Γιάννης Παπαδόσηφος: Σκότωσε μέσα στο δικαστήριο το φονιά του γιού του

Όσο τα χρόνια περνούν, ευχόμαστε κάθε βεντέτα να σβήνει. Να μένουν στο παρελθόν και να μην ακολουθήσουν αντίστοιχες. Δεν ήταν λίγες οι βεντέτες που συγκλόνισαν την χώρα. Αλλά και το μίσος που υπήρχε μεταξύ οικογενειών και ανθρώπων, προκειμένου να οπλίσουν το χέρι τους.

Μια από αυτές τις βεντέτες που έχουν μείνει στην ιστορία, είναι και αυτή με τον Γιάννη Παπαδόσηφου. Τον πατέρα που σκότωσε στα δικαστήρια τον φονιά του γιού του.

 

Γιάννης Παπαδόσηφος: Σκότωσε μέσα στο δικαστήριο το φονιά του γιού του

 

«Ξαλάφρωσα, αγαλλίασε η ψυχή μου». Αυτά είναι τα λόγια του Γιάννη Παπαδόσηφου, μόλις σκότωσε τον φονιά του γιού του. Μέσα στο δικαστήριο απέδωσε αυτός τη δικαιοσύνη, όπως την έμαθε στον τόπο του. Μετά από λίγο τον πλησίασε ένας πατέρας, που του είχαν δολοφονήσει το γιο του και του είπε: «Εσύ ξαλάφρωσες».

 

Ο 27χρονος Μανώλης Παπαδόσηφος φεύγει από το σπίτι του και πάει να συναντήσει τον Γιάννη Βενιαράκη, στην καφετέρια όπου σύχναζε. Οι δύο άντρες φιλονικούσαν συχνά και αιτία φαίνεται πως ήταν μια γυναίκα. Ο Παπαδόσηφος αποφάσισε να αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά τον Βενιαράκη. Ο δεύτερος, όταν τον είδε να έρχεται απειλητικά προς το μέρος του, σηκώθηκε από τη θέση του και ανέβηκε στο πατάρι του μαγαζιού. Οι δύο νέοι έμειναν μόνοι. Μετά από λίγα λεπτά ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ο Βενιαράκης είχε πυροβολήσει τέσσερις φορές τον Μανώλη. Τα τραύματα στο στήθος ήταν θανατηφόρα. Ο Γιάννης Βενιαράκης συνελήφθη από τις αρχές και πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια. Πέντε χρόνια αργότερα άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

 

Το σκηνικό της δολοφονίας από τον Γιάννη Παπαδόσηφο

 

Η δεύτερη δίκη αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα, καθώς οι αρχές φοβόντουσαν ότι θα προκληθούν επεισόδια ανάμεσα στις δύο οικογένειες. Στο Εφετείο του Πειραιά η αίθουσα ήταν γεμάτη από μαυροφορεμένους Κρητικούς. Ανάμεσά τους και ο Γιάννης Παπαφόσηφος, ο πατέρας του Μανώλη. Εξαιτίας του πένθους, είχε αφήσει μακριά τα γένια του. Κατά τη διάρκεια της δίκης, στις 20 Δεκεμβρίου 1988, ο Παπαδόσηφος με ένα σάλτο έφτασε πίσω από τον Βενιαράκη. Έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε πέντε φορές τον δολοφόνο του γιου του. Οι σφαίρες τρύπησαν το κορμί του Βενιεράκη και καρφώθηκαν στα έδρανα. Μετά το φονικό, ο Γιάννης Παπαδόσηφος μονολόγησε «τώρα λευτερώθηκα». Ο Γιάννης Παπαδόσηφος καταδικάστηκε με την κατηγορία φόνου εκ προμελέτης σε 14 χρόνια φυλάκισης.

 

Γιάννης Παπαδόσηφος: Σκότωσε μέσα στο δικαστήριο το φονιά του γιού του

 

 

Το όπλο με το οποίο ο Παπαδόσηφος εκτέλεσε τον Βενιαράκη ήταν ένα γερμανικό λούγκερ. Ο ίδιος μαζί με τον πατέρα του είχε αρπάξει από έναν στρατιώτη της Βέρμαχτ κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης. Εντύπωση και ερωτήματα προκάλεσε το γεγονός πώς ο Παπαδόσηφος κατάφερε να περάσει στην αίθουσα του δικαστηρίου οπλισμένος.

Ο ίδιος ποτέ δεν το αποκάλυψε και συχνά δήλωνε ότι το είχε πάνω του, αλλά δεν τον έψαξαν οι αστυνομικοί. Έτσι, δημιουργήθηκε ένας «μύθος», ότι ο Παπαδόσηφος είχε κρύψει το όπλο κάτω από την πυκνή γενειάδα του, που άφησε μετά τον θάνατο του γιου του και οι αστυνομικοί από σεβασμό δεν τον έψαξαν εκεί.

Ο Γιάννης Παπαδόσηφος εξέτισε πέντε χρόνια από την ποινή του και επέστρεψε στο Ρέθυμνο. Πέθανε στις 2 Μαΐου 2012, σε ηλικία 87 ετών. Ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη ούτε μετάνιωσε για τη δολοφονία του Γιάννη Βενιαράκη. Παρακολουθείστε το βίντεο από τη «Μηχανή του Χρόνου», με το χρονικό της βεντέτας που συγκλόνισε, το 1983.

ΠΗΓΗ:https://www.i-diakopes.gr/

You May Also Like

Αλμπέρ Καμύ: ο παράλογος θάνατος του συγγραφέα του Παραλόγου

Ο Αλμπέρ Καμύ είχε ήδη γράψει και πει ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο παράλογο…

Ο φωτορεπόρτερ που «έπιασε» την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο περιγράφει τις ιστορικές στιγμές

Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, ο μοναδικός φωτορεπόρτερ που οπτικοποίησε τη στιγμή της εισόδου του τανκ στο Πολυτεχνείο

Louis Vuitton: Ο βιοπαλαιστής που πήγε με τα πόδια στο Παρίσι και πλούτισε επειδή κατάλαβε τι είναι το παν στη ζωή!

Στα 13 του χρόνια, αποφάσισε να πάει στο Παρίσι και όλα μετά…

Ο άνθρωπος του Θεού: Η πραγματική ιστορία του Άγιου Νεκτάριου

Τον Άγιο που ταλαιπωρήθηκε από πολλά δείνα μέχρι να αναγνωριστεί το αληθινό του έργο.

Από τη δόξα στην εξαθλίωση και τη φυλακή: Αγvώριστος από τις καταχρήσεις ο άλλοτε λαμπερός 51χρονος ηθοποιός

Table of Contents Hide Αγvώριστος από τις καταχρήσεις έχει γίνει ο άλλοτε…

<<Οι μεγάλοι έρωτες, αυτοί που άφησαν χαραγμένο σημάδι στην καρδιά του, ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού>>.

Δημήτρης Χορν: Οι δύο “άγνωστες” γυναίκες που αγάπησε και παντρεύτηκε ο αριστοκράτης του θεάτρου

Σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι: 8 Έλληνες δολοφόνοι που έχουν πλέον αποφυλακιστεί

Table of Contents Hide Έλληνες δολοφόνοι: Υποθέσεις που συγκλόνισαν το ΠανελλήνιοΗ συνέχεια…

Νότια Αφρική: Η Ελληνίδα «φύλακας-άγγελος» των θαλάσσιων χελώνων

Table of Contents Hide Φροντίζοντας έναν …celebrityΠόσο χρόνο χρειάζεται για να απελευθερωθεί…

Έφυγαν πριν την ώρα τους: 15 αγαπημένοι Έλληνες ηθοποιοί του παλιού σινεμά που έχασαν πρόωρα τη ζωή τους

Table of Contents Hide Έφυγαν πριν την ώρα τους: 15 αγαπημένοι Έλληνες…

Γιαγιά Φιλιώ: H γυναίκα που κράτησε ζωντανό τον πολιτιστικό πλούτο του Μικρασιατικού Ελληνισμού

«Καπνοί, φωτιές, ρημαγμένο τοπίο, σκηνές Κόλασης καίνε τα μάτια μου και τ’ αυτιά μου ακόμα βουίζουν από τις σπαρακτικές κραυγές που γεμίζουν το δειλινό»