Ένα παραδοσιακό αρχοντικό του 1863 στα Ζαγοροχώρια μετατράπηκε σε ένα πανέμορφο ξενοδοχείο

Ένα παραδοσιακό αρχοντικό του 1863 που βρίσκεται στο κεντρικό Ζαγόρι (Ζαγοροχώρια) και συγκεκριμένα στο χωριό Δίκορφο, έστεκε για χρόνια εγκαταλελειμμένο και έρημο.

Μέχρι που αποκαταστάθηκε πλήρως από το αρχιτεκτονικό γραφείο G2LAB και μετατράπηκε σε ένα υπέροχο οίκημα, ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της φιλοξενίας.

Η προχωρημένη εγκατάλειψή του απαιτούσε εκτενή μελέτη και προσπάθεια ώστε να μην χαθούν σημαντικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας του.

Έτσι, ενισχύθηκε η θεμελίωση του κτιρίου, καθαρίστηκαν και αρμολογήθηκαν οι τοίχοι, ενώ η κατασκευή μιας νέας στέγης κρίθηκε απαραίτητη μαζί με την τοποθέτηση καινούριων κουφωμάτων.

Τα νέα στοιχεία εμπνέονται τόσο από την παράδοση του Ζαγορίου όσο και από το σύγχρονο τρόπο διαβίωσης.

αρχοντικό Ζαγοροχώρια
Το σαλόνι

Στο αποτέλεσμα που προκύπτει, το αυθεντικό αγκαλιάζει με έναν φυσικό τρόπο τις σύγχρονες ανέσεις και το μοντέρνο design.

αρχοντικό Ζαγοροχώρια
Εξωτερικός χώρος

Στο διώροφο χώρο του αναπτύσσονται οι χώροι διημέρευσης, όπως και δωμάτια με τζάκι και χώροι υγιεινής, όλα προσεκτικά σχεδιασμένα με γνώμονα την άνεση και την πολυτέλεια.

αρχοντικό Ζαγοροχώρια
Το καθιστικό

Η πέτρα, το ξύλο και το χρώμα, χαρακτηριστικά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, φιλτράρονται μέσα από μια σύγχρονη οπτική και δημιουργούν ένα οικείο και ιδιαίτερο περιβάλλον.

αρχοντικό Ζαγοροχώρια
Το μπάνιο

Το ξενοδοχείο που πλέον βρίσκεται στη θέση του παλιού, εγκαταλελειμμένου κτιρίου είναι ένας ζεστός, ήσυχος και άνετος χώρος φιλοξενίας και απόδρασης από την καθημερινότητα και την βοή της πόλης, που παντρεύει την παράδοση με την σύγχρονη αρχιτεκτονική.

αρχοντικό Ζαγοροχώρια
Το μπάνιο

Το «Pinus Nigra Mountain Lodge», όπως ονομάστηκε, είναι πολυτελές, κομψό, κοσμοπολίτικο, με φυσικά, γήινα υλικά και πινελιές μοντέρνου design, που ο επισκέπτης σίγουρα θα λατρέψει.

αρχοντικό Ζαγοροχώρια
Το δωμάτιο
αρχοντικό Ζαγοροχώρια
Εξωτερική θέα
αρχοντικό Ζαγοροχώρια
Το βράδυ

Μελέτη: G2LAB Γιάννης & Γιώργος Ευθυμιάδης -Βασιλική Καρέντζου

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης