Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ένιωσε έκπληκτος από την στάση των θεατών απέναντι του στο παιχνίδι κόντρα στον 18χρονο Κάρλος Αλκαράθ στο US Open, ενώ χαρακτήρισε «απολύτως ψευδείς» τις κατηγορίες σχετικά με τα toilet breaks που κάνει

Για άλλη μία φορά το κοινό στη Νέα Υόρκη αποδοκίμασε τον Στέφανο Τσιτσιπά επειδή πήγε για toilet break μετά το τέλος του τρίτου σετ.

Το ίδιο έκανε και ο Αλκαράθ βέβαια, αλλά στον Ισπανό δεν υπήρξαν αντιδράσεις καθώς ο κόσμος μετά από όλο τον ντόρο που προκάλεσε ο Αντι Μάρεϊ, θεωρεί πως ο Στέφανος δεν σέβεται το παιχνίδι. Γι’ αυτό ίσως και υποστήριζαν φανατικά τον Ισπανό στο ματς, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Βέβαια, η στάση του κοινού είναι εντελώς λανθασμένη, κάτι που υποστήριξε και ο ίδιος ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό του. Επιτέθηκε μάλιστα για άλλη μία φορά στον Ζβέρεφ για τις κατηγορίες του Γερμανού περί χρήσης κινητού στα αποδυτήρια, σε εκείνο το τουρνουά στο Σινσινάτι.

«Δεν προσποιούμαι ότι όλοι με αγαπάνε. Δεν είναι στις προθέσεις μου να με αγαπάνε όλοι. Ο καθένας μπορεί να έχει τον αγαπημένο του παίκτη. Ένιωσα αυτή την αύρα, αλλά κατά μια έννοια το αγνόησα. Επειδή ο κόσμος δεν ξέρει, αυτό είναι το θέμα. Ο κόσμος που δεν είναι στον αθλητισμό, δεν ξέρει τι συμβαίνει, όλες αυτές οι κατηγορίες ήταν λανθασμένες. Εκείνη στον αγώνα μου στο Σινσινάτι (για coaching από το κινητό – όπως υποστήριξε ο Ζβέρεφ), είναι από τα πιο γελοία πράγματα που έχω ακούσει στη ζωή μου. Δεν ξέρω τι να πω γι’ αυτό, δείχνει το επίπεδο του ανθρώπου που το είπε» είπε χαρακτηριστικά.

Stefanos Tsitsipas Press Conference | 2021 US Open Round 3

«Με εξέπληξε η συμπεριφορά του κοινού»

Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς πρόσθεσε ότι προσπάθησε να κλείσει τα αυτιά του στις αποδοκιμασίες του κοινού.

«Μετά το κοινό εδώ, υποθέτω αυτά τα δυο πράγματα ήταν τα πιο έντονα που έλαβαν χώρα εδώ. Με εξέπληξε, αλλά δεν άφησα τον εαυτό μου να τον πάρει από κάτω επειδή ήμουν εκεί έξω και έπαιζα το παιχνίδι. Η στήριξη των fans είναι σημαντική, αλλά πρέπει να βγεις εκεί έξω και να παίξεις. Ξέρω πως όλα αυτά τα πράγματα έγιναν εναντίον μου χωρίς λόγο. Πήρα toilet break σαν κάθε κανονικός αθλητής. Μπορεί να έκανα λίγο περισσότερο από άλλους αθλητές, αλλά αν υπήρχε ένας κανονισμός που να έλεγε ότι δεν μπορώ να κάνω παραπάνω από έναν συγκεκριμένο χρόνο, θα τον ακολουθούσα» υπεραμύνθηκε του εαυτού του για άλλη μια φορά και συνέχισε:

«Ο κόσμος όμως δεν καταλαβαίνει. Είναι εδώ για το θέαμα. Θέλουν να δουν τένις. Είναι ανυπόμονοι, ειδικά η νέα γενιά. Απλά θέλουν να έχουν τένις γρήγορα. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να αλλάξω τα βρεγμένα ρούχα με στεγνά ρούχα. Προφανώς, είναι τεράστιο ζήτημα αυτό. Και κανείς δεν συζητάει για άλλα θέματα, όπως όταν οι παίκτες κάνουν περισσότερο χρόνο απ’ όσο επιτρέπεται να κάνουν, κάτι που ήταν και για μένα δύσκολο όταν τους αντιμετώπιζα, κρύωνα, έχανα τον ρυθμό μου, έπρεπε να περιμένω 30-35 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα σερβίς – σε έναν από τους αγώνες μου εδώ, έπρεπε να περιμένω πολύ ώρα μεταξύ πρώτων και δεύτερων σερβίς. Δεν παραπονέθηκα όμως. Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει πόσο χρόνο έχεις μεταξύ πρώτου και δεύτερου σερβίς, οπότε το σεβάστηκα αυτό».

«Εκπληκτικός ο Αλκαράθ, δεν έχω δει τόσο δυνατό παίκτη»

Οσον αφορά τον αγώνα, ο Τσιτσιπάς αποθέωσε τον 18χρονο Αλκαράθ λέγοντας πως έπαιξε εκπληκτικό τένις.

«Έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα, ήταν πολύ δυνατός, δεν έχω δει κάποιον να χτυπάει την μπάλα τόσο δυνατά. Μου πήρε λίγο χρόνο να προσαρμοστώ στο παιχνίδι του. Ήταν ένας απ’ αυτούς τους αγώνες που ανεβαίνεις σε κάποιο σημείο του αγώνα, νιώθεις πως έχεις τον έλεγχο, αλλά στο τέλος δεν πηγαίνει όπως θα ήθελες. Έχει μια πικρία αυτό, ειδικά μετά το απίθανο 4ο σετ που έκανα, που κυριαρχούσα και ήμουν πολύ επιθετικός. Ήταν ένα πολύ καλό 4ο σετ (για μένα), αλλά στο 5ο σετ ένιωσα πως έπαιξε τελείως διαφορετικά. Σαν να μην τον ένοιαζε, πήγαινε για το κάθε του χτύπημα, δεν έχω δει κάποιον να παίζει τόσο καλό 5ο σετ» είπε αρχικά και πρόσθεσε για τον Ισπανό:

«Με εξέπληξε η συνέπειά του. Επέστρεφα πολύ βαθιά την μπάλα, έβαζα πολλή πίεση στις επιστροφές μου, αλλά κατάφερε να το διαχειριστεί πολύ καλά, να βγάλει winners, να έχει τον έλεγχο. Αυτό είναι μια έκπληξη, ειδικά στο 5ο σετ δεν περίμενα να ανεβάσει τόσο πολύ το επίπεδό του, ειδικά μετά απ’ αυτό που έγινε στο 4ο σετ, ήταν εντελώς διαφορετικός παίκτης. Μπορεί να γίνει διεκδικητής Grand Slam τίτλων, έχει το παιχνίδι για να βρεθεί εκεί».

Πηγή:www.gazzetta.gr

You May Also Like

Βοήθεια στο Σπίτι: Εργαζόμενοι 20ετίας μένουν εκτός προγράμματος

Την διασφάλιση όλων των εργαζομένων στο ΒσΣ που μένουν εκτός της προκήρυξης…

Δικηγόρος 25χρονου που κατέθεσε μήνυση στον Λιγνάδη: «Η τέχνη ήταν το δόλωμα του»

Περισσότερες πληροφορίες για την καταγγελία

Φωτιές στη Μαγνησία: Καταστράφηκε το 80% της κτηνοτροφίας – Νεκρά πάνω από 3.000 ζώα

Σοκαριστικός είναι ο απολογισμός των κτηνοτρόφων της Μαγνησίας για την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου

Λινού: «Μακάρι να καταφέρουν οι γονείς να κάνουν self test στα παιδιά Νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων Δημοτικού»

Oι μαθητές όλων των βαθμίδων καλούνται να επιστρέψουν στη δια ζώσης διδασκαλία…

Πρόταση δυσπιστίας: Η ομιλία Καραμανλή έβαλε «φωτιά» στη Βουλή

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:«Δεν φταίει αυτός που ήταν υποψήφιος. Ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει τα ψηφοδέλτια».

Υπ. Τουρισμού: Συνολική ένταξη των ξεναγών στα μέτρα στήριξης

Υπ. Τουρισμού: Συνολική ένταξη των ξεναγών στα μέτρα στήριξης

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά