλήματος “Μάτι” δεν έχει κλείσει. Και δεν θα κλείσει όσο υπάρχουν Ηθικές και πρακτικές εκκρεμότητες. Δεν θα κλείσει αν δεν ειπωθεί η Αλήθεια. Η πλήρης Αλήθεια, Γιατί χωρίς αυτή δεν θα μάθουμε ποτέ τι και ποιοί έφταιξαν πραγματικά και δεν θα ησυχάσουμε ούτε Εμείς ούτε οι Νεκροί μας.

Δεν θα κλείσει αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι ένοχοι: πολιτικοί, υπηρεσιακοί και επιχειρησιακοί. Γιατί αν δεν γίνει, δεν θα ιδρώσει το αυτί τους και θα το ξανακάνουν ανεμπόδιστοι στο μέλλον.

Δεν θα κλείσει αν δεν γίνουν οι τολμηρές και βαθιές αλλαγές στους τομείς εκείνους του κράτους που προκάλεσαν το έγκλημα, δηλαδή τους πολιτικούς, υπηρεσιακούς και επιχειρησιακούς μηχανισμούς του.

Δεν θα κλείσει όσο ένα μεγάλο ποσοστό των πληγέντων συμπολιτών μας παραμένουν άστεγοι ή δέσμιοι της γραφειοκρατίας, των πολύπλοκων διαδικασιών και των άδικων ή και απροσπέλαστων νομικών σκοπέλων.

Μα προπάντων δεν θα κλείσει αν δεν αντιληφθεί η κοινή γνώμη πόσο ευάλωτη είναι και πόσο την αφορά αυτός ο “φάκελος” και η τύχη του.

Έως την στιγμή που όλα τα παραπάνω πάψουν να ισχύουν καθ’ ολοκληρίαν, ο φάκελος “Μάτι” παραμένει ανοικτός.

Παρακαλούμε όσους σπεύδουν -Πολιτικούς και μη- να θεωρούν, να δηλώνουν και να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη ότι ο Φάκελος του πολιτικού υπηρεσιακού / επιχειρησιακού εγκλήματος Μάτι έχει κλείσει, να αναλογιστούν την πραγματική ευθύνη που φέρουν, και να αναθεωρήσουν. Το ίδιο ισχύει για τα ΜΜΕ που συμβάλλουν με ανεύθυνο τρόπο σε αυτή την πρακτική.

Η Αλήθεια θα πρέπει να υπερισχύσει της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας, θα πρέπει να πάψει να αποτελεί το μέγα θύμα πολιτικών σκοπιμοτήτων και μικροκομματικής πολιτικής. Η Αλήθεια είναι η εγγύηση και παρακαταθήκη για το καλό όλων των πολιτών. Αυτών που σήμερα κοιμούνται ήσυχοι αλλά και των νέων πυρόπληκτων κοινωνιών που δημιούργησε η πρωτοφανής καταστροφή που ζούμε σήμερα και που δυστυχώς θα δημιουργηθούν στο Μέλλον. Αποτελεί δε και αναγκαία συνθήκη για μια υγιή πολιτεία και ένα πραγματικό, ισχυρό και υπεύθυνο για τους πολίτες του Κράτος.

Τα παραπάνω νιώθουμε ότι έχουμε Ιερό χρέος να δηλώσουμε την δεδομένη πολύ δύσκολη χρονική στιγμή για τους σκληρά δοκιμαζόμενους πυρόπληκτους συμπολίτες μας, σε ένδειξη της πλήρους αλληλεγγύης και συμπαράστασης μας. Της ειλικρινούς συμπάθειας για τις μεγάλες υλικές καταστροφές κατοικιών και περιουσιών αλλά και τη θλίψη μας για την τεράστια περιβαλλοντολογική απώλεια που είναι κοινή και σοβαρότατη απώλεια όλων των Ελλήνων και όχι μόνο.

Της ρητής συμμαχίας στον αγώνα τους που αρχίζει τώρα, αλλά και για το δύσκολο αύριο. Γιατί αυτό το αύριο θα είναι δύσκολο και μακρύ. Εμείς δεν θα σας χαϊδέψουμε τα αυτιά ούτε θα σας χρυσώσουμε το χάπι. Είμαστε μαζί σας τώρα αλλά θα είμαστε πρωτίστως και στο μέλλον, σε αντίθεση και ανεξάρτητα από αυτούς που έχουν τα μικρόφωνα και την εξουσία κάθε φορά.

Όμως σήμερα περισσότερο από ποτέ που η ψυχή μας ξαναμαυρίζει, δεν ξεχνούμε τον Ιερό όρκο που έχουμε δώσει στους Νεκρούς και Ζωντανούς Ήρωές μας. Και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

Για τον Τόπο μου και τους ανθρώπους του,Γιάννης Οικονομίδης

ΠΗΓΗ:https://www.msn.com/

You May Also Like

Πιο διευρυμένο ωράριο σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια από τις 15 Μαΐου προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

Πιο διευρυμένο ωράριο σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια από τις 15 Μαΐου…

Συνελήφθησαν 14 άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, στο Ρέθυμνο

Συνελήφθησαν  14 άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια καθώς…

Σε πλήρη ανάπτυξη η καθολική εφαρμογή του Προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ»

Σε πλήρη ανάπτυξη η καθολική εφαρμογή του Προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα…

Τέλος εποχής για το διαζύγιο – Άυλο συναινετικό μέσω υπολογιστή ή κινητού

Ολόκληρη η διαδικασία πραγματοποιείται μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Οι ιδιώτες πάροχοι πίεσαν τη ΡΑΕ για να εφαρμόσει και η ΔΕΗ τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Οι ιδιώτες πάροχοι πίεσαν τη ΡΑΕ για να εφαρμόσει και…

ΗΠΑ :«Όχι» στον Ζελένσκι για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πολεμικών της Ρωσίας

ΗΠΑ :«Όχι» στον Ζελένσκι για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πολεμικών της Ρωσίας

Κογκρέσο: «Δολοφονήθηκαν άνθρωποι για να μη μιλήσουν για την ύπαρξη UFO»

“Είναι πιθανό να έχουν δολοφονηθεί άνθρωποι που γνώριζαν περισσότερες πληροφορίες“

Προσλήψεις ΕΠΟΠ: Οι ειδικότητες και τα προσόντα (απόφαση)

Προσλήψεις ΕΠΟΠ: Οι ειδικότητες και τα προσόντα (απόφαση)

Ψηφίστηκε ο “Κώδικας Μετανάστευσης”

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τίτλο “Κώδικας Μετανάστευσης”.

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε: «Τελευταίες εξελίξεις για την ανάκληση άδειας λειτουργίας της Α.Ε.Π.Ι»

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε: «Τελευταίες εξελίξεις για την ανάκληση άδειας λειτουργίας της Α.Ε.Π.Ι»