Το σχόλιο του Άρη Πορτοσάλτε για τη διαγραφή του από την ΕΣΗΕΑ – «Θα συνεχίσω να δημοσιογραφώ»

Την στήριξή του στον Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος διεγράφη από την ΕΣΗΕΑ έδειξε με ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τους δημοσιογράφους στην συνείδηση του Κοινού δεν τους καταξιώνει μία συνδικαλιστική ταυτότητα αλλά ο δημόσιος λόγος τους και η δουλειά τους. Ο Άρης Πορτοσάλτε είναι εκ των κορυφαίων της Χώρας μας λόγω του αριθμού των ακροατών και τηλεθεατών που έχει και τον εμπιστεύονται», σημείωσε στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης.

Το σχόλιο του Άρη Πορτοσάλτε για τη διαγραφή του από την ΕΣΗΕΑ – «Θα συνεχίσω να δημοσιογραφώ»

Την απόφαση διαγραφής του από την Ένωση Συντακτών σχολίασε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε, κάνοντας λόγο για «κατάντια» του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων, ενώ σημείωσε ότι θα συνεχίσει να δημοσιογραφεί. «Να πετάξω μία ατάκα. Μπορώ να δημοσιογραφώ δόξα τω Θεώ, να έχουμε υγεία, χωρίς να είμαι μέλος της Ένωσης Συντακτών. Υπάρχουν δημοσιογραφικά μαγαζιά όπως ο ΣΚΑΙ», είπε ο κ. Πορτοσάλτε.

Στη συνέχεια βλέποντας το πρωτοσέλιδο της Αυγής, ο ίδιος σχολίασε «είμαι μεγάλο θέμα», ενώ για τον λόγο της διαγραφής του δήλωσε. «Σε μία απεργία διαφώνησα και εργάστηκα γιατί έχω το δικαίωμα».

«Και επειδή κάποιοι άνθρωποι παρασύρονται από αυτές τις ανοησίες: Είτε με διαγράψει, είτε δεν με διαγράψει η ΕΣΗΕΑ, δεν με αφορά καθόλου. Συνεχίζω κανονικά, απλώς δεν συνδικαλίζομαι. Θα ήθελα το συνδικαλιστικό μου όργανο να είναι σοβαρό όργανο. Δυστυχώς και η αριστερά και η δεξιά αριστερίλα, κατάντησαν το σωματείο μας όπως είναι σήμερα», δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Οριστική διαγραφή του Άρη Πορτοσάλτε από την ΕΣΗΕΑ

Οριστική διαγραφή του Άρη Πορτοσάλτε και προσωρινή διαγραφή άλλων έξι δημοσιογράφων για απεργοσπαστική δραστηριότητα αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είχε αποφασίσει την παραπομπή συγκεκριμένων δημοσιογράφων στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης μετά από την πανελλαδική απεργία που είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου 2021 ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ διεγράφη οριστικά, ενώ το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την προσωρινή διαγραφή για τους δημοσιογράφους Νίκο Ευαγγελάτο, Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, Βασίλη Παπαδρόσο, Βασίλη Χιώτη, Νίκο Υποφάντη και Νότη Παπαδόπουλο.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/