Μέτρα ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας στο Νομό Καστοριάς. Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Μονοδρόμηση της κυκλοφορίας επί του οδικού τμήματος που οδηγεί στο ΒΙ.ΠΑ.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Έχοντας υπόψη :

α. Τις διατάξεις των άρθρων 52 και 109 του Ν. 2696/99 όπως τροποποιήθηκε με Ν. 3542/07 “Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας” και του άρθρου 48 του Ν. 4313/2014.

β. Την υπ’αρίθμ. 47454/17/852440 από 28-05-2017 αναφορά του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού. γ. Την ανάγκη επιβολής προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων, κατά το χρονικό διάστημα λειτουργίας της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, από 04 έως και 07 Μαΐου 2017, επί του οδικού τμήματος που οδηγεί στο ΒΙ.ΠΑ, από τη συμβολή του με την Επ. Οδ. Καστοριάς- Άργους Ορεστικού (έναντι μάντρας ανταλλακτικών αυτοκινήτων) και μέχρι το ύψος της αερογέφυρας που οδηγεί στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, συνολικού μήκους οκτακοσίων (800) μέτρων, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή οδική κυκλοφορία,

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

ΑΡΘΡΟ 1ο

Την προσωρινή μονοδρόμηση της κυκλοφορίας των οχημάτων επί του ανωτέρω οδικού τμήματος που οδηγεί στο ΒΙ.ΠΑ, από τη συμβολή του με την Επ. Οδ. Καστοριάς- Άργους Ορεστικού (έναντι μάντρας ανταλλακτικών αυτοκινήτων) και μέχρι το ύψος της αερογέφυρας που οδηγεί στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, συνολικού μήκους οκτακοσίων (800) μέτρων, με σκοπό την διασφάλιση της κυκλοφορίας, την αποφυγή οδικών τροχαίων ατυχημάτων και την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, για την οποία ορίζεται ανώτατο όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα.

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παρακείμενων οδών για τις οποίες ορίζεται ανώτατο όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα.

ΑΡΘΡΟ 2ο

Η ανωτέρω ρύθμιση θα ισχύει κατά το χρονικό διάστημα λειτουργίας της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, από 04 έως και 07 Μαΐου 2017.

Το Τ.Τ. Καστοριάς και το Α.Τ. Άργους Ορεστικού κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, να επιτηρούν σε καθημερινή βάση το ανωτέρω οδικό τμήμα, για την τοποθέτηση των απαιτούμενων πινακίδων σήμανσης, με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών οδικής κυκλοφορίας και να λαμβάνουν πλήρη μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων η σήμανση θα απομακρυνθεί και η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά χωρίς να απαιτείται καμία ειδική ρύθμιση ή επισήμανση.

ΑΡΘΡΟ 3ο

Η σήμανση του οδικού τμήματος, να τοποθετηθεί με μέριμνα του Δήμου Άργους Ορεστικού και να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας μέτρα (πινακίδες ρύθμισης κυκλοφορίας- προστατευτικά κιγκλιδώματα).

ΑΡΘΡΟ 4ο

Οι παραβάτες της παρούσας απόφασης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1,4,9, 47,52,104 του Ν. 2696/99 όπως τροποποιήθηκε με Ν. 3542/07 “Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας”.

ΑΡΘΡΟ 5ο

Η ισχύς της παρούσας, αρχίζει:

-Μετά την πραγματοποίηση επιτόπιας αυτοψίας, από τον Διοικητή ή Αναπληρωτή του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού και τον υπεύθυνο της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Άργους Ορεστικού, ως προς την τοποθέτηση της προβλεπόμενης κυκλοφοριακής σήμανσης, και υλοποίησης λήψης τυχόν πρόσθετων μέτρων τροχαίας που θα απαιτηθούν.

-Από τη δημοσίευση της σύμφωνα με το άρθρο 109 του Κ.Ο.Κ., την ανάρτηση της στο διαδίκτυο και με την προϋπόθεση τοποθέτησης προαναφερόμενης κυκλοφοριακής σήμανσης.

ΑΡΘΡΟ 6ο

Η εφαρμογή (εκτέλεση) της παρούσας ανατίθεται στο Αστυνομικό Τμήμα Άργους Ορεστικού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/03/2018

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/03/2018

Συνεχίζεται από το Δήμο Καστοριάς η συγκέντρωση βοήθειας για τις πυρόπληκτες περιοχές. Συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών

  Συνεχίζεται από το Δήμο Καστοριάς η συγκέντρωση βοήθειας για τις πυρόπληκτες…

Η Μαρία Αντωνίου στις εργασίες της 2η μέρας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, στο Γερεβάν της Αρμενίας

Ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας

Δημήτρης Κοσμίδης: «Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τις δράσεις μας» [Video]

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας…

Ερώτηση Ολ. Τελιγιορίδου – Στ. Αραχωβίτη για τα λάθη, τα μειωμένα ποσά και τους αποκλεισμούς κτηνοτρόφων από τη συνδεδεμένη ενίσχυση

  Ερώτηση Ολ. Τελιγιορίδου – Στ. Αραχωβίτη για τα λάθη, τα μειωμένα…

Έναρξη Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  Έναρξη Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών στην  Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας

Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών: Ραντεβού στα γουναράδικα όχι όμως μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά

Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών: Ραντεβού στα γουναράδικα όχι όμως μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά

Κορωνοϊός: Μπορούν να τον καταπολεμήσουν τα αυτοσχέδια καθαριστικά;

Κορωνοϊός: Μπορούν να τον καταπολεμήσουν τα αυτοσχέδια καθαριστικά;

Π.Ε. Καστοριάς: Τα πρώτα αποτελέσματα Καστανόφυτο και Άγιος Ηλίας

Π.Ε. Καστοριάς: Τα πρώτα αποτελέσματα Καστανόφυτο και Άγιος Ηλίας

“Συνεχίζεται εντόνως η κοινοβουλευτική δραστηριότητα της Μαρίας Αντωνίου’’

Συνεχίζοντας την έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα η Μαρία Αντωνίου συνυπέγραψε τρεις ακόμη Ερωτήσεις…