Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση

Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων» αναφέρει, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ σχετικά με το περιστατικό που προκάλεσε αντιδράσεις στην κοινή γνώμη.

«Τελευταίο κρούσμα η ανατριχιαστική, ρατσιστική αναπαραγωγή λίστας με ονόματα μαθητών και εκπαιδευτικού από νηπιαγωγείο της Αθήνας, παραβιάζοντας ακόμα κι αυτήν τη σημερινή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα. Ειδικά γι’ αυτήν τη διαρροή και δημοσιοποίηση η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις», προσθέτει το ΚΚΕ και καταλήγει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να κρύβεται. Δεν μπορεί να αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το ποιόν του βουλευτή της».

Μπογδάνος: Η απάντηση για τη στοχοποίηση παιδιών νηπιαγωγείου

Το βράδυ της Τρίτης, 14 Σεπτεμβρίου, ιστοσελίδα που ανήκε μέχρι πρόσφατα στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, και αναδεικνύει συχνά τις θέσεις του, προχώρησε στην αδιανόητη κίνηση να δημοσιεύσει λίστα με τα ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Κυψέλης. Μέσω του ανυπόγραφου άρθρου, το σάιτ εξέφρασε την ανησυχία του που στην τάξη υπήρχαν μόνο δύο παιδιά με ελληνικά ονόματα. Στο ίδιο άρθρο, εξήρε το έργο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αποτελεί εξαίρεση στους βουλευτές και πολιτευτές του κυβερνώντος κόμματος στην Α’ Αθήνας, ο οποίοι «παραμένουν εξαφανισμένοι από την πόλη και μακριά από τα πραγματικά της προβλήματα».

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η λίστα με τα ονόματα των μαθητών του νηπιαγωγείου κατέβηκε από το εν λόγω δημοσίευμα το οποίο παρέμεινε στο σάιτ και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, απάντησε μέσω Twitter ότι «Τα ονόματα δεν υπάρχουν στο εν λόγω δημοσίευμα» και απείλησε, μάλιστα, τον δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου με μηνύσεις. Οι επισημάνσεις, όμως, των χρηστών του Twitter, καθώς και τα screenshots από το ρατσιστικό δημοσίευμα στην αρχική του μορφή, υποχρέωσε, πρώτα το σάιτ, και στη συνέχεια τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, να ανασκευάσουν, κάνοντας λόγο για «λάθος».

«Όταν γίνονται λάθη, πρέπει να διορθώνονται. Κατά τη βραδινή αποψινή βάρδια δημοσιεύθηκε εκ παραδρομής ένας κατάλογος που είχε μεν εμφανιστεί και κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως δεν έχει θέση σε ενημερωτικό μέσο. Άμεσα αποσύρθηκε όταν το ατόπημα έγινε αντιληπτό.», ανέφερε σε ανάρτησή του το σάιτ.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ανέφερε το πρωί της Τετάρτης, 15 Σεπτεμβρίου, στο Twitter: «Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στοχοποιεί πρόσφυγες. Τον περασμένο Ιανουάριο, με μία ανάρτησή του στα social media, έδειχνε διαμέρισμα πολυκατοικίας στα Σεπόλια το οποίο ήταν προορισμένο για εγκατάσταση ανήλικων προσφυγόπουλων. Τότε, ο βουλευτής έκανε λόγο για «επικίνδυνη διάβρωση» της κοινωνικής συνοχής και της ειρήνης.

bogdanos.jpg

Τη διαγραφή Μπογδάνου ζητάει από τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ

Την αδιανόητη κίνηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, να αναπαράγει δημοσίευμα της ιστοσελίδας του με ονόματα μαθητών και δασκάλας νηπιαγωγείου, επέκρινε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μιλώντας για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια.

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε:

«Εχθές το βράδυ  ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από  γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας.

Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει».

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Λιβανός : Διάλογος με την Αυτοδιοίκηση πριν από κάθε Συμβούλιο Υπουργών για κρίσιμα ζητήματα – Κρίσιμες διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε για τις αποζημιώσεις από τον παγετό

    Λιβανός : Διάλογος με την Αυτοδιοίκηση πριν από κάθε Συμβούλιο…

Γλυπτά του Παρθενώνα: Γέμισε το Ηρώδειο στη συναυλία-«μήνυμα» για την επιστροφή τους – Δείτε φωτογραφίες

Γλυπτά του Παρθενώνα: Γέμισε το Ηρώδειο στη συναυλία-«μήνυμα» για την επιστροφή τους…

Deutsche Bank: Η επιτυχής έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα είναι το βασικό μας σενάριο

Η επιτυχής έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 είναι το βασικό σενάριο…

Φαίδων Βόβολης: Ποιος είναι ο αρνητής καρδιολόγος που οργάνωσε τη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών

Αν και γιατρός, ο Φαίδων Βόβολης μιλά για χαμηλή θνησιμότητα του κορονοϊού…

Σοκ στην Κωνσταντινούπολη: 54χρονη Ελληνίδα έπεσε στο κενό από οροφή κτιρίου [σκληρές εικόνες]

Τη στιγμή που μία γυναίκα πέφτει στο κενό από την ταράτσα πολυώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη έχει καταγραφεί από κάμερες.

Κιβωτός του Κόσμου: Γιατί είναι συχνή η ανάκληση κατάθεσης στη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

H ανάκληση της αρχικής κατάθεσης, ισχυροποιεί την αλήθεια των ισχυρισμών του όπως καταγράφεται επιστημονικά.

Πέθανε ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Θανάσης Σπυρόπουλος

Από που πήρε τα πρώτα ερεθίσματα

Αναρτήθηκαν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2019: Στο TAXISnet η Χριστουγεννιάτικη «λυπητερή»

Αναρτήθηκαν σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στο TAXISnet τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2019 και…

Β.Κικίλιας: Επαναλειτουργεί άμεσα το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Β.Κικίλιας: Επαναλειτουργεί άμεσα το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»