Ένα εξαιρετικά σπάνιο, λυπηρό περιστατικό

μήνος μελισσών σκότωσε με τσιμπήματα 63 απειλούμενους με εξαφάνιση αφρικανικούς πιγκουίνους, σε παραλία έξω από το Κέιπ Τάουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιδρύματος για τη Διατήρηση των Παράκτιων Πτηνών Νότιας Αφρικής.

Οι πιγκουίνοι βρέθηκαν νεκροί στη μικρή πόλη Σάιμονς Τάουν, που φιλοξενία μία αποικία των προστατευόμενων πουλιών, και μεταφέρθηκαν για νεκροψία. «Μετά από εξετάσεις, διαπιστώσαμε τσιμπήματα μέλισσας γύρω από τα μάτια των πιγκουίνων», δήλωσε ο κλινικός κτηνίατρος του ιδρύματος, Ντέιβιντο Ρόμπερτς, ο οποίος συμπλήρωσε: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό. Δεν περιμένουμε να το βλέπουμε συχνά, είναι ένα τυχαίο γεγονός. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης νεκρές μέλισσες».

Οι μέλισσες του Ακρωτηρίου αποτελούν μέρος του οικοσυστήματος στην περιοχή, η οποία είναι εθνικό πάρκο. «Δεν πρέπει να χάνονται έτσι απλά οι πιγκουίνοι, κινδυνεύουν ήδη με εξαφάνιση. Είναι προστατευόμενο είδος», επισήμανε ο Ρόμπερτς και συμπλήρωσε ότι, σύμφωνα με τις νεκροψίες, δεν έχουν βρεθεί εξωτερικές κακώσεις σε κανένα από τα πτηνά.

Οι πιγκουίνοι που κατοικούν στις ακτές και τα νησιά της νότιας Αφρικής περιλαμβάνονται και τον κατάλογο της διεθνούς ένωσης για τη διατήρηση της φύσης- γεγονός που τους καθιστά στα είδη με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/