Κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα: Οι 4 κατηγορίες δικαιούχων που θα το λάβουν

Χιλιάδες δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς στους πριν μπούμε στο 2022, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε σήμερα Δευτέρα 22/11 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή για την ακρίβεια.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις σημερινές εξαγγελίες, το μέρισμα θα δοθεί σε υγειονομικούς, συνταξιούχους και ΑΜΕΑ.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

-«Πρώτον όπως συνέβη το 2020, και όπως έχω επανειλημμένως δεσμευθεί δημόσια, 100.000 περίπου ενεργοί υγειονομικοί στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και στα κέντρα υγείας θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισούΆμεσο ποσά ύψους περίπου 900 € θα τους αποδοθεί αμέσως μέσα στο Δεκέμβριο. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε σήμερα από τα πολλά που του οφείλουμε.

-Δεύτερον όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας θα λάβουν ένα πρόσθετο βοήθημα 250 €, προσαυξημένο κατά 50 € ακόμη για κάθε μέλος της οικογένειας τους. Έτσι 800.000 συμπολίτες μας θα δουν μεγαλύτερη την επόμενη σύνταξη τους. Είναι μια ανακούφιση, δεν είναι κάτι παραπάνω, δεν είναι αυτό που τους αξίζει, είναι κάτι το οποίο αναμφίβολα βοηθά χωρίς να υπονομεύουν την πορεία της οικονομίας μας.

-Τρίτον το ίδιο ακριβώς επίδομα θα δοθεί σε 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία».

Κοινωνικό μέρισμα σε δικαιούχους του πρώην ΚΕ

Κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί και στους δικαιούχους του πρώην ΚΕΑ – Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, σε δύο δόσεις.

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι 2 δόσεις είναι οι εξής:

Στις 15 Δεκεμβρίου σε εμβόλιμη πληρωμή θα δοθεί το πρώτο ποσό από το διπλό επίδομα στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ). Αυτό αναφέρει τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το δεύτερο ποσό του επιδόματος θα δοθεί κανονικά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Έτσι, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα πληρωθούν διπλά εντός Δεκεμβρίου:

-Στις 15 Δεκεμβρίου θα λάβουν το έκτακτο επίδομα-δώρο

και

-Στις 30-31 Δεκεμβρίου θα λάβουν το κανονικό επίδομα.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) είναι ένα προνοιακό επίδομα, αφορολόγητο και ακατάσχετο, που δίνεται από τον ΟΠΕΚΑ κάθε μήνα σε περίπου 273.000 ευάλωτα νοικοκυριά.

Όλα όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

 

Εξωγενές και πρόσκαιρο χαρακτήρισε το φαινόμενο των πληθωριστικών πιέσεων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι πράγματι υπάρχει μια παγκόσμια κρίση τιμών.

Κατά την πρωτολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή για την ακρίβεια, η οποία διεξάγεται με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι οι περισσότεροι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι πρόκειται για πρόσκαιρο φαινόμενο, με φόντο την αύξηση της ζήτησης έπειτα από την άρση των lockdowns.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι υπάρχει και διαφορετική άποψη που συνδέει το φαινόμενο με τη χαλαρή νομισματική πολιτική, εκτιμώντας ότι μπορεί να έχει πιο μόνιμα χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, δε, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εκτιμά ότι η κατάσταση αυτή θα είναι παροδική και τη θέση αυτή ασπάζεται η ελληνική κυβέρνηση. Όπως ανέφερε, η ΕΚΤ εκτιμά ότι θα υπάρχει αποκλιμάκωση στις πληθωριστικές πιέσεις το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα πηγαίνει καλύτερα συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τονίζοντας πως το καλάθι παραμένει φθηνότερο σε σύγκριση με άλλα κράτη. Σημείωσε επιπλέον ότι η Ελλάδα έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη ως προς τον πληθωρισμό.

Επανέλαβε ότι αντιμετωπίζουμε ένα εξωγενές, πρόσκαιρο φαινόμενο, στο οποίο -όπως πρόσθεσε- η χώρα απαντά με αποτελεσματικότητα, ενώ αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση, τονίζοντας πως πρώτη η Ελλάδα ανακοίνωσε επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, το συνολικό ποσό που διατίθεται για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων ως προς τις αυξήσεις στις τιμές ενέργεια αγγίζει τα 680 εκατομμύρια ευρώ. «Εάν κάνετε αναλογικό υπολογισμό, η στήριξη αυτή ποσοστιαία είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι έχει δρομολογηθεί μια σειρά παρεμβάσεων και για τους νέους, όπως -μεταξύ άλλων- το πρώτο ένσημο, ενώ επανέλαβε ότι θα υπάρξει εντός του έτους μια ακόμη αύξηση του κατώτατου μισθού για τους χαμηλόμισθους.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για αντιστροφή της «φοροεπέλασης του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη εν μέσω κορωνοϊού στη μείωση της ανεργίας, τη στιγμή που αναμένεται τα δύο επόμενα χρόνια να έχει την τρίτη υψηλότερη ανάπτυξη. Είπε επίσης ότι η Ελλάδα είναι τρίτη στην Ευρώπη και τέταρτη παγκοσμίως στα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, λόγω της πανδημίας.

ΠΗΓΗ:https://www.neolaia.gr/

You May Also Like

Οι δικαστές ετοιμάζουν προσφυγές να ζητήσουν πίσω την εισφορά αλληλεγγύης

Οι δικαστές ετοιμάζουν προσφυγές να ζητήσουν πίσω την εισφορά αλληλεγγύης

Νέα ενημερωτική καμπάνια της ΓΓΠΠ για τον Κορωνοϊό για τις ευπαθείς ομάδες – Μένουμε Σπίτια μας

Νέα ενημερωτική καμπάνια της ΓΓΠΠ για τον Κορωνοϊό για τις ευπαθείς ομάδες…

Μισθοί στο Δημόσιο: Πού κυμαίνονται και πόσο μειώθηκαν την τελευταία 10ετία

Μισθοί στο Δημόσιο: Πού κυμαίνονται και πόσο μειώθηκαν την τελευταία 10ετία

Επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα

Μεταβολή του καιρού αναμένουμε από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με ισχυρές βροχές…

Απόλυτη τραγωδία στη Χιλή: Δραματική αύξηση νεκρών από τις πυρκαγιές

Αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που βιώνουnε μετά τον σεισμό του 2010

Η ιστορία του παιδιού από την Καβάλα που έγινε παγκοσμίως βραβευμένος ειδικός γιατρός μεταμοσχεύσεων

Η ιστορία του παιδιού από την Καβάλα που έγινε παγκοσμίως βραβευμένος ειδικός…

Επιτέλους! Ξεκινούν οι πληρωμές του επιδόματος θέρμανσης και της επιστρεπτέας προκαταβολής

Table of Contents Hide Ενίσχυση των επιχειρήσεων με τη μορφή επιδότησης παγίων…

Διακοπές και μπάνιο στη θάλασσα όπως ποτέ άλλοτε – Τα μέτρα στις παραλίες

Διακοπές και μπάνιο στη θάλασσα όπως ποτέ άλλοτε – Τα μέτρα στις…

Έλενα Ακρίτα: Η καριέρα του Σάκη Ρουβά τελείωσε!

Καυστική και η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα για τον Σάκη Ρουβά, με αφορμή…