Η Κίσκα, η τελευταία σωζόμενη φάλαινα δολοφόνος σε αιχμαλωσία, που βρίσκεται σε ένα θαλάσσιο πάρκο στο Οντάριο του Καναδά, καταγράφηκε σε βίντεο να χτυπάει με δύναμη το κεφάλι και το σώμα της στα τοιχώματα της δεξαμενής της.

Η όρκα Κίσκα, που έχει χαρακτηριστεί από το Whale Sanctuary Project ως “η πιο μοναχική φάλαινα στον κόσμο”, εθεάθη να χτυπάει επανειλημμένα το σώμα της στο πλάι της δεξαμενής της στο MarineLand, στους καταρράκτες του Νιαγάρα.
Το βίντεο καταγράφηκε από τον ακτιβιστή Φιλ Ντέμερς, ο οποίος εργαζόταν στο πάρκο στο Οντάριο και κοινοποιήθηκε από τον ίδιο με τη λεζάντα: “Αυτό το βίντεο τραβήχτηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2021. Οι ακτιβιστές κατά της αιχμαλωσίας μπήκαν στο MarineLand και παρατήρησαν την Kiska, την τελευταία σωζόμενη όρκα να χτυπά το κεφάλι της στα τοιχώματα. Παρακαλούμε δείτε και κοινοποιήστε. Αυτή η σκληρότητα πρέπει να τελειώσει. #FreeKiska”.
Στη συνέχεια ο ακτιβιστής αναφέρει: “Αυτή είναι μια επικίνδυνη και αυτοτραυματική συμπεριφορά. Η Kiska βρίσκεται σε απόγνωση”.
Η φάλαινα που είναι 45 χρόνων, ζει μια απομονωμένη ζωή στο θαλάσσιο πάρκο από το 2011, καθώς και τα πέντε μωρά της πέθαναν και η όρκα σύντροφός της πουλήθηκε σε πάρκο στο Σαν Ντιέγκο.
Η Κίσκα γεννήθηκε στις ακτές της Ισλανδίας και βρίσκεται σε αιχμαλωσία από το 1979, που ήταν μόλις τριών ετών.
Το ίδρυμα Orca Rescues δήλωσε: “Για πάνω από 40 χρόνια, έχει υποστεί την απώλεια της ελευθερίας της, των μωρών της και όλων των συντρόφων της. Τα τελευταία 10, ήταν σε πλήρη κοινωνική απομόνωση από άλλους του είδους της. Αυτό της έκανε η μοναξιά και η αιχμαλωσία της”.