Έλληνες δημοσιογράφοι που τους έστησαν καρτέρι θανάτου έξω από το σπίτι τους

Νεκρός έπεσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του το μεσημέρι της Παρασκευής, έχοντας δεχθεί τουλάχιστον έξι σφαίρες. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δημοσιογράφος είχε βγει από το όχημα του και βρισκόταν έξω από το σπίτι του. Ένα μηχανάκι με δύο άτομα πέρασε από δίπλα του και άρχισαν να πυροβολούν. Το έγκλημα έγινε στην οδό Ανίνου στον ‘Άλιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο ένας από τους δυο δράστες φορούσε στρατιωτικά ρούχα.

Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος τελείωσε τη δουλειά του σε τηλεοπτική εκπομπή του Star και επέστρεφε στο σπίτι του. Οι δράστες του είχαν στήσει ενέδρα και άδειασαν πάνω του μια γεμιστήρα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση, με την Ελληνική Αστυνομία να χαρακτηρίζει τους δράστες ως επαγγελματίες δολοφόνους, ενώ παράλληλα έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

Με αφορμή τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ «ξύπνησαν» μνήμες από τον Ιούλιο του 2010 όταν δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.

 

Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε στις 19 Ιουλίου 2010, έξω από το σπίτι του, στην Ηλιούπολη. Ο Γκιόλιας πυροβολήθηκε 16 φορές από μικρή απόσταση. Την ευθύνη ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών, ενώ έως σήμερα οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι.

Ο Γκιόλιας πυροβολήθηκε 16 φορές από μικρή απόσταση, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Οι δράστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, χτύπησαν το κουδούνι νωρίς το πρωί και με κάποια πρόφαση του ζήτησαν να κατέβει στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου και τον περίμεναν για να τον πυροβολήσουν.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα δέχτηκε και τις 16 σφαίρες στο σώμα. Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω, ενώ δέχτηκε και τρεις σφαίρες στο κεφάλι.

Συγκλονισμένο το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ από τη δολοφονία του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει συγκλονισμένο από την  εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραιβάζ. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ και προσθέτει:

 

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι:

Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια».

ΠΗΓΗ:https://www.enimerotiko.gr/

You May Also Like

Εξιχνιάστηκε κλοπή που διαπράχθηκε σε βάρος 60χρονης ημεδαπής στην πόλη της Καστοριά

Σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών

ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο φορολογική απάτη με συμμετοχή διευθυντή τράπεζας

Μεγάλη φορολογική απάτη με τη συμμετοχή διευθυντή τράπεζας των Νοτίων Προαστίων ερευνά η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος

Κοζάνη: 61χρονος κατηγορείται ότι τραυμάτισε θανάσιμα την 86χρονη μητέρα του

Ο φερόμενος μητροκτόνος συνελήφθη χθες και αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: Άμεση σύλληψη 22χρονου για απόπειρα κλοπής από οικία σε περιοχή της Καστοριάς

Την Μ. Τετάρτη  (12-04-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς,…

Φλώρινα: 43χρονος συνελήφθη να μεταφέρει κλοπιμαία εργαλεία στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Τα εργαλεία είχαν κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο από τη Θεσσαλονίκη

Μπαλάσκας για Πέραμα: Κρατάνε τα παιδιά μέσα στη ΓΑΔΑ σαν να είναι κακούργοι

Table of Contents Hide Μπαλάσκας για Πέραμα: Κρατάνε τα παιδιά μέσα στη…

Κοζάνη: Συνελήφθη 60χρονος καταδικασμένος σε 9ετή ποινή κάθειρξης

Οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας του μήνα Ιουνίου 2018

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας του μήνα Ιουνίου 2018