Εργαζόμενοι σε νοσηλευτικές μονάδες της Αχαΐας είναι αποφασισμένοι να μην εμβολιαστούν θεωρώντας την υποχρεωτικότητα, παραβίαση των ατομικών τους ελευθεριών

“Αντάρτικο” εργαζομένων σε νοσηλευτικές μονάδες της Αχαΐας οι οποίο αρνούνται να εμβολιαστούν, με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων να κάνουν λόγο για περίπου 1000 αρνητές, ανάμεσά τους και αρκετοί γιατροί.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε, με την συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ρίου συνάντηση όσων αντιδρούν στο μέτρο. Σύμφωνα με το Tempo24 δήλωσαν

αποφασισμένοι να μην εμβολιαστούν θεωρώντας την υποχρεωτικότητα, παραβίαση των ατομικών τους ελευθεριών, παρότι θα κινδυνεύσουν με αναστολή της εργασίας τους εάν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου δεν έχουν προχωρήσει έστω και στην πρωτη δόση εμβολίου.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις συνδικαλιστών του χώρου “αγγίζουν” τα 1.000 άτομα που μέχρι σήμερα αρνούνται να εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα οι “αρνητές” είναι περίπου:

  • Νοσοκομείο Ρίου: 300
  • “Αγ. Ανδρέας”: 250
  • Αίγιο: 50
  • Καραμανδάνειο: 30
  • Κέντρα Υγείας: 30

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντίστοιχο κλίμα έχει δημιουργηθεί και στο νομό Ηλείας, όπου υπολογίζεται πως πάνω από 200 εργαζόμενοι παραμένουν ανεμβολίαστοι. Όπως αναφέρει το Tempo24 στο νοσοκομείο Αμαλιάδας είναι περίπου 50 άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ και στο Κέντρο ΑΜΕΑ Λεχαινών η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν έχει προγραμματίσει εμβολιασμό.

Σχεδιάζουν καταλήψεις στα γραφεία των Διοικήσεων

O πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” Κώστας Πετρόπουλος δήλωσε ότι με κάθε μέσο θα υπερασπιστούν τους συναδέλφους τους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν υποχρεωτικά, υποστήριξε πάντως οτι προέχει η αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας κατά του κορονοϊού. Για το πως θα στηριχθούν οι αρνητές εργαζόμενοι ανέφερε πως θα προχωρήσουν ακόμη και σε καταλήψεις των γραφείων των διοικήσεων των νοσολευτηρίων.

Παράλληλα, στις 26 Αυγούστου προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τα σωματεία εργαζομένων έξω από τα γραφεία της 6ης ΥΠΕ.

1

“Θα εφαρμόσουμε το νόμο”

Από την πλευρά του, “όσοι δεν πραγματοποιήσουν έστω και μια δόση εμβολίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα έχουν ως συνέπεια την αναστολή της εργασίας τους”, τόνισε στο tempo24 ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, υπογραμμίζοντας πως θα εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς καμιά εξαίρεση.

Πηγή: Tempo24

You May Also Like

Περιζήτητοι για δουλειά απόφοιτοι logistics, πληροφορικής και χρηματοοικονομικών

Ποιο είναι το τμήμα από το οποίο το 84% των αποφοίτων του βρίσκει δουλειά μέσα σε 6 μήνες από τη στιγμή που παίρνει πτυχίο.

H Γάζα βομβαρδίζεται ανηλεώς – Τελεσίγραφο Ισραήλ: Εγκαταλείψτε – Κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων

Πάνω από 423.000 εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας

Στις ράγες η «σιδηροδρομική Εγνατία» κόστους 5 δισ. ευρώ

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα από τα πιο φιλόδοξα project του σιδηροδρομικού…

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου 2018;

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου 2018;

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: «Παλεύουμε για ένα σύγχρονο-δημόσιο ΕΛΓΑ»

Οι κλιματικές αλλαγές που συντελούνται έχουν επιφέρει τεράστιες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή…

«Έκλεισαν» λόγω αυξημένης ζήτησης οι αιτήσεις για τον Γ’ κύκλο του προγράμματος απασχόλησης ανέργων 30+ ετών σε 5 Περιφέρειες

«Έκλεισαν» λόγω αυξημένης ζήτησης οι αιτήσεις για τον Γ’ κύκλο του προγράμματος…

Αλλάζουν όλα στο επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών στο Δημόσιο

Αλλαγές στο καθεστώς που διέπει τη χορήγηση του επιδόματος βαρέας και ανθυγιεινής…

Μηταράκης: «Όλες οι ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας θα κλείσουν εντός του 2020»

Μηταράκης: «Όλες οι ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας θα κλείσουν εντός του 2020»

Η θεολογική παράδοση της Κορησού μπορεί να συμβάλλει στον πνευματικό τουρισμό του Ν.Καστοριάς

Η θεολογική παράδοση της Κορησού μπορεί να συμβάλλει στον πνευματικό τουρισμό του…