Καλούνται οι παραγωγοί των παρακάτω Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Άργους Ορεστικού, των οποίων οι καλλιέργειες χειμερινών σιτηρών, βρώσιμων οσπρίων, κτηνοτροφικών φυτών, αρωματικών φυτών και ενεργειακών φυτών, υπέστησαν ζημιές από τους παγετούς του χειμώνα 2017, να προσέλθουν:

1) στον Ανταποκριτή ΕΛ.Γ.Α., κ. Ανδρέα Δόσα, για την Δημοτική Κοινότητα Άργους Ορεστικού και τις Τοπικές Κοινότητες Διαλεκτού, Αμμουδάρας, Σπήλιου, Νοστίμου, Αγίου Ηλία και Ασπροκκλησιάς,

2) στην Ανταποκρίτρια του ΕΛ.Γ.Α., κα Όλγα Ζήση, για τις Τοπικές Κοινότητες Λακκωμάτων, Σπηλαίων και Καστανοφύτου, Μελανθίου, Βράχου και Λάγκας, και

3) στον Ανταποκριτή ΕΛ.Γ.Α., κ. Τριαντάφυλλο Λιάντζη, για τις Τοπικές Κοινότητες Κωσταραζίου, Βογατσικού, και Γέρμα, προκειμένου να υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις ζημιάς.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων ζημιάς είναι η  Δευτέρα 08 Μαΐου 2017 (08-05-2017).

Οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά :

 • Ολοκληρωμένο 2017 ή Ολοκληρωμένο 2016 (στο οποίο να είχαν δηλωθεί τα αγροτεμάχια των ζημιωθέντων καλλιεργειών),
 • Ταυτότητα,
 • Βιβλιάριο του τραπεζικού λογαριασμού.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται : 1) στον Ανταποκριτή ΕΛ.Γ.Α. της Δημοτικής Κοινότητας Άργους Ορεστικού και των Τοπικών Κοινοτήτων Διαλεκτού, Αμμουδάρας, Σπήλιου, Νοστίμου, Αγίου Ηλία και Ασπροκκλησιάς, κ. Ανδρέα Δόσα (τηλ. 2467351327), 2) στην Ανταποκρίτρια ΕΛ.Γ.Α. των Τοπικών Κοινοτήτων Λακκωμάτων, Σπηλαίων και Καστανοφύτου, Μελανθίου, Βράχου και Λάγκας, κα Όλγα Ζήση (τηλ. 2467351319), και 3) στον Ανταποκριτή ΕΛ.Γ.Α. των Τοπικών Κοινοτήτων Κωσταραζίου, Βογατσικού και Γέρμα, κ. Τριαντάφυλλο Λιάντζη (τηλ. 24670 73075 – Κωσταράζι, και 24673 51517 – Βογατσικό).

Ανακοίνωση ΕΛΓΑ: «Δηλώσεις ζημιών καλλιεργειών των τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Άργους Ορεστικού, από Παγετό την 23-04-2017»

Καλούνται οι παραγωγοί :

 • της Δημοτικής Κοινότητας Άργους Ορεστικού, των οποίων οι καλλιέργειες μήλων, καρυδιών και φασολιών,
 • της Τοπικής Κοινότητας Αμμουδάρας, των οποίων οι καλλιέργειες καρυδιών και φασολιών,
 • της Τοπικής Κοινότητας Διαλεκτού, των οποίων οι καλλιέργειες καρυδιών και φασολιών,
 • της Τοπικής Κοινότητας Σπήλιου, των οποίων οι καλλιέργειες καρυδιών,
 • της Τοπικής Κοινότητας Λακκωμάτων, των οποίων οι καλλιέργειες μήλων, καρυδιών και φασολιών,
 • της Τοπικής Κοινότητας Σπηλαίων, των οποίων οι καλλιέργειες καρυδιών και φασολιών,
 • της Τοπικής Κοινότητας Καστανοφύτου, των οποίων οι καλλιέργειες καρυδιών,
 • της Τοπικής Κοινότητας Αμπελοκήπων, των οποίων οι καλλιέργειες οπωρώνων (μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, δαμάσκηνα, κορόμηλα κ.α.),
 • της Τοπικής Κοινότητας Μηλίτσας, των οποίων οι καλλιέργειες οπωρώνων(μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, δαμάσκηνα, κορόμηλα κ.α.),

 

υπέστησαν ζημιές από τον παγετό που έλαβε χώρα την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 να προσέλθουν στους αντίστοιχους Ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α., προκειμένου να υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις ζημιάς.

 

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων ζημιάς είναι η Δευτέρα 08 Μαΐου 2017 (08-05-2017).

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

 

Οι καλλιέργειες δένδρων (καρυδιές, μηλιές, αχλαδιές, κ.α.), για να μπορούν να δηλωθούν και τυχόν αποζημιωθούν, θα πρέπει να βρίσκονται σε αγροτεμάχιο με έκταση τουλάχιστον ένα (1,0) στρέμμα και ο ελάχιστος αριθμός δένδρων, ανά τεμάχιο, να είναι 10.

 

Οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά :

 

 1. Ολοκληρωμένο 2017 ή Ολοκληρωμένο 2016 (στο οποίο να είχαν δηλωθεί τα αγροτεμάχια των ζημιωθέντων καλλιεργειών),

 

 1. Ταυτότητα,
 2. Βιβλιάριο του τραπεζικού λογαριασμού.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται : 1) στον Ανταποκριτή ΕΛ.Γ.Α. της Δημοτικής Κοινότητας Άργους Ορεστικού και των Τοπικών Κοινοτήτων Αμμουδάρας, Διαλεκτού και Σπήλιου, κ. Ανδρέα Δόσα (τηλ. 24673 51327), 2) στην Ανταποκρίτρια ΕΛ.Γ.Α. των Τοπικών Κοινοτήτων Λακκωμάτων, Σπηλαίων και Καστανοφύτου, κα Όλγα Ζήση (τηλ. 24673 51319), και 3) στην Ανταποκρίτρια ΕΛ.Γ.Α. των Τοπικών Κοινοτήτων Αμπελοκήπων και Μηλίτσας, κα Όλγα Τσιτσή (24673 52720 – ΚΕΠ Αμπελοκήπων).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.