Εύβοια: Ο Έλληνας ιδιοκτήτης ταβέρνας που έγινε θέμα σε μεγάλη γερμανική εφημερίδα

«Το να μαζεύονται όλοι γύρω από το τραπέζι και να τρώνε παρέα, είναι στην Ελλάδα μια ιεροτελεστία. Ο χρόνος παύει να υπάρχει και οι έγνοιες εξαφανίζονται μονομιάς. Όπως στην ταβέρνα του Ταξιάρχη Τσώνη στην Εύβοια». Με αυτά τα λόγια, ο συντάκτης του πρόσφατου άρθρου της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine», Richard Fraunberger πλέκει το εγκώμιο της Ελλάδας μέσα από το πρόσωπο του Έλληνα ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Μπαλκόνι στο Αιγαίο Πέλαγος», που βρίσκεται στους Αγίους Αποστόλους, ένα παραθαλάσσιο χωριό του δήμου Κύμης στην Εύβοια.

Επιμέλεια: Βίκυ Καλοφωτιά

Αγιοι Αποστολοι

Ο Ταξιάρχης, σαν γνήσιος Έλληνας, ενσαρκώνει τη φιλοξενία, τη χαρά της ζωής και την περηφάνια που πηγάζει από τη βεβαιότητα ότι όσο δύσκολα κι αν σου φέρεται κατά καιρούς η ζωή, εσύ έχεις τα κότσια να την κοιτάξεις κατευθείαν στο πρόσωπο και να την αντιμετωπίσεις.

Ο ίδιος άλλωστε έχει αποδείξει ότι το «λέει η ψυχή του» και ως γνήσιος βιοπαλαιστής ήταν αποφασισμένος να μπορέσει κάποτε να δρέψει τους καρπούς των κόπων μιας ζωής, προκειμένου να εξασφαλίσει μια άνετη διαβίωση για την οικογένειά του.

Ταξιάρχης Τσώνης

Εύβοια: Η ταβέρνα για τους Έλληνες είναι πηγή ευτυχίας και χαράς

Κάτι που φυσικά δεν περνάει απαρατήρητο ούτε από τα μάτια του Γερμανού δημοσιογράφου, ο οποίος περιγράφει τον πολύτεκνο πατέρα τεσσάρων παιδιών και παππού, σαν κάποιον που εργάζεται «με τέτοια επιδεξιότητα και ευκινησία, όταν κόβει το κρέας, όταν ετοιμάζει τη σαλάτα με τα φρέσκα λαχανικά ή όταν στρώνει το τραπέζι για όλους όσους περνούν το κατώφλι του καταστήματός του, που πραγματικά μοιάζει σαν έναν ινδικό Θεό, από εκείνους με τα χίλια χέρια, που προλαβαίνει τα πάντα με αξιοθαύμαστη τέχνη και μαεστρία».

ταβέρνα

Πριν αποκτήσει την ταβέρνα του στην Εύβοια, που κάθε μέρα ανοίγει την πόρτα της για επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που σπεύδουν να δοκιμάσουν τις παραδοσιακές γεύσεις, φτιαγμένες από τα χέρια της επί τριάντα χρόνια συζύγου του, της Βασιλικής, είχε περάσει από πολλά εργασιακά μετερίζια.

Ηλεκτρολόγος, οδηγός νταλίκας, κρεοπώλης, αγρότης και πάντα με την ίδια όρεξη για ζωή και τη θέληση να «ρουφήξει τη ζωή μέχρι την τελευταία της σταγόνα», όπως αναφέρει ο R.Fraunberger.

«Κανένα άθλημα, ούτε η καλαθοσφαίριση, ούτε καν το ποδόσφαιρο, δεν είναι τόσο δημοφιλές στην πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, όσο η συνάντηση στην ταβέρνα, με την οικογένεια, τους φίλους και όλους όσους αγαπάς», τονίζει σε ένα άλλο σημείο του άρθρου ο παραπάνω συντάκτης και συνεχίζει λέγοντας πως «η ταβέρνα είναι κάτι σαν θεσμός, η πηγή της ευτυχίας τους. Είναι ο τόπος όπου όλοι μαζεύονται, πίνοντας κρασί και δοκιμάζοντας όλα τα γευστικά καλούδια!».

Άλλη μία φορά που η Ελλάδα έλκει το ενδιαφέρον ανθρώπων από άλλη χώρα διαδίδοντας παντού τα πραγματικά «υλικά» από τα οποία είναι φτιαγμένη. Φιλοξενία, οικογένεια, αγώνας, ψυχή, ακλόνητη θέληση και χέρια ενωμένα…

Πηγή φωτός: Frankfurter Allgemeine Zeitung, Facebook αρχείο Ταξιάρχη Τσώνη

You May Also Like

Δεν είναι μόνο η Λιονάκη: Οι διάσημες Ελληνίδες που παράτησαν οικογένεια και καριέρα και έγιναν καλόγριες

Με αφορμή τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, η εκπομπή της Ιωάννα Μαλέσκου θυμήθηκε τις διάσημες…

Μιχάλης Κατσουρής: DNA έλληνα οπαδού σε μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο δολοφονίας

Βρέθηκε δείγμα DNA του 35χρονου Έλληνα, που συνελήφθη πρόσφατα ως ύποπτος για την υπόθεση

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις τώρα για 954 προσλήψεις στο Δημόσιο (μόνιμες και εποχικές)

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις τώρα για 954 προσλήψεις στο Δημόσιο (μόνιμες και εποχικές)

Κακοκαιρία Daniel: Φίδι 2,5 μέτρων βγήκε μέσα από τα νερά στον Παλαμά

Κάτοικος της περιοχής ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφία με το μεγάλο φίδι.

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 21 Μαρτίου

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 21 Μαρτίου

«Έπαθε υποξία από την έλλειψη οξυγόνου»: Τι λένε για τον άδοξο θάνατο του Αντώνη Συκάρη δύο φίλοι του

Table of Contents Hide «Έπαθε υποξία από την έλλειψη οξυγόνου»: Τι λένε…

Σεβασμός στους καθηγητές αλλιώς… τιμωρία φέρνει ο νέος κανονισμός των σχολείων

Το νέο ΦΕΚ εισάγει τιμωρίες στα σχολικά παραπτώματα, απαγορεύει την αργοπορία των…

Ανοίγει πύλες το 2022 νέο πολυτελές ξενοδοχείο στη Χαλκιδική! (VIDEO)

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του…

Lockdown: «Ρήμαξαν» εξοχικά σπίτια σε οικισμό στη Χαλκιδική

Ανησυχούν οι ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να πάνε να ελέγξουν τα σπίτια…

Θεσπίζονται τα πρώτα Βραβεία Βιολογικής Παραγωγής  από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Από τις 25 Μαρτίου έως 8 Ιουνίου 2022 οι αιτήσεις υποψηφιοτήτων

Θεσπίζονται τα πρώτα Βραβεία Βιολογικής Παραγωγής  από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Από…