Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων που θα επηρέαζαν την καθημερινότητα των εμβολιασμένων.

Κατηγορηματικά αντίθετος με ένα νέο lockdown – γενικό ή τοπικής εμβέλειας- είναι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων που θα επηρέαζαν την καθημερινότητα των εμβολιασμένων, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη ραδιοφωνική εκπομπή “Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα”, στον Real Fm 107,1.

Ένα lockdown θα κόστιζε πολλά χρήματα και χρήματα δεν έχουμε“, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση δεν θέλει μέτρα που θα περιόριζαν την και τους εμβολιασμένους, ενώ απέκλεισε και το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης επαγγελματιών και επιχειρηματιών ερωτηθείς για τα σχετικά αιτήματα που υποβάλλονται τις τελευταίες μέρες από εκπροσώπους τους.

Επίσης, τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού, καθώς όπως είπε, τα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα αποτελούν “ασπιρίνη. Απλώς αναβάλλουν το πρόβλημα”.

Δεν μπαίνουμε σε συζήτηση νέων μέτρων“, ξεκαθάρισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας πως η μόνη λύση για να σταματήσει η πίεση στο σύστημα υγείας -κυρίως δε στη Β. Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη όπου τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα- είναι το εμβόλιο.

Ακόμη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε στα τρία νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και τη δημιουργία ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το άλμα που έχει κάνει η χώρα την τελευταία διετία στην προσέλκυση επενδύσεων. Τόνισε πως για πρώτη φορά η χώρα έχει “συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο” και προέβλεψε επενδυτική έκρηξη τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε ακόμη στην αύξηση των τιμών ενέργειας, στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια, αλλά και στις εξελίξεις στην τουρκική οικονομία.

Πηγή: GRtimes