Ελεύθερος Σκοπευτής – Αναταράξεις στο κόμμα της Ν.Δ.

Δευτέρα 19/10/15 12:35 ΜΜ

Ας μην γελιόμαστε αλλά και ας μην τρίβουν τα χέρια τους κάποιοι για τα όσα τελευταία συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον τελευταίο καιρό.

Οι δύσκολες σημερινές συνθήκες που βιώνουμε σαν χώρα αλλά και σαν πολίτες αυτής της χώρας υπάρχει αδήριτος η ανάγκη να υπάρχει αξιόμαχη αντιπολίτευση που θα μπορεί επάξια να διαδραματίζει τον ρόλο της στην Βουλή.

Βέβαια τα όσα συμβαίνουν στις προετοιμασίες που γίνονται για την εκλογή του προέδρου του κόμματος με τις τέσσερις συμμετοχές που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συμμετέχουν σε αυτήν την διαδικασία τραυματίζουν και δημιουργούν πληγές που δεν είναι τόσο εύκολο να κλείσουν και αν αυτό συμβεί αφήνουν σημάδια χωρίς εύκολα να μπορούν να σβήσουν.

Ο τρόπος που έχει επιλεγεί δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πως είναι δημοκρατικότατος από την στιγμή που συμμετέχει στην διαδικασία η βάση των οπαδών του κόμματος.

Φτάνει οι διοργανωτές να τηρήσουν τους κανόνες με διαφάνεια και ισότιμη αντιμετώπιση των υποψηφίων και οι καταγγελίες που κυκλοφόρησαν αν πραγματικά ανταποκρίνονται σε κάποιες αλήθειες τότε το πρόβλημα είναι υπαρκτό για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Οι φωνές που ακούστηκαν για πρόταση οργανωμένης ομάδας να ακυρωθεί η διαδικασία και η εκλογή του προέδρου να γίνει τον Μάρτιο μέσα από έκτακτο συνέδριο δεν νομίζουμε ότι βοηθάει να γιατρέψει πληγές που άνοιξαν ούτε και καταγγελίες που δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι αληθινές που εκτοξεύτηκαν για βασικά μέλη της εφορευτικής επιτροπής για στόχους που έχουν να αποκομίσουν οφέλη από την διαδικασία των εκλογών αυτών αλλά και ότι μεροληπτούν υπέρ κάποιου υποψηφίου μπορούν να συμβάλλουν να αποκατασταθούν σχέσεις που έχουν διαρραγεί μεταξύ των συντελεστών της διαδικασίας.

Όμως τελικά πιστεύουμε πως οι εκλογές θα βρεθεί ο τρόπος να πραγματοποιηθούν γιατί η τυχόν ακύρωση τους θα διογκώσει το πρόβλημα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την στιγμή μάλιστα που δεν προέκυψε κάτι τέτοιο κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδος και οι υποψήφιοι συνεχίζουν να εφαρμόζουν το πρόγραμμα περιοδεύοντας και στις πόλεις της επαρχίας είναι ένα δείγμα και αυτό πως η συνάντηση που πραγματοποίησαν οι τέσσερις υποψήφιοι έδωσαν την λύση στο πρόβλημα για την συνέχιση των διαδικασιών και στο τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα ανοίξουν οι κάλπες στα εκλογικά κέντρα.

Τα γεγονότα τρέχουν. Στη Βουλή κατατίθενται νομοσχέδια που θα πρέπει να ακουστεί ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ν.Δ. να ελέγξει την συμπολίτευση σε ότι οι δικές του πολιτικές δεν συμφωνούν για να υπηρετηθεί το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της που καρτερικά περιμένουν καλύτερες μέρες και όχι χειρότερες από αυτές που έχουν ζήσει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Εν αναμονή λοιπόν του αποτελέσματος της εκλογής του προέδρου της Ν.Δ όποιον ο κόσμος της θα επιλέξει που πιστεύουμε ότι θα γίνει αποδεκτός από όλες τις τάσεις που είναι φυσικό να υπάρχουν κατά την εκλογή.

Γιατί εδώ που τα λέμε τέτοια φαινόμενα κυκλοφορεί ότι υπάρχουν και εκδηλώνονται από μεγαλοπαράγοντες του κόμματος προτιμήσεων σε πρόσωπα των τεσσάρων υποψηφίων.

Δεν είναι και τόσο κακό αν και οι διατελέσαντες ειδικότερα πρόεδροι ή σε υψηλές θέσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για να αφήσουν ανεπηρέαστο τον κόσμο να κρίνει και να επιλέξει.

Και βέβαια να γίνει όπως είπαμε σεβαστό από όλες τις πλευρές το αποτέλεσμα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.