Ο κορωνοϊός στην Ελλάδα παρουσιάζει σημεία σταθεροποίησης, με τάση συρρίκνωσης, υπογράμμισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Πέμπτης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η κορωνοϊός στη χώρα παρουσιάζει σαφή σημεία σταθεροποίησης με τάση συρρίκνωσης και η πίεση στο σύστημα υγείας δείχνει σημεία επιβράδυνσης και πιθανής σταθεροποίησης, ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, καθώς βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο, όπου επιστρέφουν αρκετοί από διακοπές και αναμένεται μια διαφορετικού τύπου κινητικότητα.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι σε ένα μήνα από τώρα, αναμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας και η συμβολή όλων θα είναι κρίσιμη στην αντιμετώπιση αυτής της πιθανής αύξησης της επιδημικότητας, ενώ απηύθυνε έκκληση, για άλλη μια φορά, να επισπεύσουν τα ραντεβού εμβολιασμού όσοι ακόμα είναι ανεμβολίαστοι και ευχαρίστησε τους νέους που εμβολιάστηκαν πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στη δημιουργία του τείχους ανοσίας.

 

Η πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας

Ο συνολικός αριθμός των νέων διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα έδειξε μικρή, αλλά σημαντική μείωση και καταγράφηκαν περίπου 9% λιγότερες διαγνώσεις, ενώ ο αριθμός των θανάτων έδειξε σημεία σταθεροποίησης με περίπου 2% λιγότερους θανάτους.

Ειδικότερα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 8%, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid παραμένει μεταξύ 250 και 300 ανά ημέρα. Το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων συγκλίνει προς την μονάδα.

 

Ο κορωνοϊός μπαίνει σε διαφορετικό μεταβατικό στάδιο

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως η πανδημία σε παγκόσμια κλίμακα μπαίνει σε ένα διαφορετικό μεταβατικό στάδιο, όπου οι εύπορες χώρες, με μαζικά προγράμματα εμβολιασμού, επιχειρούν την επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ οι λιγότερο εύπορες χώρες προσπαθούν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες δόσεις εμβολίου.

«Η αντίθεση αυτή είναι ακόμα πιο έντονη από το γεγονός ότι υπάρχει ένα ποσοστό του πληθυσμού στις εύπορες χώρες που ενώ του δίνεται η δυνατότητα να εμβολιαστεί δεν το έχει κάνει. Η ενίσχυση του εμβολιασμού και η επιστροφή στην κανονικότητα των εύπορων χωρών επιταχύνει αυτόματα τον εμβολιασμό και των λιγότερο εύπορων χωρών και αυτό θα έχει ως συνέπεια την μικρότερη πιθανότητα ανάπτυξης μεταλλαγμένων στελεχών, τα οποία επανατροφοδοτούν την επιδημία στις εύπορες χώρες. Είναι πια ξεκάθαρο ότι ζούμε σε ένα παγκόσμιο χωριό και οι αποφάσεις εδώ έχουν θετικές ή αρνητικές αντανακλάσεις σε όλο τον κόσμο» τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

ΠΗΓΗ:https://www.enimerotiko.gr/

You May Also Like

Ισπανία: Αστυνομικός σκύλος-ρομπότ ξεκίνησε περιπολίες στη Μάλαγα

Ο σκύλος-ρομπότ σχεδιάστηκε για να συνδράμει το έργο των αστυνομικών

Πρόγραμμα προώθησης στην αυτoαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων ηλικίας 18-66 ετών

Πρόγραμμα προώθησης στην αυτoαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων…

Ρωσία: Ποινική έρευνα για τη βεβήλωση του μνημείου Σοβιετικών στρατιωτών στην Αθήνα

H εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε τις ελληνικές αρχές…

Στα τέλη Μαρτίου θα αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες

Οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα γίνουν στις 31 Μαρτίου 2018…

Καφετέρια στο Αιγάλεω άφησε ανοιχτές τις σόμπες της για όσους έχουν ανάγκη

Ζέστη και θαλπωρή σε όσους δοκιμάστηκαν από την κακοκαιρία προσέφερε μια καφετέρια…

Εισβολή αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα: Οι προειδοποιήσεις των ειδικών

Υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αναμένονται σήμερα και αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 47χρονος βίαζε κατ’εξακολούθηση την ανήλικη κόρη του

Σοκαριστικά στοιχεία για τον εφιάλτη που ζούσε επί 2 χρόνια ανήλικη στα χέρια…

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο 11/9 (χάρτης)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο 11/9 (χάρτης)

Βάσεις 2017: Πώς θα κινηθούν δημοφιλείς σχολές – Τελευταίες εκτιμήσεις

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωσή των εφετινών Βάσεων.