Η αποπεράτωση του φράγματος Νεστορίου ήταν το πρωταρχικό αίτημα που έθεσαν στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, κατά την διήμερη επίσκεψή του στην Καστοριά, όλοι οι τοπικοί Αυτοδιοίκητοι φορείς του Νομού. Το φράγμα του Νεστορίου Καστοριάς, που μέχρι στιγμής αποδεικνύεται ότι έχει πάθει… έμφραγμα ως προς την πρόοδο της κατασκευής του, επιθεώρησε ο Τέρενς Κουίκ μαζί με τον Δήμαρχο Νεστορίου Πασχάλη Γκέτσιο, για να επισκεφθούν στη συνέχεια και τη Δημοτική Επιχείρηση Ραφής Στρατιωτικών Ενδυμάτων (ΔΕΡΑΣΕΝ), η οποία ενώ κόστισε σχεδόν 500.000 Ευρώ, εξακολουθεί να μην λειτουργεί!!!

«Δεν είναι δυνατόν ο στρατός της πατρίδας μας να κάνει προμήθειες και από το εξωτερικό. Γι’ αυτό ιδρύσαμε αυτή τη Δημοτική επιχείρηση, εδώ στα σύνορα της Ελλάδας, ώστε παράλληλα να δώσουμε δουλειά στις εδώ οικογένειες που ειδάλλως θα φύγουν, όπως φεύγουν, από τον τόπο μας.

Το θέμα το γνωρίζει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από την τελευταία επίσκεψη που πραγματοποίησε στην περιοχή. Το Υπουργείο του έχει κάθε λόγο να μας στηρίξει», δήλωσε ο δήμαρχος Νεστορίου απευθυνόμενος στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος του ζήτησε να του σταλεί σχετικό υπόμνημα για να το προωθήσει στο ΥΠΕΘΑ. Εκτός από το φράγμα του Νεστορίου, σε πολύωρη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Αδαμόπουλου, στον Τέρενς Κουίκ τέθηκαν υπ’ όψιν για επίλυση από την πλευρά της κυβέρνησης, θέματα σχετιζόμενα με την τουριστική προβολή του τόπου, τη λειτουργία Αρχιτεκτονικής Σχολής, τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου, τη στήριξη της γουνοποιίας (η οποία υφίσταται τα απόνερα της παγκόσμιας κρίσης) κλπ.

Επιτακτικό είναι και το αίτημα για φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης, με δεδομένο ότι ο χειμώνας στην Καστοριά κρατά 8 μήνες και ο Νομός αντιμετωπίζει τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής έθεσε επιπλέον στον Υφυπουργό το θέμα της χρηματοδότησης του μουσείου Μακεδονικού Αγώνα με σχετικά μικρά ετήσια κονδύλια, προκειμένου να εξασφαλισθεί η λειτουργικότητά του, όπως επίσης και η συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για έργα υποδομής των κωπηλατικών εγκαταστάσεων της λίμνης της Καστοριάς, με δεδομένο μάλιστα ότι προετοιμαζόμενη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα έρθει στη πόλη για πέντε μήνες προπονήσεων και αγώνων, η Εθνική Κωπηλατική Ομάδα της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Καστοριά ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε τον τέως Δήμαρχο Μεσοποταμιάς Χαράλαμπο Σωτηριάδη και είχε συναντήσεις εργασίας τόσο με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, όσο και με τους πολιτευτές και τη Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του Νομού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Καστοριάς με γνώμονα τη δημόσια υγεία και την προστασία από τον κορονοϊό

Η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Καστοριάς με γνώμονα τη δημόσια υγεία…

Προκήρυξη εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη «Κατηγορίας 1» και «Εισαγωγικού επιπέδου» B’ Περιόδου 2020

    Προκήρυξη εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη «Κατηγορίας 1» και…

Έκτακτες προσλήψεις σε Δήμους & Περιφέρειες για προστασία της δημόσιας υγείας (τροπολογία)

Έκτακτες προσλήψεις σε Δήμους & Περιφέρειες για προστασία της δημόσιας υγείας (τροπολογία)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Π.Ε. Καστοριάς

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην…

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών

Η 25η Νοέμβρη είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην προσπάθεια για την εξάλειψη…

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς ευχαριστεί την διοίκηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς ευχαριστεί την διοίκηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ

Συνάντηση του  Υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Καράογλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο

Συνάντηση του  Υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Καράογλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (4)

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και…

Σταμάτησε το συσσίτιο, η βοήθεια συνεχίζεται: Έκκληση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης Καστοριάς

Σταμάτησε το συσσίτιο, η βοήθεια συνεχίζεται: Έκκληση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της…

Πέντε θέσεις εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

Πέντε θέσεις εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς