Το κύμα κακοκαιρίας έχει δημιουργήσει προβλήματα και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια σε ολόκληρη τη χώρα.

Το κύμα κακοκαιρίας χτυπά με σφοδρές βροχοπτώσεις, ανεμοστρόβιλους και κατολισθήσεις, ενώ οι ισχυροί άνεμοι έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια σε ολόκληρη τη χώρα.

Ανεμοστρόβιλος έπληξε το μεσημέρι το παραλιακό χωριό Καστροσυκιά στην Πρέβεζα. Δένδρα ξεριζώθηκαν ενώ σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές. Κεραμίδια και καπνοδόχοι έπεσαν από στέγες, έσπασαν τζαμαρίες, ενώ δέντρα ξεριζώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους και στην παραλία της Καστροσυκιάς.

Κακοκαιρία: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε χωριό στην Πρέβεζα - "Βούλιαξε" η Πάτρα [Εικόνες-Βίντεο]
1
1
1
1
1
1
1

Στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσα-Πρέβεζα, στο ύψος της Καστροσυκιάς από την πτώση δέντρων διεκόπη για πολύ ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων.

Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν το τελευταίο 3ημερο την Ήπειρο, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου από κατολισθήσεις βράχων και φερτά υλικά. Από νωρίς το πρωί, 14 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας εργάζονται ασταμάτητα για να καθαρίσουν τους δρόμους.

Καρδίτσα: Έπεσαν βράχοι στην περιοχή της Αργιθέας

Τοπικές καταπτώσεις βράχων προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι σε ορισμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, κυρίως στην περιοχή της Αργιθέας, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από τα συνεργεία της Π.Ε. Καρδίτσας, και των δήμων, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Νούσιος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδος της στάθμης των ποταμών είναι σε κανονικά επίπεδα.

1

“Βούλιαξε” η Πάτρα

Νωρίτερα, σε Φθιώτιδα και Δυτική Αχαΐα παρουσιάστηκαν επίσης αρκετά προβλήματα από την κακοκαιρία.

 

 

Η Πάτρα, όπως γράφει το Best News, η πόλη πλημμύρισε κυριολεκτικά από το ένα της άκρο μέχρι το άλλο με τα αυτοκίνητα να μετατρέπονται σε βάρκες και οι δρόμοι σε λίμνες μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ρίο, Μαρίνα, Πλαζ και Ακτή Δυμαίων ήταν οι περιοχές που “βούλιαξαν” από τα νερά της θάλασσας που βγήκαν στη στεριά.

 

 

 

 

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σήμερα σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν στα πελάγη τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά τα 9. Αύριο το πρωί οι οι σύμφωνα με την ΕΜΥ θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά στα 9 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκε στις 17:30 το απόγευμα το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Blue Star Naxos” για Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη, Αστυπάλαια και του “Blue Star 2” για Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κω και Ρόδο.

Στις 16:00 το απόγευμα επίσης δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του “Blue Star Myconos” για Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Ευδηλο, Καρλόβασι Βαθύ και στις 14:55 του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Αδαμάντιος Κοραής” για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο, Θήρα.

Αύριο το πρωί δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του “Blue Star Delos” στις 7:25 για Πάρο, Νάξο, Ίο, Θήρα και στις 7:30 του “Blue Star Paros” για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

Από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για Μαρμάρι.

Από το λιμάνι του Λαυρίου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κέα και Κύθνο. Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Αγ.Μαρίνα Νέα Στύρα και Καβάλα-Πρίνου Θάσου.

Στη γραμμή Κεραμωτή Λιμένας Θάσου τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη δεν γίνονται τα δρομολόγια με ημερολογιακή εγγραφή του πλοιάρχου.

Κλειστή είναι η γραμμή επίσης Ηγουμενίτσα- Λευκίμμη ενώ στη γραμμή Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα και αύριο να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις που μπορεί να υπάρξουν στα δρομολόγια των πλοίων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

αερας
πηγη:https://www.thetoc.gr/
You May Also Like

Στην «κατάψυξη» η χώρα: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία – Χιόνια ως το κέντρο της Αθήνας

Κύμα κακοκαιρίας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα πλήξει από την Πέμπτη τη χώρα,…

ΕΚΑΣ 2019: Προϋποθέσεις χορήγησης και τα ποσά πληρωμής

ΕΚΑΣ 2019:  Προϋποθέσεις χορήγησης και τα ποσά πληρωμής

Συντάξεις χηρείας: Κατάργηση ηλικιακού ορίου εντός του Μαρτίου

Συντάξεις χηρείας: Κατάργηση ηλικιακού ορίου εντός του Μαρτίου

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες και ραντεβού για την εξυπηρέτηση των πολιτών από τον ΟΑΕΔ

  Ηλεκτρονικές υπηρεσίες και ραντεβού για την εξυπηρέτηση των πολιτών από τον…

Αυτοψία της «Κ»: Το Τατόι «γυμνό» μέσα στη στάχτη και το γκρίζο

Η «Κ» στην αυτοψία της κατέγραψε τις καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον και…

Έλενα Παπαρίζου: «Βίασαν την 13χρονη κολλητή μου στο σχολείο και άλλαξε για πάντα η ζωή της»

Έλενα Παπαρίζου: «Βίασαν την 13χρονη κολλητή μου στο σχολείο και άλλαξε για…

Έλληνας επιβάτης στην πτήση Αθήνα – Βίλνιους: «Ο δημοσιογράφος έπιανε το κεφάλι του, ήταν φοβισμένος»

Έλληνας επιβάτης στην πτήση Αθήνα – Βίλνιους: «Ο δημοσιογράφος έπιανε το κεφάλι…

ΑΣΕΠ: 380 μόνιμες θέσεις μέσω τριών προκηρύξεων μέχρι 31 Ιουλίου

ΑΣΕΠ: 380 μόνιμες θέσεις μέσω τριών προκηρύξεων μέχρι 31 Ιουλίου