Λιανεμπόριο – Νέα μέτρα: «Καθίζηση» τζίρου μετά τους ελέγχους για πιστοποιητικά εμβολιασμού

Δεν επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και δεν αναμένεται να επηρεάσουν τον τζίρο τους οι ανακοινωθείσες τροποποιήσεις του ωραρίου, σύμφωνα με εκπροσώπους των εμπορικών συλλόγων, στον απόηχο των νέων μέτρων που θα ισχύσουν από αύριο, Δευτέρα. Αυτό διότι το ωράριο λειτουργίας από τις 10:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ σε κάποιες πόλεις ήδη εφαρμόζεται από χρόνια, ενώ στις υπόλοιπες θα αποτελέσει απλώς μία διαδικαστική τροποποίηση, που θα πρέπει να κάνουν οι λογιστές των επιχειρηματιών.

 

Αυτό που ξεσήκωσε και εξακολουθεί να ξεσηκώνει τον εμπορικό κόσμο της χώρας, είναι το γεγονός ότι πρέπει οι ίδιοι να ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης από κορονοϊό καθώς και τα τεστ των ανεμβολίαστων πελατών τους. Όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποί τους στο ethnos.gr, τις τελευταίες περίπου δέκα μέρες και μετά την εφαρμογή του μέτρου οι τζίροι τους έχουν «κατρακυλήσει» σε τρομακτικά επίπεδα και αναγκάζονται σε πολλές περιπτώσεις να μαλώνουν με πελάτες τους, τους οποίους έχουν ανάγκη για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους.

 

Είναι αυτονόητο ότι στη δυσχερέστατη θέση βρίσκονται οι περίπου 130.000 αυτοαπασχολούμενοι σε όλη τη χώρα αλλά και οι μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει να απασχολούν συνεχώς έναν υπάλληλό τους στην είσοδο για το σκανάρισμα των πιστοποιητικών.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/