Απίστευτες εικόνες

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το βαρύ χιόνι μεταμορφώνει τη Φινλανδική Λαπωνία σε ένα σουρεαλιστικό τοπίο που θυμίζει και λίγο τον Χριστουγεννιάτικο εφιάλτη (The Nightmare before Christmas) του Τιμ Μπάρτον. Μπορεί να σας θυμίζει και κάτι άλλο αλλά είναι εκτός ύλης.

Ο φωτογράφος Niccolo Bonfadini με έδρα την Ιταλία συνέλαβε ένα μοναδικό θέαμα, χαρακτηριστικό της εποχής, όπου τα δέντρα κατακλύζονται εντελώς από το χιόνι και τον πάγο σε θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν. Τα κελύφη που μοιάζουν με σύννεφα σε κάθε φωτογραφία καλύπτουν τα δέντρα με μια παγωμένη πανοπλία χωρίς τίποτα άλλο να υπάρχει τριγύρω παρά χιονισμένα εδάφη. Το σκηνικό από μόνο του είναι εντυπωσιακό, αλλά το οξυδερκές μάτι του Niccolo και με μπόλικη υπομονή μας προσφέρουν μια απίστευτη σουρεαλιστική θέα ενός παγωμένου τοπίου.

Στο ταξίδι του στη Φινλανδική Λαπωνία στο παγερό κρύο του χειμώνα, ο Bonfadini κατάφερε να τραβήξει φωτογραφίες από αυτά τα εξωγήινα πλάσματα που αναδύονται από το έδαφος. Με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -40 C έως -15 C, ο Bonfadini επιμένει ότι το τσουχτερό κρύο ήταν πραγματικά υποφερτό, δεδομένης της μοναδικής θέας. Ο φωτογράφος στρατοπέδευσε υπομονετικά στη σκηνή του και ξύπνησε αρκετά νωρίς για να στήσει την κάμερά του για μερικές πραγματικά εντυπωσιακές λήψεις του τοπίου λίγο πριν την ανατολή του ηλίου.

«Εκείνο το πρωί κοιμήθηκα στη σκηνή μου για να δω τον ήλιο να ανατέλλει από την κορυφή ενός λόφου. Μια απόκοσμη ομίχλη σχηματιζόταν γύρω από τα δέντρα, ενισχύοντας τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα».

Μία από τις φωτογραφίες του, με τίτλο Sentinels of the Arctic (oι Φρουροί της Αρκτικής), τράβηξε την προσοχή ακόμα και της NASA, η οποία την συμπεριέλαβε στην Αστρονομική Εικόνα της Ημέρας.

Η επίσημη ιστοσελίδα του Niccolo Bonfadini θα την βρείτε εδώ.

You May Also Like

Η λίμνη «φάντασμα» της Εθνικής Οδού

Πολλοί περνούν από εκεί και ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξή της

Ένα γιγάντιο ανακόντα 7 μέτρων έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με δύτη. (Βίντεο)

Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή υποβρύχια συνάντηση: ένας δύτης ήρθε πρόσωπο με…

Χιόνισε στη Χαβάη: Στα «λευκά» το ηφαίστειο Mauna Kea – Μοναδικές εικόνες

Φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν το χιονισμένο τοπίο στη Χαβάη με πρωταγωνιστή το ηφαίστειο Mauna Kea.

Ασπρα, κόκκινα, κίτρινα κρεμμύδια – Ποιες οι διαφορές τους, σε ποιο φαγητό ταιριάζουν

Eίναι ευεργετικά για την άμυνα του οργανισμού και πολλές φορές απαραίτητο συστατικό των συνταγών που αγαπάμε.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψάρι γλυκού νερού στον κόσμο

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψάρι γλυκού νερού στον κόσμο

Η επαρχία Γκουιτζόου μετατρέπει τα πράσινα δάση σε ανεκτίμητα περιουσιακά στοιχεία

Τα μανιτάρια Μπαμπού χαιρετίζονται ως «η βασίλισσα των μανιταριών».

Πρωτιά για το φιστίκι Αιγίνης στον Παγκόσμιο Άτλαντα Τροφίμων.

Η περίοδος συγκομιδής ξεκινά τον Αύγουστο, όταν οι ξηροί καρποί συλλέγονται με μακριά τυλιγμένα ραβδιά

Τα 10 πιο περίεργα μέρη στον πλανήτη που ίσως δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν

Mαγευτικά τοπία και εικόνες που εξάπτουν την φαντασία!