Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλη βαρύτητα στον εμβολιασμό των νεαρών ηλικιών προκειμένου να μην ξανακλείσουν τα σχολεία

Περίπου 1.000 – 1.500 παιδιά βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, σε σύνολο 800.000 self test που πραγματοποιήθηκαν, χθες, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλη βαρύτητα στον εμβολιασμό των νεαρών ηλικιών προκειμένου να μην ξανακλείσουν τα σχολεία.

Αναφερόμενος στο bonus-κίνητρο των 50 GB στα κινητά τηλέφωνα των παιδιών που θα εμβολιαστούν, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι τα δεδομένα θα κομίζονται μόνο κατόπιν βεβαίωσης του γονέα στον οποίο ανήκει το κινητό τηλέφωνο που έχει δηλωθεί στο gov.gr.

Τέλος, για το αλαλούμ που επικράτησε με την είσοδο σε κλειστούς χώρους εστίασης παιδιών κάτω των 12 ετών, ο Γ. Οικονόμου είπε ότι η είσοδος θα επιτρέπεται με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος self test για τα παιδιά 5-11 ετών και με αρνητικό rapid test 48 ωρών για τα παιδιά 12-17 ετών. 

ΠΗΓΗ:https://www.alfavita.gr/