Ζ. Τζηκαλάγιας προς Γ. Ραγκούση: Είσασταν Υπουργός στην κυβέρνηση που μας οδήγησε στη χρεοκοπία

Η ομιλία μου στην Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.Ξεκινώντας δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω τα λεγόμενα του κ. Ραγκούση,υπενθυμίζοντας του πως ήταν Υπουργός της Κυβέρνησής που μας οδήγησε στην χρεωκοπία.

Το σημερινό νομοσχέδιο είναι πρωτοποριακό,που έρχεται φυσικά ως συνέχεια υλοποίησης του προεκλογικού μας προγράμματος που λέγαμε《 ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ. Δίνουμε λοιπόν πολλές αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά στους Δήμους για να επιτελέσουν τον ρόλο τους,εξασφαλίζοντας όμως πρώτη φορά τόσα χρήματα που είναι περίπου 40.000.000 € (κυρίως για τα καταφύγια και την μεταφορά τους) ΚΑΙ κάθε χρόνο 15.000.000€ για την επιστημονική τους περίθαλψη.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προβλέπει και θεσπίζει όλα όσα πρέπει για να ζουν καλύτερα τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς και όσον αφορά τα αδέσποτα να περιοριστεί ο αριθμός τους και κυρίως να μην βλέπουμε το καθημερινό φαινόμενο της κακοποίησης, που μας προσβάλλει ως πολιτισμό.