Τα πιο νόστιμα και γευστικά τρουφάκια χωρίς ίχνος ζάχαρης!
Ρίχνουμε πρώτα τις 2 κουταλιές νερό και αν δούμε ότι το μείγμα δεν βγαίνει εύπλαστο, τότε ρίχνουμε και την τρίτη.
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. φουντούκια, θρυμματισμένα
10 φουντούκια, ολόκληρα
2 κ.σ. κακάο, κοσκινισμένο
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. δάκρυα σοκολάτας
2-3 κ.σ. νερό, χλιαρό
Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό όλα τα υλικά, εκτός από τα ολόκληρα φουντούκια, και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν και να σχηματιστεί ένα εύπλαστο μείγμα.
2Έπειτα, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα μπολ και δημιουργούμε μπαλάκια των 20γρ.
3Μπίγουμε στο κάθε μπαλάκι ένα φουντούκι και τα ξαναπλάθουμε ώστε να μη φαίνεται. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
4Τέλος, σερβίρουμε κατευθείαν ή τα διατηρούμε στο ψυγείο.