ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ & ΛΙΠΑΡΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
4 αυγά (2 ολόκληρα και 2 ασπράδια)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. άγλυκο κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
700γρ κίτρινη κολοκύθα(καθαρισμένη)
150γρ ανθότυρο
1/2 κ.λ. γαρίφαλο
3 κ.σ. στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 ή 40 γρ ζάχαρη καρύδας
3 κ.σ. σιρόπι αγαύης
10 βρασμένα κάστανα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
100 γρ. εβαπορέ λάιτ
200 γρ.σοκολάτα με στέβια
Βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού το κακάο το κονιάκ και τέλος το κακάο και την φαρίνα.
Μετά σιγά – σιγά βάζουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα τετράγωνο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Στρώνουμε μια πετσέτα και από πάνω βάζουμε λαδόκολλα.
Αφού ψηθεί το παντεσπάνι μας το βάζουμε ανάποδα πάνω στην πετσέτα με την λαδόκολλα και αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί
Οπως είναι ζεστό το τυλίγουμε ρολό και περιμένουμε να κρυώσει φτιάχνοντας την κρέμα μας
Ανακατεύουμε πολύ καλά
Στο τέλος ρίχνουμε το λάδι για να μας δώσει υπέροχη γυαλάδα!!
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε πάνω στον κορμό μας κάνοντας με ένα πιρούνι σχέδιο κορμού δένδρου