Tο ένα αφορά σε γιατρό και τα υπόλοιπα έξι σε νοσηλεύτριες

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας συρροής κρουσμάτων σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα σε πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους. Από αυτά, το ένα αφορά σε γιατρό και τα υπόλοιπα έξι σε νοσηλεύτριες.

Οι επτά εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα κορωνοϊού και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων, όπου και προχώρησαν σε PCR test. Όταν βγήκαν όλα θετικά κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι επτά εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο ThessToday.gr και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, ο οποίος αποκάλυψε ότι τα κρούσματα ίσως είναι και περισσότερα από επτά. «Είναι αλήθεια. Βρέθηκαν επτά θετικά κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες και ίσως να είναι και περισσότερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοροξενός.

Διοίκηση ΑΧΕΠΑ: Κανένας εμβολιασμένος υγειονομικός με σοβαρή νόσο ή νοσηλεία για covid-19 

Δεν υπάρχουν εμβολιασμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΑΧΕΠΑ με σοβαρή νόσο Covid-19 ή νοσηλεία, αναφέρει η διοίκηση του Νοσοκομείου, επικαλούμενη σημερινά δεδομένα και στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, στις 20 Αυγούστου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 11 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι τρεις εμβολιασμένοι, και τέθηκαν σε καραντίνα.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΧΕΠΑ αναφέρεται ότι: «Οι απουσίες εμβολιασθέντων εργαζομένων, που εμφανίζουν θετικό μοριακό τεστ, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ τίθενται σε καραντίνα, γεγονός που αποτελεί πιθανή περίπτωση ενώ δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου έως σήμερα».

Η διοίκηση του Νοσοκομείου, επικαλούμενη στοιχεία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και του Τμήματος Λοιμώξεων διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι την περασμένη Κυριακή (5/9) εργαζόμενοι του Νοσοκομείου εμφάνισαν συμπτώματα, προχώρησαν σε PCR test και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου.

ΠΗΓΗ:https://www.protothema.gr/

You May Also Like

Όλα δείχνουν πρόταση μομφής από τον Τσίπρα – «Είναι καλοδεχούμενη» λέει η κυβέρνηση

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά τον φάκελο που παρέδωσε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος στον Αλέξη Τσίπρα για τα στοιχεία που συνέλεξε η Ανεξάρτητη Αρχή και…

Μάντσεστερ: Γυναίκα αστυνομικός σέρνει άστεγο και τον πατάει στο στομάχι με το παπούτσι της

Ο ίδιος εξήγησε ότι κοιμόταν σε πρόχειρο χώρο δίπλα στο Δημαρχείο

Παιδικοί σταθμοί: Έτσι θα επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου

Παιδικοί σταθμοί: Έτσι θα επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου

«ΑΡΚΕΤΑ!»: Δακρυσμένος, ο προπονητής των Warriors Στιβ Κερ κατακεραύνωσε τους γερουσιαστές για τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο

Ο Κερ είχε χάσει τον πατέρα του σε περιστατικό πυροβολισμών

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald…

Αίγυπτος: Η στιγμή που πέφτει πολυκατοικία στην Αλεξάνδρεια

Οι διασώστες ανέσυραν τέσσερις νεκρούς από τα ερείπια

«Σοκ και δέος» με φυσικό αέριο, ρεύμα, βενζίνη: «Ψίχουλα η επιδότηση»

«Σοκ και δέος» με φυσικό αέριο, ρεύμα, βενζίνη: «Ψίχουλα η επιδότηση»

Είναι η Ινδία η νέα υπερδύναμη; Τι δείχνουν τα στοιχεία

Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης θα την φέρουν πιο ψηλά στη λίστα με τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου

Μπαλί: Το εξωτικό νησί της Ινδονησίας θα επιβάλλει φόρο στους ξένους τουρίστες

«Αυτός ο φόρος έχει στόχο την προστασία του πολιτισμού και του περιβάλλοντος στο Μπαλί»