Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε σε όσους μιλούν για αύξηση του κατώτατου μισθού ανάλογη με την ανάπτυξη, πως τότε πέρυσι θα έπρεπε να είχαμε μείωση της τάξεως του 9%.

Αφού φρόντισε όσοι δεν εργάζονταν να “μη σκάσουν” απ’ το φαΐ λόγω επιδομάτων και υποστήριξε την πλουσιοπάροχη αποζημίωση των 600 ευρώ, τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε σε όσους μιλούν για αύξηση του κατώτατου μισθού.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Open τόνισε πως πέρυσι θα έπρεπε να είχαμε μείωση του κατώτατου μισθού ύψους 9%, αν εφαρμοζόταν ο κανόνας της παραγωγικότητας.

«Έχει ήδη ανακοινωθεί η αύξηση από την πρώτη του χρόνου. Εγώ συμφωνώ απολύτως με αυτόν που λέει αφού έχουμε 8% ανάπτυξη γιατί να μην έχουμε και 8% αντίστοιχη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Πράγματι, εγώ πιστεύω οτι ο κατώτατος μισθός πρέπει να συνδέεται με την παραγωγικότητα και την αύξηση της παραγωγικότητας. Αυτό είναι σωστό. Μόνο αυτό, γιατί δεν πρέπει να το συνδέουμε με πολιτικές αποφάσεις γιατί αλλιώς η οικονομία θα καταστραφεί.

Αν εφαρμοστεί απόλυτα το όποτε έχω αλλαγή της παραγωγικότητας, να έχω αλλαγή και στην παραγωγικότητα του κατώτατου μισθού έπρεπε πέρυσι το 2020 να έχουμε -9% του βασικού μισθού. Δεν κάναμε -9%. », είπε χαρακτηριστικά.

 

 

TAGS Πηγή: www.rosa.gr