Η αγάπη ενός πατέρα: Υιοθέτησε κοριτσάκι με εγκεφαλική παράλυση και της αφιέρωσε τη ζωή του

Ο Βασίλι και η σύζυγός του υιοθέτησαν τη Σάσα, ένα κοριτσάκι με εγκεφαλική παράλυση. Η μητέρα, όμως, δεν άντεξε τις δυσκολίες της ανατροφής ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες και τους εγκατέλειψε. Ωστόσο ο Βασίλι δεν το έβαλε κάτω και αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στη φροντίδα της αγαπημένης του κόρης.
Πριν από έξι χρόνια, μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες να αποκτήσουν παιδί, ο Βασίλι και η πρώην σύζυγός του αποφάσισαν να προχωρήσουν στην υιοθεσία ενός παιδιού.
Το ζευγάρι επιθυμούσε να υιοθετήσει ένα νεογέννητο, για να μπορέσει να βιώσει όλα τα στάδια της πατρότητας, αλλά και της μητρότητας.
Όταν είδαν τη μικρή, κοκκινομάλλα Σάσα, που είχε εγκαταλειφθεί στο ορφανοτροφείο μόλις γεννήθηκε, ένιωσαν αμέσως ότι αυτό θα ήταν το παιδί τους.
Το κοριτσάκι γεννήθηκε πρόωρα και η βιολογική μητέρα του έκανε χρήση ναρκωτικών, ωστόσο οι γιατροί έκριναν ότι το παιδί ήταν υγιές.
Με τον καιρό, οι γονείς άρχισαν να παρατηρούν κάποια καθυστέρηση στην ανάπτυξή της και οι γιατροί διέγνωσαν ότι το παιδί έπασχε από εγκεφαλική παράλυση.
Αρχικά, το ζευγάρι φρόντιζε τη Σάσα, στη συνέχεια όμως η γυναίκα άρχισε να αποστασιοποιείται ώσπου τους εγκατέλειψε.
Για έναν ολόκληρο χρόνο, ο Βασίλι φρόντιζε τη Σάσα ολομόναχος και υποσχέθηκε ότι δεν θα την εγκαταλείψει ποτέ.
Μάλιστα, άφησε τη δουλειά του για να μπορέσει να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην κόρη του.
Χήρος πατέρας εγκατέλειψε τα πάντα για να φροντίσει την κόρη του που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.01.2021

Την άνοιξη του 2019, ο άνδρας έμαθε για ένα κέντρο αποκατάστασης όπου θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν.
Πράγματι, η Σάσα έδειξε να βελτιώνεται και να μαθαίνει τρόπους εναλλακτικής επικοινωνίας.
Ο Βασίλι, παράλληλα, γνώρισε μια νέα σύντροφο, η οποία δεν αποθαρρύνθηκε από την δύσκολη κατάσταση και δέχτηκε με χαρά τη Σάσα.
Το ζευγάρι στη συνέχεια απέκτησε άλλη μια κόρη, τη Μαρούσια, και όλοι μαζί μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να κοιτάξουν με αισιοδοξία το μέλλον.
Πηγή:
https://www.facebook.com/vesnafund
https://vesnafund.ru
https://www.instagram.com/vesna.fund/
Ευχαριστούμε το ίδρυμα «Vesna» @vesna.fund για τη βοήθεια στην οργάνωση των γυρισμάτων