Πεντάρες έφερε η Καστοριά στον αγώνα της με τον Ηρακλή Πολυκάρπης, τον οποίο νίκησε στο γήπεδο της, με σκορ 5-1. Το σκορ αυτό αποτελεί καρμπόν αυτού του α΄γύρου, με το οποίο είχε επιβληθεί η Καστοριά, μέσα στην Πολυκάρπη. 
Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να διεκδικούν ισάξια τη νίκη. Η Καστοριά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποιο σοβαρό κίνδυνο για την εστία των φιλοξενούμενων, εκτός από το 9΄. Ήταν εκείνο το λεπτό, όταν το έξοχο φαλτσαριστό σουτ του Μηλιάτη, έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό “Γ” της εστίας του Παπαϊωάννου, ανοίγοντας το σκορ (1-0). Προηγήθηκε πάσα του Νίνου, προς τον σκόρερ.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, με την Καστοριά να γίνεται ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Στο 47΄ο Μαντζάνας, από θέση τετ α τετ, με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της Καστοριάς (2-0), πετυχαίνοντας το 100ο γκολ της ομάδας του, στο φετινό πρωτάθλημα. Το γκολ αυτό του Μαντζάνα, ισοφάρισε, σε πρώτη φάση, το ρεκόρ της Καστοριάς, που είχε πετύχει την περίοδο 2012-2013.

Στο 64΄ο Αμπαρτζής, με συρτό σουτ, αρκετά μέτρα, έξω από την περιοχή, μείωσε σε 2-1. Όμως, πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων και πριν ξεκινήσουν να κάνουν σκέψεις για να πάρουν κάτι θετικό από το παιχνίδι, ήλθε ένα δίλεπτο (65΄-66΄), όπου η “ζυγαριά” γύρισε, καθαρά, υπέρ των γηπεδούχων.

Στο 65΄, λοιπόν, ο Rapo έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Αντωνιάδης, μέσα στην περιοχή, έγινε κάτοχος της μπάλας, απέφυγε έναν αντίπαλο και άφησε τη μπάλα στον Πετρίδη, που ήταν δίπλα του και ο οποίος, από το ύψος του πέναλτι, έκανε, με πλασέ, το 3-1, σημειώνοντας το 101ο γκολ της Καστοριάς για την φετινή περίοδο, καταρρίπτοντας, ταυτόχρονα το ρεκόρ της περιόδου 2011-2012.

Στο 66΄ο Rapo έκανε, εκ νέου, έξοχη σέντρα, από τα δεξιά και ο Πετρίδης, πάλι, με γυριστή κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό “Γ” του Παπαϊωάννου, κάνοντας το 4-1. Στο 89΄ο Αντωνιάδης τροφοδότησε τον Μαντζάνα, ο οποίος πασαρε με τη μία στον Damzi, ο ο ποίος μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ, από αριστερά, διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το γκολ του Damzi είναι το 18ο του γκολ, στο φετινό πρωτάθλημα και έπιασε τον Astrauskas στην πρώτη θέση των σκόρερ των “γουναράδων”.

Καλή ήταν η διαιτησία του κ. Ντούκα Α. και των βοηθών του κ.κ. Ρόντση Κυρ. και Αρμένη Ευάγ., άπαντες του Σ. Δ. Π. Καστοριάς.

Οι συνθέσεις: 


ΚΑΣΤΟΡΙΑ:
Κράτσιος, Χασάι, Νίνος (53΄Σίμος), Νέδος (80΄Μελισσανίδης), Αντωνιάδης, Λαδάς, Damzi, Μηλιάτης, Rapo, Πετρίδης (67΄Τσόπρας), Μαντζάνας

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ: 
Παπαϊωάννου (71΄Αθανασίου Α.), Τσιμόπουλος, Ρέντας, Τερέζιου Π., Γκόνος, Μπούρκας Γ. (64΄Ιωάννου), Μήλιος, Αμπαρτζής, Νικολόπουλος, Παπαθανασίου Β., Μόσχος (64΄Αθανασίου Δ.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Γκραν Πρι ξιφασκίας: Μοναδική Γκουντούρα, χρυσό μετάλλιο στη Σεούλ

Σούπερ εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που κέρδισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση

Όταν ο Ιβάν Σαββίδης «απελευθέρωσε» τον ΠΑΟΚ από το βάρος των χρεών

Όταν ο Ιβάν Σαββίδης «απελευθέρωσε» τον ΠΑΟΚ από το βάρος των χρεών

Νίκες για Κορασίδες και Παγκορασίδες και αυτό το Σαββατοκύριακο

Με δύο νίκες συνέχισαν την πορεία τους στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΜ οι…

Τέλος εποχής: Σταμάτησε το μπάσκετ ο Ναβάρο

Τέλος εποχής: Σταμάτησε το μπάσκετ ο Ναβάρο

Γ’ Εθνική: Με ψυχολογία Εορδαϊκός και Φούφας… Να σπάσει το αγωνιστικό ρόδι ο Βατόλακκος που παίρνει από σπόντα τρεις βαθμούς

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά και την άνετη νίκη με σκορ…

Ξεκινάει αύριο το 2ο Τουρνουά Μπάσκετ Παίδων  “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ”

Ξεκινάει αύριο το 2ο Τουρνουά Μπάσκετ Παίδων “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ”

Επιτραπέζια Αντισφαίριση: Συμμετοχή του Κενταύρου Καστοριάς στο προπονητικό σεμινάριο Θεσσαλονίκης

Το τριήμερο 24,25&26/6/2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το 2ο προπονητικό σεμινάριο…

Όλος ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ για Διαμαντίδη

Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Αργύρης Πεδουλάκης και πολλά ακόμα μέλη της οικογένειας του μπασκετικού…

Με φανέλα Γκάλη από το «χρυσό» ’87 και τα «παγκόσμια» γάντια του Ζαμπίδη ξεκινούν οι δημοπρασίες αθλητικών ενθυμίων Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας, στον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό

Με φανέλα Γκάλη από το «χρυσό» ’87 και τα «παγκόσμια» γάντια του…