Άρον άρον μετακινήσεις για να καλυφθούν τα κενά από τις αναστολές στα νοσοκομεία

Το ξανασκέφτεται όπως φαίνεται η κυβέρνηση για το θέμα των αναστολών των εργαζομένων στο ΕΣΥ οι οποίοι δεν θέλουν να εμβολιασθούν ή αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.  Ήδη τα πρώτα προβλήματα άρχισαν να διαφαίνονται αφού τα κενά που προκύπτουν είναι πολλά και δύσκολα μπορούν να καλυφθούν με διαδικασίες εξπρές.

Δεν είναι τυχαίο ότι κατατίθεται τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα γίνεται άρση της αναστολής για υγειονομικούς που εμβολιάζονται έστω με την πρώτη δόση και θα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Εξάλλου σύντομα τα κενά λόγω των αναστολών από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, εκτιμάται ότι θα φθάσουν τα 7500 (Νοσοκομεία και Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας). Αριθμός που δύσκολα μπορεί να καλυφθεί άμεσα με τους επικουρικούς που θα προσληφθούν έστω και με διαδικασίες εξπρές.

Οι μετακινήσεις

Στο μεταξύ όμως σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ήδη έχουν ξεκινήσει οι εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού έως ότου φθάσει το επικουρικό προσωπικό που θα προσληφθεί στα νοσοκομεία. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα φαίνεται ότι μετακινείται προσωπικό που δε σχετίζεται με τον covid γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις.

Ήδη η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει ότι «στο νοσοκομείο Καλαμάτας καλούνται εκ της διοίκησης και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας να εργαστούν στο τμήμα COVID ιατροί άσχετων ειδικοτήτων (χειρουργικής, ορθοπαιδικής, οφθαλμολογίας, κλπ) υπό τη σκεπή του Διευθυντή πνευμονολόγου.

Με λίγα λόγια η στελέχωση ενός τέτοιου τμήματος αντί να γίνεται με προσλήψεις γιατρών συναφών ειδικοτήτων, ήτοι πνευμονολόγων και παθολόγων, ουσιαστικά προωθείται με μετακινήσεις γιατρών άσχετων προς τη νόσο Covid, θέτοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς αλλά και εκθέτοντας ηθικά και νομικά τους γιατρούς». Να υπενθυμιστεί ότι το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας που αποκάλυψε το ethnos.gr, προέβλεπε από τη αρχή τη μετακίνηση προσωπικού ακόμη και από ένα νοσοκομείο σε άλλο, ή από κλινική σε κλινική.

Οι αντιδράσεις

Η κυβέρνηση από την άλλη μοιάζει μουδιασμένη μπροστά στις αντιδράσεις των εργαζομένων αλλά και της κοινής γνώμης, αφού εμφανίζεται να «τιμωρεί» τους υγειονομικούς με αναστολές τους οποίους μέχρι πριν λίγο καιρό χειροκροτούσε.
Αυτό είναι άλλωστε και το επιχείρημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων που αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και κυρίως στις αναστολές εργασίας.

Πάντως το προσωπικό των νοσοκομείων φαίνεται πως είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις έως ότου αρθεί πλήρως το μέτρο της αναστολής.  Παράλληλα οι αντιδράσεις θα συνεχισθούν και με την παραχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες λόγω των κενών που δημιουργούνται, καθώς τροπολογία του υπουργείου Υγείας δίνει τη δυνατότητα να καλυφθούν θέσεις από ιδιωτικές εταιρείες ειδικά σε ότι αφορά υπηρεσίες όπως καθαριότητα, σίτιση κ.α. ενώ πλέον θα μπορούν να δίνονται και οι εργαστηριακές εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Επίσης ακόμη και τα ασθενοφόρα θα μπορούν να αξιοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα, στην περίπτωση που δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες από το ΕΚΑΒ.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

7.727 επιταγές κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ ενεργοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο

  7.727 επιταγές κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ ενεργοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο

Η Π.Ε. Καστοριάς ενημερώνει για την εστία Αφθώδους Πυρετού που εντοπίστηκε στην Τουρκία

Η Π.Ε. Καστοριάς ενημερώνει για την εστία Αφθώδους Πυρετού που εντοπίστηκε στην…

NBA – Αντετοκούνμπο: Δεν πίστευα ποτέ ότι στα 26 μου θα έπαιζα στους τελικούς

Table of Contents Hide Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μίλησε για την πορεία του μέχρι…

“Ψηλά” φέτος και τα έσοδα από τον τουρισμό

Άνοδος των ταξιδιωτικών δαπανών το Μάιο’17 λόγω της αύξησης των διεθνών αεροπορικών…

Σοκ στον Βόλο-Έλληνας γιατρός νοσοκομείου έδωσε τέλος στη ζωή του – Πήδηξε από τον 5ο όροφο

Σοκ στον Βόλο-Έλληνας γιατρός νοσοκομείου έδωσε τέλος στη ζωή του – Πήδηξε…

Click away: Τι ισχύει για τις παραγγελίες που έχουν ήδη γίνει με τα νέα μέτρα

Click away: Τι ισχύει για τις παραγγελίες που έχουν ήδη γίνει με…

Δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Συναγερμός από ΕΟΦ: Ανακαλούνται 74 καλλυντικά, σαπούνια, κρέμες για μωρά (λίστα)

Συναγερμός από ΕΟΦ: Ανακαλούνται 74 καλλυντικά, σαπούνια, κρέμες για μωρά (λίστα)