Την Κυριακή 7  Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι  αγώνες ποδηλασίας “Kastoria Flat Out Circuit”. Μια εκδήλωση η οποία συνδιοργανώνεται από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καστοριάς “620”, το Αθλητικό Σωματείο “1000 Δένδρα”, το Δήμο Καστοριάς και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Επιμέλεια: Χρύσα Κοσμίδου

Εάν είστε οπαδός της ποδηλασίας, σας αρέσει η ταχύτητα, ο ανταγωνισμός και η ένταση ενός αγώνα, τότε σίγουρα την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, θα τα απολαύσατε όλα αυτά, καθώς πρόκειται να λάβουν χώρα οι  αγώνες ποδηλασίας “Kastoria Flat Out Circuit”.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στη Λεωφόρο των Κύκνων και δίπλα από το Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, ώστε να θαυμάσουν αθλητές από όλη την Ελλάδα, που θα συναγωνίζονται ρόδα με ρόδα, σε μια κλειστή διαδρομή 4 χλμ.

Στις 11:00  θα ξεκινήσει ο αγώνας της κατηγορίας Masters/Open και θα ακολουθήσει ο αγώνας  Ανδρών και Εφήβων.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή, η ποδηλασία αποτελεί ένα ευγενές άθλημα το οποίο πρέπει να μπει στην καθημερινότητα όλων των πολιτών. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την προηγούμενη χρονιά ο Δήμος έκανε την αρχή των ποδηλατικών αγώνων σε ερασιτεχνικό επίπεδο και φέτος, εκ μέρους της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, συνεχίζει με μεγαλύτερη δυναμική τη δράση αυτή «Θεωρώ, πως πρέπει να καταστεί η Καστοριά κέντρο τέτοιου είδους δράσεων, με το δεδομένο ότι διαθέτει  όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα προς αυτή τη κατάσταση. Αυτές οι ενέργειες ενισχύουν την πόλη της Καστοριάς, το τουριστικό προϊόν και φυσικά δίνεται το έναυσμα στου νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με μια ευγενή απασχόληση».

Απόλυτα σύμφωνος με τα λεγόμενα του κ. Αγγελή είναι ο και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αθλητισμού, Επιχειρηματικότητας  και Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων  Λάζαρος Ζήσης ο οποίος χαρακτήρισε το Kastoria Flat Out Circuit” ως ένα μεγάλο γεγονός για την περιοχή «Ελπίζουμε να καθιερωθεί και ως θεσμός, έτσι ώστε να μας επισκέπτονται αθλητές από όλη την Ελλάδα, να αγωνίζονται στην πόλη μας και με αυτόν τον τρόπο να μπορέσουμε να αναδείξουμε την Καστοριά τουριστικά, αλλά και αθλητικά».

«Σκοπός της εν λόγω εκδήλωσης, είναι η ανάδειξη της ποδηλασίας, αλλά και της πόλης της Καστοριάς. Σας περιμένουμε όλους, ώστε να δούμε μαζί μια δράση η οποία δεν έχει ξαναγίνει στην πόλη μας και ευχόμαστε να συνεχιστεί και στο μέλλον», ήταν τα λόγια του Προέδρου του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς “620” Φώτη Παπαγεωργίου.  Από τη μεριά της η Ολυμπιονίκης και Έφορος του Συλλόγου Χριστίνα Γιαζιτζίδου ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στο να πραγματοποιηθούν οι ποδηλατικοί αγώνες στην Καστοριά «Όποια πόρτα και εάν χτυπήσαμε τη βρήκαμε ανοιχτή. Ο κόσμος θέλει να μας βοηθάει και οι εθελοντές αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αυτής της ενέργειας, καθώς χωρίς αυτούς δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Αυτό που ξέρω και θέλω να το μεταφέρω είναι πως ο αθλητισμός ενώνει τον κόσμο».

 

Όλες οι πληροφορίες για το Kastoria Flat Out Circuit”

Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π και τους διεθνείς κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας – UCI.

Δρομολόγιο διαδρομής

Λεωφ. Κύκνων (εκκίνηση) – Μ. Αλεξάνδρου – Αθ. Διάκου – Γραβιάς- Λεωφ. Κύκνων-Ζαλόγγου-Γράμμου-Λεωφ. Κύκνων(τερματισμός)
Στοιχεία Διαδρομής

4.2 χλμ, 25 μ. θετικά υψομετρικά
Αγώνας Masters/Open: Μήκος διαδρομής 38 χλμ
Αγώνας Elite/Εφήβων: Μήκος διαδρομής 46 χλμ
Πρόγραμμα Αγώνα
10:00 Προσέλευση αθλητών και υπογραφές
11:00 Εκκίνηση κατηγορίας Masters/Open (9 στροφές Χ 4.2 Χλμ)
12:00 Εκκίνηση κατηγορίας Elite/Εφήβων (11 στροφές Χ 4.2 Χλμ)
13:00 Λαϊκή Ποδηλατοδρομία
13:30 Απονομές -Elite, Εφήβων, Masters, Open

 

Βραβεύσεις

Οι τρεις πρώτοι νικητές Elite και Έφηβοι λαμβάνουν:

1ος Κύπελλο, χρυσό μετάλλιο, δίπλωμα.
2ος Αργυρό μετάλλιο, δίπλωμα.
3ος Χάλκινο μετάλλιο, δίπλωμα.

Στην κατηγορία Masters/Open λαμβάνουν ξεχωριστή βράβευση σύμφωνα με την ηλικιακή τους κατηγοριοποίηση:

Masters                 Open

A+                            18-29

B+           30-39

Γ+                           40-49

Δ+                          50+

 

Υποχρεώσεις συμμετεχόντων:

 1. Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 60 λεπτά προ της εκκίνησης.
  2. Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.
  3. Συμπεριφέρονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
  4. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμό αναγνώρισης και καρτελάκι για το ποδήλατο, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή.

Παροχές :

 • Δικαίωμα συμμετοχής
 • Αριθμός συμμετοχής
 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 • Τσάντα Δώρων (OTE Energy Gel, ALE Buff)
 • Μηχανική υποστήριξη πριν την εκκίνηση
 • Μηχανική υποστήριξη μέσα στη διαδρομή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.