Από τις επιχειρήσεις «ζόμπι» έως τον «θάνατο του εμποράκου» ένας όροφος (επί της Μητροπόλεως) δρόμος.

‘Oσα είπε πριν από έναν χρόνο ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Ζαββός για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα επιβεβαίωσε με απόλυτο τρόπο ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης λέγοντας  εμμέσως πλην σαφώς ότι το μέλλον τους είναι είτε λουκέτο είτε συγχώνευση.

Η πραγματικότητα των κυβερνητικών δηλώσεων κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μιλάει για υποκρισία  και κοροϊδία της κυβέρνησης σε σχέση με το…ενδιαφέρον της για τη μεσαία τάξη και τους μικρομεσαίους με την ταυτόχρονη επισήμανση πως έως τώρα μειώνει τους φόρους  μόνο στα κέρδη μόνο των μεγάλων επιχειρήσεων.

Αλέξης Τσίπρας

Το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης επί της ουσίας περιέγραψε ως άδηλο το μέλλον του 95% των ελληνικών επιχειρήσεων οδηγεί την αξιωματική αντιπολίτευση στη διαπίστωση πως αποκαλύφθηκε πλήρως το σχέδιο της κυβέρνησης καθώς με την πολιτικής της υποσκάπτει τη δυνατότητα πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τραπεζική χρηματοδότηση μπλοκάροντας ακόμη και τις δυνατότητες που δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Αλέξης Χαρίτσης υπενθύμισε μάλιστα πως ακόμη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε εγκαίρως ζητήσει τροποποιήσεις στο ελληνικό σχέδιο για το ποιοι και πώς θα έχουν πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης. Για να προβλέψει, ακολούθως πως η μεροληπτική στήριξη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ναρκοθετεί την ανάπτυξη και θα έχει καταστροφικές συνέπειες στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό.

Για την Κουμουνδούρου όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης συνιστούν πλήρη επιβεβαίωση για την ανησυχία που εξέφραζε εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δηλαδή, ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας με πρόβλεψη διαγραφής μέρους του, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και όπως είχε ήδη εφαρμόσει το 2019 για τα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία. Επιπλέον, δεν σκοπεύει να μετατρέψει την επιστρεπτέα προκαταβολή σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την συσσώρευση χρεών και φορολογικών υποχρεώσεων. Παράλληλα με τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση αρνείται και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ανάσχεσης των αυξημένων εξόδων λόγω της εκτόξευσης των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα και γενικότερα τις ανατιμήσεις. Σε ό,τι αφορά δε τον νέο πτωχευτικό και την άρση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας, αυτό κατά την Κουμουνδούρου οδηγεί σε αθρόες πτωχεύσεις – ακόμα και φυσικών προσώπων κι εκ των πραγμάτων σε λουκέτα και απολύσεις.

Στον αντίποδα λένε στην Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σαφείς προγραμματικές προτάσεις τις οποίες παρουσίασε και στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας: Αφορούν τη ρύθμιση ιδιωτικού χρέους με πρόβλεψη διαγραφής μέρους της βασικής οφειλής (κλιμακωτά), τη μετατροπή της επιστρεπτέας σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, την
εμπλοκή της Αναπτυξιακής Τράπεζας στην διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να έχουν πρόσβαση το σύνολο των ΜμΕ καθώς και σε μέτρα  αντιμετώπισης της ακρίβειας: (ριζική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, πετρέλαιο κίνησης, καθώς και στη βενζίνη, στα κατώτατα όρια που προβλέπει η ΕΕ. Δηλαδή μείωση 20% για το πετρέλαιο κίνησης, μείωση 50% για βενζίνη, μείωση 93% – αυτά είναι τα κατώτατα όρια που προβλέπει η Ε.Ε -, μείωση 93%  σχεδόν αναστολή – για το πετρέλαιο θέρμανσης, παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει τα τιμολόγια ιδιωτών παρόχων) και κατάργηση τέλους επιτηδεύματος (και εισφοράς αλληλεγγύης ως εισόδημα 40.000 ευρώ και από εκεί και πάνω κλιμακωτά

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Καταστηματάρχες: Κατατέθηκε η προσφυγή στο ΣτΕ για τον Αντικαπνιστικό

Καταστηματάρχες: Κατατέθηκε η προσφυγή στο ΣτΕ για τον Αντικαπνιστικό

Κατάθεση πινακίδων: Τι χρειάζεται για να μην πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας 2019

Κατάθεση πινακίδων: Τι χρειάζεται  για να μην πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας 2019

Γιατί ξαφνικά αυξήθηκαν τα κρούσματα

Γιατί την Τετάρτη τα κρούσματα ήταν 605 και την Πέμπτη 761; Πού…

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων 2018 με 70.000 ωφελούμενους

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων 2018 με 70.000 ωφελούμενους

«Πρωτοβουλίες» στην Εκκλησία δίνει η Κυβέρνηση -Έλεγχος προσέλευσης & Θεία Κοινωνία

«Πρωτοβουλίες» στην Εκκλησία δίνει η Κυβέρνηση -Έλεγχος προσέλευσης & Θεία Κοινωνία

Ρύθμιση -«ανάσα»: Πώς θα γίνει η επιστροφή εισφορών από τον ΕΦΚΑ

Η διαδικασία της επιστροφής και του συμψηφισμού των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν…

ΟΑΕΔ: Βγήκαν τα αποτελέσματα για 2.082 προσλήψεις ανέργων

ΟΑΕΔ: Βγήκαν τα αποτελέσματα για 2.082 προσλήψεις ανέργων

Γώγος: Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και στην εστίαση

Γώγος: Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και στην εστίαση

Διανομή Σχολικού Οδηγού για τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων

Διανομή Σχολικού Οδηγού για τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών…

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Αναλυτικά το Πρόγραμμα

Την Τετάρτη, 31 Μαΐου, οι μαθητές της Γ’ λυκείου θα έχουν στα…