Η Κίνα βάζει (κυριολεκτικά) στα τρένα της… φτερά!

Το Πεκίνο επενδύει σε νέες τεχνολογίες προκειμένου να βελτιώσει το (ήδη πρωτοποριακό) σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Μια από αυτές αφορά την προσθήκη πτερυγίων στα βαγόνια προκειμένου με την αεροδυναμική πίεση που αναπτύσσεται γίνονται πιο ελαφρά και οι συρμοί πιο γρήγοροι Protagon Team 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 19:17 Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται συνεχώς νέα μοντέλα τρένων που λειτουργούν με διαφόρων ειδών επαναστατικές τεχνολογίες οι οποίες τους επιτρέπουν να κινούνται με ταχύτητες πολλαπλάσιες από αυτές των πιο γρήγορων συμβατικών τρένων.

Η Κίνα είναι ιδιαίτερα δραστήρια σε αυτό τον τομέα και όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Times του Λονδίνου έχει εγκριθεί  πρόγραμμα κατασκευής μιας νέας γενιάς τρένων το οποίο έχει λάβει την κωδική ονομασία CR450. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος έχει αναπτυχθεί μια νέα μέθοδος αύξησης της ταχύτητας των συμβατικών τρένων.

Σε τρένα υψηλής ταχύτητας θα τοποθετούνται μηχανισμοί ανύψωσης των βαγονιών. Σε κάθε βαγόνι θα τοποθετούνται πέντε «φτερά» τα οποία θα ανυψώνουν το τρένο με τρόπο τέτοιο ώστε να μειώνουν το βάρος του με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ταχύτητα του. Οι εμπνευστές του συστήματος αναφέρουν ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να μειώνεται κατά 30% το βάρος ενός τρένου επιτρέποντας του έτσι να κινηθεί με ταχύτητες 450 χλμ./ώρα. Λένε επίσης ότι αυτή η μέθοδος μειώνει σημαντικά την καταπόνηση και γενικότερη αντοχή των τροχών γεγονός που περιορίζει την ανάγκη της συντήρησης τους και αυξάνει την διάρκεια της ζωής τους γεγονός ευεργετικό και στο συνολικό κόστος λειτουργίας των τρένων.

Κινεζική υπερταχεία στο σταθμό του Πεκίνου. Το ταξίδι προς τη Σαγκάη σε 3 αντί για 4,5 ώρες! «Τα υψηλής ταχύτητας τρένα με φτερά ανύψωσης είναι μια καινοτομία στον αεροδυναμικό σχεδιασμό συμβατικών τρένων και με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας και τα λειτουργικά κόστης» αναφέρουν οι ερευνητές σε δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Acta Aerodynamica Sinica».

Τα σημερινά συμβατικής τεχνολογίας τρένα υψηλής ταχύτητας στην Κίνα κινούνται με ταχύτητες 350 χλμ./ώρα. Αν η νέα μέθοδος αποδειχθεί λειτουργική και ασφαλής τα τρένα αυτά θα μπορούν να ταξιδέψουν από το Πεκίνο στη Σαγκάη σε τρεις ώρες αντί για τις 4,5 ώρες που κάνουν σήμερα. Τα τρένα υψηλής ταχύτητας στη Βρετανία κινούνται με ταχύτητες περίπου 200 χλμ./ώρα. Η Κίνα έχει βάλει στο σιδηροδρομικό της δίκτυο και τα τρένα μαγνητικής αιώρησης (maglev) που κινούνται με ταχύτητες 600 χλμ./ώρα. Ακολουθήστε το Protagon στο Google News text Είναι ήπια η Omicron και μας χαλάει τα δραματικά ρεπορτάζ Πηγή: Protagon.gr

You May Also Like

Google Play Store: Αποσύρθηκαν εφαρμογές με spyware

Πάνω από 1.000 εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, οι οποίες έρχονται με spyware εντόπισε…

Γάζα, ώρα μηδέν: Πιέσεις για κατάπαυση ενώ οι Παλαιστίνιοι απειλούνται με λιμό

Αυξάνοι τις πιέσεις τους προς τον Νετανιάχου οι Αμερικανοί με φόντο τη δραματική ανθρωπιστική κατάσταση

Στέψη Καρόλου: Το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στον βασιλιά

Χιλιάδες άτομα στους δρόμους του Λονδίνου

Μαρόκο: «Σαν να έσπασε η καρδιά μου, φοβάμαι το μέλλον» – Μαρτυρία επιζήσασας από τον σεισμό

Σε σκηνές δίπλα στα γκρεμισμένα τους σπίτια ζουν οι επιζώντες

Πώς ο Τζέιμς Κάαν πήρε τον ρόλο του Σόνι Κορλεόνε στον «Νονό»

Από την πιθανότητα να τον δούμε ως Μάικλ Κορλεόνε, μέχρι την σχέση…

Αφγανιστάν: Αλλόκοτες σκηνές με Ταλιμπάν να διασκεδάζουν σε λούνα παρκ με συγκρουόμενα και αλογάκια

Παίζουν, γελούν και φωτογραφίζονται την ώρα που χιλιάδες συμπατριώτες τους αγωνιούν και…

Ο Πούτιν απαγόρευσε και επίσημα τους γκέι γάμους στη Ρωσία

Μια σειρά τροπολογιών κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη Ρωσία, απαγορεύουν την ισότητα…

Το Ντουμπάι άνοιξε τη μεγαλύτερη πισίνα κατάδυσης στον κόσμο με μια ολόκληρη βυθισμένη πόλη

Η ποσότητα νερού στην πισίνα γεμίζει 6 ολυμπιακές πισίνες και, με βάθος…

Ζευγάρι αγόρασε παλιό φορτηγό με 4.000€, το μεταμόρφωσε σε κινητό σπίτι και το εσωτερικό του εντυπωσιάζει

Ζευγάρι αγόρασε παλιό φορτηγό με 4.000€, το μεταμόρφωσε σε κινητό σπίτι και…