Ελεύθερος Σκοπευτής – Απόψεις για το Ελληνικό πρόβλημα

Τετάρτη 21/10/15 1:37 ΜΜ

Έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς θέσεις και απόψεις από αναγνωρισμένους διεθνώς οικονομολόγους για το πρόβλημα της Ελλάδος και τους δανειστές εταίρους.

Δεν ήταν δυνατόν όμως να μην ασχοληθώ σήμερα με συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφο ο διεθνής αναγνωρισμένος αμερικανός διανοητής Νοάμ Τσόμσκι που την εντόπισα στο μπλοκ OLADEKA με τις απόψεις του οποίου συμφωνούν και οικονομολόγοι.

Από την συνέντευξη προσπάθησα να επιλέξω αποσπάσματα τα οποία θεώρησα ότι έχουν την δυνατότητα να δώσουν το πραγματικό νόημα των πιστεύω του για την ΕΕ το ΔΝΤ και την Ελλάδα.

Και θα ξεκινήσω από την απάντηση του στο ερώτημα του δημοσιογράφου για τα γεγονότα της δεκαετίας του 1922 και το πρόβλημα που είχε το Γερμανικό κράτος τότε και την συνθήκη των Βερσαλλιών.

Το 1929 λοιπόν όλος ο κόσμος αναγνώρισε ότι η Γερμανία δεν είχε την δυνατότητα να πληρώσει τις πολεμικές επανορθώσεις.

Έτσι η Τράπεζα Διεθνών διακανονισμών και οι σύμμαχοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να αναγκάσουν μια χώρα να πληρώσει πάνω από τις δυνάμεις της.

Σήμερα αυτή η βασική αρχή απορρίπτεται και αγνοείται το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει τα αναγκαία έσοδα ώστε να αποπληρώσει τα δάνεια. Έτσι της λένε. Εάν δεν έχετε να πληρώσετε δεν πειράζει. Να δώσετε τις περιουσίες σας.

Όμως συνεχίζει ο κύριος Τσόμσκι. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο κανένα κυρίαρχο κράτος δεν μπορεί να στερηθεί την περιουσία του.

Εδώ λοιπόν δεν είναι ότι γίνεται υπέρβαση της Δημοκρατίας αλλά απορρίπτεται ο ίδιος ο ορισμός του κυρίαρχου κράτους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Είναι ένας διευρωπαϊκός οικονομικός πόλεμος για τον ρόλο της ΕΚΤ και την Ελλάδα λέει: Είναι να εκπροσωπεί το συμβούλιο των εμπορικών τραπεζών οι οποίοι δίνουν δάνεια σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τις ελληνικές υποδομές που θα ξεπουληθούν. Έτσι η ΕΚΤ προσπαθεί να δημιουργήσει μια αγορά για τους πελάτες της.

Είναι ο μόνος κοινός ευρωπαϊκός οικονομικός οργανισμός. Δεν υπάρχει άλλος κοινός νομοθετικός φορολογικός οργανισμός. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΕ διοικείται από τις τράπεζες. Περνάει η δική τους αντίληψη για το πώς λειτουργεί η οικονομία.

Πιστεύουν το όποιο δάνειο μπορεί να αποπληρωθεί μόνον κόβοντας τους μισθούς.

Αυτό κάνουν και στην Ελλάδα και έτσι ενισχύουν την μετανάστευση. Πρόθεση της Ευρώπης είναι να συντρίψει παντελώς την Ελλάδα.

Ίσως και ένα εκατομμύριο Έλληνες εργάτες θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν στην Γερμανία και σε άλλες χώρες και θα συμβάλλουν στην πτώση των μισθών πανευρωπαϊκά. Είναι ένας ταξικός πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους της Ευρώπης.

Και συνεχίζει για τον ρόλο της ΕΚΤ:

Ότι έχει την φιλελεύθερη ιδεολογία της μείωσης των μισθών για την αποπληρωμή των χρεών και την αύξηση των επιτοκίων ώστε αυτά να γίνεται αδύνατον να αποπληρωθούν.

Και όλο αυτό μέχρι να αναγκαστούν οι Έλληνες να δουλέψουν σχεδόν τζάμπα άρα να μην μπορούν να πληρώσουν το χρέος.

Η Ελλάδα λοιπόν καταστρέφεται – υποστηρίζει – βάσει σχεδίου με σκοπό την τελική υποδούλωση η οποία θα χρησιμεύσει σαν μάθημα σε οποιονδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να αντισταθεί.

Αυτά είναι μερικά αποσπάσματα της συνέντευξης του κ. Νοάμ Τσόμσκι και αυτό που θα λέγαμε είναι ότι βάσει τα όσα προβλέπουν τα τρία μνημόνια που μας επέβαλαν δεν μπορεί να μην επαληθεύουν τις απόψεις του κ. Τσόμσκι.

Όσο για την Γερμανία του κ. Σόϊμπλε και τις θέσεις τις οποίες διατυπώνει που είναι τελείως αντίθετες με τα ευεργετήματα που εισέπραξε η χώρα του από τους Παγκόσμιους Πολέμους που έχασε επαληθεύει πλήρως τις απόψεις του κ. Τσόμσκι.

Εξαιτίας της δημοσιότητας αυτών των απόψεων και θέσεων αυτού του διανοητή θα διατύπωνα μία εύλογη απορία.

Γιατί τα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν καθόλου με όσα υποστηρίζει ο κ. Τσόμσκι και θα έπρεπε να το πληροφορηθούμε από τα ηλεκτρονικά μπλοκ;

Πιστεύω πως τώρα έχετε και εσείς την ίδια απορία και αν θέλετε να την επιβεβαιώσετε διαβάστε από την ιστοσελίδα του OLADEKA όλη τη συνέντευξη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.