Τα 10 χαρακτηριστικά του κακού συζύγου

Σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει ένας κακός σύντροφος, όμως πολύ συχνά, μια σχέση που ξεκινά με τις ευνοϊκότερες προϋποθέσεις μπορεί να καταλήξει σε ανυπόφορο μαρτύριο, από το οποίο δεν είναι πάντα εύκολο να ξεφύγει κανείς.

Το να αναγνωρίσει, όμως, μία γυναίκα ότι ο άνδρας της την κάνει να υποφέρει είναι το πρώτο σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνει, τόσο για τον εαυτό της όσο και για τα παιδιά της.

Και, ακόμα κι αν είναι δύσκολο στην αρχή να αναγνωριστούν, τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια του κακού συζύγου είναι τα εξής:

Είναι επικριτικός

Ο κακός σύζυγος είναι αυτός που θα επιλέγει πάντα να βλέπει μόνο τα αρνητικά της συντρόφου του και να την επικρίνει διαρκώς γι’αυτά. Θα σχολιάσει την εξωτερική της εμφάνιση, το γεγονός ότι το φαγητό δεν είναι όπως το θέλει, το ότι δεν μεγαλώνει σωστά τα παιδιά και δεν θα της κάνει ποτέ ένα κομπλιμέντο.

Είναι ελεγκτικός

Θεωρεί ότι έχει πάντα δίκιο σε όλα και δεν πιστεύει ότι η γυναίκα του είναι ικανή να πάρει μόνη της σωστές αποφάσεις –ακόμα κι αν εκείνη του έχει αποδείξει το αντίθετο. Έτσι, νιώθει την ανάγκη να την ελέγχει σε κάθε της κίνηση, με αποτέλεσμα να την στρεσάρει και να αποκλείει κάθε δυνατότητα να λειτουργήσουν μαζί σαν ομάδα.

Φέρεται στη γυναίκα του σαν να είναι αντικείμενο

Έχει ξεχάσει πως η γυναίκα του είναι η καλύτερή του φίλη και η βασίλισσά του, ταυτόχρονα. Έχει ξεχάσει πως της αξίζει ο απεριόριστος σεβασμός του, ειδικά όταν την προσεγγίζει σεξουαλικά. Ο άνδρας αυτός δεν σέβεται ούτε την ψυχή, ούτε τα συναισθήματα, ούτε το σώμα της γυναίκας του, με αποτέλεσμα το σεξ για εκείνη να είναι κενό –αν όχι ανυπόφορο.

Της μιλά άσχημα

Το «άσχημα», ακόμα κι αν δεν είναι υβριστικό, μπορεί να είναι ειρωνικό, προσβλητικό, υποτιμητικό, σκληρό. Ένας τέτοιος άνδρας μιλά είτε σαν να είναι ακόμα έφηβος είτε σαν να μην έχει μάθει ποτέ καλούς τρόπους. Πιθανώς να συνήθιζε να μιλά έτσι και ο δικός του πατέρας στη μητέρα του –και είναι πολύ δύσκολο μία τόσο κακά ριζωμένη συνήθεια να αλλάξει.

Εξάλλου, η βία σε μία σχέση δεν είναι μόνο σωματική (σε τέτοια περίπτωση δεν θα πρέπει καν να υφίσταται γάμος!), αλλά και λεκτική. Και η λεκτική βία συχνά πονά όσο και η σωματική.

Δεν της αφιερώνει χρόνο μέσα στη μέρα

Είτε λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων, είτε λόγω άλλων προσωπικών προβλημάτων, κάποιοι σύζυγοι ξεχνούν ότι έχουν γυναίκα ή είναι πάντα υπερβολικά απασχολημένοι μέσα στη μέρα για να της τηλεφωνήσουν, να της στείλουν ένα μήνυμα, ακόμα και να την κοιτάξουν καθώς κινείται στον χώρο.

Σπάνια θα την πάρουν αγκαλιά και θα της πουν ότι την αγαπούν και σχεδόν ποτέ δεν θα αποτελέσει για εκείνους προτεραιότητα –η δουλειά, η μπάλα και οι μπύρες με τους φίλους θα έρχονται πάντα πρώτα.

Βλέπει ταινίες πορνό

Αναφερθήκαμε πρόσφατα στο κατά πόσο είναι κακό ένας σύζυγος να βλέπει συστηματικά ταινίες πορνό και γεγονός είναι ότι η άποψη της συμβούλου γάμου που μίλησε στο Mama365 ήταν καθησυχαστική –εφόσον, βέβαια, ο άνδρας δεν ξεπερνά κάποια φυσιολογικά όρια.

Ο καλός σύντροφος, ακόμα κι αν κατά καιρούς βλέπει πορνό, θα είναι διακριτικός. Δεν θα αφήνει παρατημένα περιοδικά σε όλο το σπίτι, ούτε θα συγκρίνει την γυναίκα του με τις πρωταγωνίστριες σε ροζ ταινίες.

Έχει υπερβολικά υψηλές προσδοκίες

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται να ακούσει μία γυναίκα από τον άνδρα της είναι ότι δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του –ότι είναι ανεπαρκής. Ένας άνδρας που συγκρίνει το σώμα της γυναίκας του, τις μισθολογικές αποδοχές της και τον ρόλο της ως μαμά με αυτόν άλλων γυναικών, είναι ένας σύζυγος που οδηγεί την γυναίκα του στη δυστυχία.

Με τον τρόπο αυτόν σταδιακά τσακίζει τον αυτοσεβασμό της και την καταρρακώνει. Τελικά, η γυναίκα οδηγείται στο να τα πιστεύει όλα αυτά και να αποδέχεται ότι δεν αξίζει και δεν είναι καλή σε τίποτα.

Δεν βοηθά με τις δουλειές του σπιτιού

Το γεγονός ότι ένας άνδρας μπορεί να φέρνει στο σπίτι το μισό οικογενειακό εισόδημα, ή ακόμα και ολόκληρο, δεν σημαίνει ότι έχει δικαίωμα να ξαπλώνει στον καναπέ και να παρακολουθεί την γυναίκα του να καθαρίζει, να τακτοποιεί, να πλένει πιάτα και να σιδερώνει από το πρωί έως το βράδυ.

Ο άνδρας που δεν προσφέρεται ποτέ να βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού (και δη αυτές που δυσκολεύουν περισσότερο την γυναίκα) δεν αντιλαμβάνεται ότι εκείνος και η γυναίκα του αποτελούν ομάδα και καταλήγει να γίνεται ένας κακός σύζυγος.

Χάνει συχνά την υπομονή και την ψυχραιμία του

Κάθε σπίτι έχει μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα και συχνά στην καθημερινότητα δέχεται κανείς πιέσεις που οδηγούν σε εκρήξεις. Το να φωνάζει, όμως, ένας άνδρας κάθε λίγο στην γυναίκα του ούτε σωστό είναι, ούτε βοηθά στο να λυθεί κάποιο πρόβλημα. Ο καθένας μπορεί να μάθει να ελέγχει τα νεύρα του και να μιλά στον σύντροφό του ήρεμα και με αγάπη, ακόμα και στις πιο δύσκολες μέρες. Μόνο έτσι μπορεί μια γυναίκα να νιώθει ασφάλεια και αγάπη για τον άνδρα της.

Λέει ψέματα και την απατά

Αν υπάρχει άνδρας που πιστεύει ότι μπορεί να απατά αλλεπάλληλα την γυναίκα του με συναδέλφους και γυναίκες που γνώρισε στο Facebook, χωρίς εκείνη να το αντιληφθεί ποτέ, τότε όχι μόνο κοροϊδεύει τον εαυτό του αλλά θα πρέπει να προετοιμαστεί για την πολύ σκληρή στιγμή της αποκάλυψης.

Και, ακόμα κι αν η γυναίκα δεν το μάθει, η απιστία από μόνη της είναι λάθος.

Είναι σαν να πετά κανείς στα σκουπίδια οτιδήποτε έχει (ή είχε ποτέ) πραγματικό νόημα στην ζωή του, για μία στιγμιαία απόλαυση. Είναι ξεκάθαρη κοροϊδία προς τον άνθρωπο που επέλεξε για σύντροφο ζωής, για μητέρα του παιδιού του.

Σε καμία γυναίκα δεν αξίζει κάτι τέτοιο.

.

ΠΗΓΗ: giatros-in.gr

You May Also Like

Ένας μπαμπάς φωτογραφίζει τον αυτιστικό γιο του και συγκλονίζει

Λειτούργησε ως θεραπευτική μέθοδος και για τους δύο και δούλεψε πολύ καλά.

Από τα Σεπόλια στον Λευκό Οίκο: Τα συγκινητικά λόγια του Αντετοκούνμπο και το δώρο στο Μπάιντεν – Δείτε βίντεο

Από τα Σεπόλια στον Λευκό Οίκο: Τα συγκινητικά λόγια του Αντετοκούνμπο και…

Ζ. Τζηκαλάγιας: «Καλώ τους πολίτες να σηκωθούν από τον καναπέ και να σκέφτονται. Να γίνουν ενεργοί πολίτες»

«“Επιτεύγματα” της ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς -ομοιότητες και διαφορές των “Εσμών και…

“Οι κοινοί φύλακες του γένους των ανθρώπων”.Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας

“Οι κοινοί φύλακες του γένους των ανθρώπων”.Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ,…

Κατερινόπουλος για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Το ανθρώπινο χέρι ήξερε τι έκανε»

Κατερινόπουλος για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Το ανθρώπινο χέρι ήξερε τι…

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Καστοριά χωρίς να γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής»

Ο κ. Γεωργιάδης στη συνάντηση που είχε με τους απλήρωτους μεταφορείς-εργαζόμενους της…

Κάρπαθος: Πατέρας μεγαλώνει μόνος του τους 4 γιους του

Η συγκινητική ιστορία και το δικό του μάθημα ζωής που μοιράζεται μαζί…

Καστοριανή πρόταση γάμου – έκπληξη στην Ελληνική Λέσχη Harley Davidson Θεσσαλονίκης

Μία βραδιά που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη σε όλους.

“Το νησί των συναισθημάτων”, μια υπέροχη ιστορία του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι

“Το νησί των συναισθημάτων”, μια υπέροχη ιστορία του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι