Στο θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊού και στα εμβόλια, εστίασε ο Λάκης Λαζόπουλος, μη διστάζοντας να διατυπώσει τους προβληματισμούς του.

Ο Λάκης Λαζόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του με τα προνόμια σε εμβολιασμένους και μη αλλά και στον διαχωρισμό που καλλιεργείται ανάμεσα στους ανθρώπους.
Ειδικότερα, στο επίμαχο ζήτημα των εμβολίων, ο ηθοποιός τόνισε τη διαφωνία του με το να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, όπως τα θέατρα, μόνο οι εμβολιασμένοι:

«Δεν υπάρχει λογική σε αυτό. Πρέπει να συνυπάρχουμε. Σε ένα πεζοδρόμιο θα είναι οι εμβολιασμένοι και απέναντι οι ανεμβολίαστοι. Φτάνουμε σε χαζομάρες μεγάλες τώρα. Δεν μας διχάζουν, αλλά η πίεση δημιουργεί διχασμό. Ή αυτό ή εκείνο. Το καταλαβαίνω να γίνει αυτό στους ιατρούς. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει στο σώμα σου ό,τι θέλει. Εγώ πήρα την απόφασή μου, εμβολιάστηκα με ό,τι συνέπειες έχει και τέλος. Δηλαδή κάποιος άλλος δεν θέλει. Δεν κινδυνεύω από τον ανεμβολίαστο, κινδυνεύω από αυτούς οι οποίοι μεταδίδουν πληροφορίες και με βάση τον φόβο που δημιουργείται, σπέρνουν πληροφορίες και σπέρνουν τρόμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει περιοριστεί η ελευθερία του κόσμου και δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να αντέξει την αβεβαιότητα που ζούμε.
Μάλιστα, καταλόγισε και λάθος χειρισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία ασάφεια στον κόσμο και ένας φόβος.
«Σου λένε ότι στους κλειστούς χώρους θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και παράλληλα διαβάζεις ότι στο Ισραήλ, το 90% που μπαίνουν στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι. Υπάρχει μια πληροφόρηση που δεν μπορεί να ισορροπηθεί μέσα στο μυαλό του καθενός» εξήγησε ο κ. Λαζόπουλος.
«Την πρώτη περίοδο της πανδημίας είχαμε έναν άνθρωπο, υπήρχε μόνο ο κ. Τσιόδρας. Τώρα κάθε κανάλι έχει τους δικούς του. Ο φόβος αυτός δεν θα ξεπεραστεί με πίεση. Ο Έλληνας θέλει να αποφασίζει μόνος του. Ευτυχώς ή δυστυχώς, πρέπει να περιμένουμε όλα τα ζώα του δάσους να φτάσουν στο τέρμα. Δε θα επιτύχουμε το τείχος ανοσίας. Πιστεύω ότι η μάσκα θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια να φύγει από τη ζωή μας. Από την αρχή δεν ήταν μια εύκολη ιστορία. Μπήκαμε σε έναν αιώνα επιδημιών» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Δείτε τη συνέντευξή του σε εκπομπή του ΟΡΕΝ: