Όταν στέλνεις για πρώτη φορά το παιδί σου μακριά από το σπίτι του για σπουδές, ευελπιστείς τουλάχιστον να βρεθεί σε έναν χώρο ευχάριστο και ασφαλή που δεν θα του προκαλεί μελαγχολία και έντονη νοσταλγία.

Τι γίνεται, όμως, όταν μπαίνεις στη μελλοντική φοιτητική εστία του παιδιού σου και αντικρίζεις μια… τρώγλη; Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, τα μαζεύεις άρον-άρον και αναζητάς σπίτι με ενοίκιο. Αν πάλι είσαι άξιος μάστορας και με μεράκι, αναλαμβάνεις να κάνεις εσύ αυτό για το οποίο η Πολιτεία θα έπρεπε να έχει φροντίσει εδώ και χρόνια.

Ο λόγος για τον κ. Αλκιβιάδη Σεμελίδη, ο οποίος μόλις αντίκρισε το δωμάτιο στη φοιτητική εστία του ΑΠΘ που παραχωρήθηκε στην κόρη μου και έπαθε σοκ. Όπως περιγράφει σε ανάρτηση του στο facebook, αντίκρισε στο μικρό δωμάτιο της εστίας «πλακάκια τοίχου σπασμένα, πράσινα πλαστικά πλακάκια δαπέδου που τα μισά έλλειπαν και τα υπόλοιπα ήταν γεμάτα σταξίματα από μπογιές χρόνων, τοίχοι και ταβάνι ξεφλουδισμένα και μέσα στη βρωμιά.»

«Δωμάτιο 3X3 στη φοιτητική εστία του ΑΠΘ που παραχωρήθηκε στην κόρη μου. Ζώα δεν θα μπορούσαν να ζήσουν σε τέτοιο χώρο. Απορώ πώς έμενε ο προηγούμενος!», γράφει χαρακτηριστικά ο πατέρας, ο οποίος στην πορεία περιγράφει μία-μία τις αλλαγές που έκανε και μάλιστα με εντελώς δικά του έξοδα:

«Ξύθηκαν ταβάνι και τοίχοι, βάφτηκαν,πέρασα πλακάκια στον τοίχο,laminate στο πάτωμα,νέο νιπτήρα- βρύση-έπιπλο και διάφορες κατασκευές που θα μείνουν προίκα στον επόμενο. Τυχερός όποιος το πάρει!»

Δείτε της φωτογραφίες που ο ίδιος δημοσίευσε στο Facebook:

πηγή: www.thestival.gr