«Γονείς: Είναι η νο.1 δουλειά σας να γνωρίζετε τι συμβαίνει στη ζωή του παιδιού σας!»

Γονείς: Είμαι υποδιευθυντής σε Γυμνάσιο. Ο νούμερο ένα ρόλος μου είναι να δημιουργώ και να διατηρώ σχολικές συνθήκες τέτοιες που τόσο οι μαθητές όσο και οι δάσκαλοι να νιώθουν ασφαλείς (σωματικά, πνευματικά και συναισθηματικά), να διδάσκουν και να διδάσκονται, να καινοτομούν και να κοινωνικοποιούνται. Παίρνω τη δουλειά μου πολύ σοβαρά, όπως και οι συνάδελφοί μου, και δουλεύουμε πολύ σκληρά καθημερινά προκειμένου να κάνουμε στον χώρο εργασίας μας το καλύτερο που μπορούμε.

Δεν έχω λόγια για να περιγράψω πόσο χρόνο σπαταλώ καθημερινά, για να αντιμετωπίσω καταστάσεις που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές. Σε περιπτώσεις που χρειάζεται να ψάξω το κινητό κάποιων παιδιών, αυτά που βλέπω μου γυρίζουν το στομάχι (ακατάλληλες φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα κ.λ.π.). Τα παιδιά που οι μαθητές μας είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν σε τόσο μικρή ηλικία γίνονται όλο και χειρότερα χρόνο με τον χρόνο.

Όταν τηλεφωνώ σε γονείς για να τους ενημερώσω για το τι συμβαίνει, τους ρωτώ πάντα πόσο συχνά ψάχνουν το κινητό των παιδιών τους. Σοκάρομαι από το γεγονός, ότι το 90% αυτών λέει, ότι δεν το ψάχνουν ποτέ. Και όταν με ακούν ταραγμένο, με κατηγορούν, ότι τους λέω ψέματα για το παιδί τους ή περιμένουν από εμένα απλά να διορθώσω την κατάσταση.

Γονείς: Είναι η νούμερο 1 δουλειά σας ως γονείς να γνωρίζετε τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή στη ζωή του παιδιού σας

Τα παιδιά δεν δικαιούνται μυστικότητα. Οι συσκευές τους ανήκουν σε εσάς. Θα πρέπει να κάνετε «δύσκολες» συζητήσεις μαζί τους για τη ζωή, για τις σχέσεις, για το σώμα τους, για το μέλλον τους κ.λ.π. Είναι δική σας ευθύνη να τους παρέχετε κοινωνική και συναισθηματική στήριξη, να μάθουν να αντέχουν στις δύσκολες καταστάσεις, να ελέγχετε τις δραστηριότητές τους. Και σταματήστε να στέκεστε συνεχώς απέναντι στο σχολείο και στους δασκάλους –συνεργαστείτε μαζί μας! Δεν είμαστε ο εχθρός. Προσπαθούμε να εκπληρώσουμε τον ρόλο τόσο του γονιού όσο και του εκπαιδευτικού σε πολλές καταστάσεις και αυτό δεν είναι εύκολο.

Οι συμβουλές μου είναι οι εξής τρεις:

1.Τρώτε όλοι μαζί σαν οικογένεια κάθε βράδυ και μιλάτε.

Μην επιτρέπετε συσκευές την ώρα εκείνη. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι γονείς αφιερώνουν μόνο 8 λεπτά της ημέρας τους σε συζητήσεις με τα παιδιά τους. Αυτό είναι απαράδεκτο!

2.Ελέγχετε τα κινητά τους ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ!

Χρειάζεται να μάθετε να εξερευνείτε τον κόσμο τους. Ενημερωθείτε για το πώς δουλεύουν κάποιες εφαρμογές. Κατεβάστε τις στα κινητά σας! Βάλτε τα παιδιά σας να σας δείχνουν τι ανεβάζουν σε αυτές και τι συζητήσεις κάνουν. Και έπειτα δώστε τους τις σωστές συμβουλές. Φτιάξτε περιεχόμενο ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ και γίνεται μέρος της διαδικτυακής τους παρουσίας.

3.Δημιουργήστε ευκαιρίες ώστε να έχουν εμπειρίες

Πηγαίνετε τα παιδιά σας να δουν και να κάνουν νέα πράγματα! Να μάθουν νέα πράγματα. Αυτό, όχι μόνο ενισχύει το πνευματικό τους επίπεδο, αλλά και τη σχέση σας μαζί τους.

Τέλος, μην αφήνετε τα παιδιά να παίρνουν τα κινητά στα δωμάτιά τους, να κλείνουν τις πόρτες και να εξαφανίζονται για ώρες. Τίποτα καλό δεν συμβαίνει στο διαδίκτυο πίσω από κλειστές πόρτες! Αυτό είναι μακράν το επικίνδυνο μέρος στο οποίο πηγαίνουν οι μαθητές καθημερινά.

Σας παρακαλώ βοηθήστε μας!

Δείτε το αρχικό post του εκπαιδευτικού:

 

Warning: Public Education Rant to ParentsParents. I am an assistant principal in a middle school (grades 6-8). My…

Gepostet von Chris Cochran am Mittwoch, 12. Februar 2020

PHGH:https://www.infokids.cy/
You May Also Like

Τι πρέπει να προσέξετε με το μωρό τις ημέρες του καύσωνα

Τι πρέπει να προσέξετε με το μωρό τις ημέρες του καύσωνα

Γονείς vs Παιδιά: Αφήστε στην άκρη τις φωνές και επενδύστε στην αγάπη

Γονείς vs Παιδιά: Αφήστε στην άκρη τις φωνές και επενδύστε στην αγάπη

Δυσλεξία: Τα συμπτώματα ανάλογα με την ηλικία του παιδιού

Δυσλεξία: Τα συμπτώματα ανάλογα με την ηλικία του παιδιού

Παιδί: Οι ιδανικές τροφές για υγιές μυαλό!

Παιδί: Οι ιδανικές τροφές για υγιές μυαλό!

ΔΥΠΑ: Προσωρινοί Πίνακες για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2023

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής ένστασης

Είναι τυχαίο που ο Steve Jobs και ο Bill Gates μεγάλωσαν τα παιδιά τους χωρίς ηλεκτρονικές συσκευές;

Πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση των smartphones και των social media για…

5 «αθώες» φράσεις των γονιών που πληγώνουν και στιγματίζουν τα παιδιά

Table of Contents Hide 5 «αθώες» φράσεις των γονιών που πληγώνουν και…

Μάθετε στο παιδί σας να υπερασπίζεται τον εαυτό του

Μάθετε στο παιδί σας να υπερασπίζεται τον εαυτό του

Παιδί και εθισμός στο κινητό τηλέφωνο: Πώς μπορούν να παρέμβουν εποικοδομητικά οι γονείς

Παιδί και εθισμός στο κινητό τηλέφωνο: Πώς μπορούν να παρέμβουν εποικοδομητικά οι…