Lady Gaga: Το «House of Gucci» αύξησε τις πωλήσεις vintage δημιουργιών του οίκου

Από τότε που η ταινία «House of Gucci» άρχισε να προβάλλεται στους κινηματογράφους, υπήρξε σημαντική άνοδος στις πωλήσεις του Gucci, ειδικά στις vintage δημιουργίες του brand. Σύμφωνα με τη Wethrift, πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ειδών με έκπτωση, έχει σημειωθεί αύξηση 270% στις αναζητήσεις για vintage ενδύματα της ιταλικής μάρκας πολυτελείας από τότε που κυκλοφόρησε η ταινία.

 

Παράλληλα, αρκετοί ιστότοποι λιανικής έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση, συμπεριλαμβανομένου του Farfetch, το οποίο πρόσφατα κατέγραψε κατακόρυφη αύξηση κατά 1500% των θαυμαστών που έκαναν αναζήτηση, όπως αναφέρει το i-D. Η Lady Gaga μπορεί να είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι θαυμαστές έχουν εμμονή με τις vintage δημιουργίες Gucci, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι υποδύεται τη σύζυγο του Μαουρίτσιο Γκούτσι, Πατρίτσια Ρετζιάνι, τα χρόνια που προηγήθηκαν της δολοφονίας του το 1995.

 

Η σχεδιάστρια κοστουμιών της ταινίας «House of Gucci», Τζάντι Γέιτς, υπολόγισε ότι υπήρξαν μεταξύ 75 και 100 σύνολα Gucci που χρησιμοποιήθηκαν κατά την παραγωγή αποκλειστικά για τη Lady Gaga. «Υπάρχουν κοστούμια από τη δεκαετία του 1970 εκεί μέσα. Έχουν φωτογραφίες ανδρών που φτιάχνουν παπούτσια και τσάντες κατά τη δεκαετία του 1940 και του 1950, όλα τα πορτρέτα της οικογένειας, έτσι έβγαλα τέσσερα εκατομμύρια φωτογραφίες και τις συγκέντρωσα σε αυτά τα τεράστια αρχεία».

 

 

Η Τζάντι Γέιτς είπε ακόμη ότι χρησιμοποιήθηκαν μόνο δύο δημιουργίες από τα αρχεία του Gucci στην ταινία. Βλέπουμε τη Lady Gaga με τουνίκ Double G και παντελόνι με δερμάτινα στοιχεία στην 42η Οδό να βρίσκει φτηνές απομιμήσεις και να φοράει μια μεταξωτή μπλούζα και δερμάτινη φούστα Double G, όταν λαμβάνει τα έγγραφα του διαζυγίου της. Άνοδος των πωλήσεων του Gucci σημειώθηκε στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Δανία, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη.

Ενοικιάζεται η βίλα από την ταινία «House of Gucci»

 

Όσοι θέλουν πραγματικά να εμβαθύνουν στον πολυτελή και ταραχώδη τρόπο ζωής που απεικονίζεται στην ταινία «House of Gucci» έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους, καθώς η βίλα, στην οποία διαδραματίζονται όλα είναι πλέον διαθέσιμη προς ενοικίαση μέσω Airbnb.

 

Η Villa Balbiano είναι η έπαυλη του πατριάρχη της οικογένειας Gucci, Άλντο Γκούτσι, τον οποίο υποδύεται ο Αλ Πατσίνο, και βρίσκεται στην ειδυλλιακή λίμνη Κόμο, στη βόρεια Ιταλία. Χτίστηκε τον 16ο αιώνα, στο χωριό Οσούτσιο στη δυτική όχθη της λίμνης από τον καρδινάλιο, Τολομέο Γκάλιο που έζησε εκεί και κατοικήθηκε έναν αιώνα αργότερα από τον καρδινάλιο Άντζελο Μαρία Ντουρίνι.

 

Copyright: Courtesy of Airbnb
Copyright: Courtesy of Airbnb

 

Σήμερα, παραμένει ως μία από τις μεγαλύτερες κατοικίες στη λίμνη Κόμο, με δύο πισίνες, εσωτερική και εξωτερική, γυμναστήριο, υπόστεγο φύλαξης σκαφών και ιδιωτική προβλήτα. Με έξι υπνοδωμάτια και έξι μπάνια, η βίλα είναι διακοσμημένη με σπάνια έργα τέχνης που προέρχονται από τους οίκους Christie’s και Sotheby’s, ενώ οι τοιχογραφίες του 17ου αιώνα ζωγραφισμένες από τους αδελφούς Ρέτσι και Αγκοστίνο Σίλβα κοσμούν τους τοίχους.

 

Η Villa Balbiano είναι διαθέσιμη για κράτηση στις 6 Δεκεμβρίου αλλά για διαμονή μίας διανυκτέρευσης για δύο άτομα στις 30 Μαρτίου 2022, με κόστος 1.128 δολάρια.

Μια ιστορία φιλοδοξίας, απληστίας, προδοσίας, μόδας και δολοφονίας

 

Η ταινία «House of Gucci» είναι εμπνευσμένη από τη συγκλονιστική πραγματική ιστορία της οικογενειακής αυτοκρατορίας του Ιταλικού οίκου μόδας Gucci. Διατρέχοντας τρεις δεκαετίες έρωτα, προδοσίας, παρακμής, εκδίκησης, και εν τέλει φόνου, παρακολουθούμε τί κρύβεται πίσω από ένα όνομα, ποια είναι η αξία του και για το τί είναι ικανή μια οικογένεια να κάνει προκειμένου να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο.

 

Ο έμπειρος σκηνοθέτης Ρίνλτεϊ Σκοτ (Alien, Ο Μονομάχος, Blade Runner) αφηγείται την αληθινή ιστορία πίσω από μια πολυετή δυναστεία. Ο Οίκος Gucci είναι μια ιστορία φιλοδοξίας, ανταγωνισμού και εγκλήματος, με διάκοσμο τον κόσμο της υψηλής μόδας. Πρόκειται για μια εποποιία του επιχειρηματικού κόσμου που κορυφώθηκε στο απόγειο του Αμερικάνικου καπιταλισμού και που τελικά βάφτηκε με αίμα. Το στυλιζαρισμένο φιλμ του αειθαλούς και ασταμάτητου δημιουργικά Ρίνλτεϊ Σκοτ διαπερνάει χρονικά τρεις δεκαετίες, γεμάτες δημιουργία, σκάνδαλα και απίστευτες δολοπλοκίες μεταξύ ανθρώπων που τους τυφλώνει ο εγωισμός και το πάθος.

 

Η Lady Gaga στον ρόλο της «μαύρης χήρας» του Gucci, Patrizia Reggiani
Η Lady Gaga στον ρόλο της «μαύρης χήρας» του Gucci, Patrizia Reggiani

 

Για να αφηγηθεί σωστά την απαιτητική ιστορία, ο Σκοτ επιστρατεύει ένα λαμπερό cast που αποτελείται από την Lady Gaga (στη νέα της απόπειρα να φτάσει μέχρι το βραβείο Όσκαρ, μετά το «A Star is Born»), τον πάντα στιβαρό Άνταμ Ντράιβερ (Marriage Story) που απογειώνει κάθε ρόλο του, τον Τζάρεντ Λέτο που μεταμορφώνεται και χάνεται ξανά στο ρόλο του (όπως είχε κάνει στο Dallas Buyers Club), τον Τζέρεμι Άιρονς σε ακόμη μια αξιοκρατική ερμηνεία λεπτών αποχρώσεων, τη Σάλμα Χάγιεκ σε υποχθόνιο ρόλο-κλειδί και τον Αλ Πατσίνο (Ο Νονός, Άρωμα Γυναίκας), που μας αποδεικνύει ότι ο ρόλος του στον «Ιρλανδό» δεν ήταν ο τελευταίος μεγάλος της σπουδαίας καριέρας του.

Τα μυστικά του οίκου Gucci

Η «αποπλάνηση» είναι το μεγάλο θέμα της ταινίας. Ο γόνος της αυτοκρατορίας παρασύρεται από την εξουσία και από την ίδια του την υπερηφάνεια. Όσο γίνεται πιο κομψός στο ντύσιμο, τόσο γίνεται και πιο αδέκαστος αλλά και αφελής.

 

 

Από τις βασιλικές οικογένειες, τις οικογένειες του οργανωμένου εγκλήματος και τις πολιτικές φαμίλιες μέχρι τους μεγιστάνες των μέσω ενημέρωσης, τα σκάνδαλα είναι παρόμοια. Ο Ρίνλτεϊ Σκοτ επισημαίνει το αυτονόητο: οι οικογένειες μόδας δεν διαφέρουν. Και μάλιστα ο ίδιος έχει αφηγηθεί ανάλογες ιστορίες πτώσης, προδοσίας και εγκλήματος στο όνομα της εξουσίας και του πλούτου, όπως το «American Gangster» και το «All the Money in the World». Επιπλέον, οι δοκιμασίες των πλούσιων και ισχυρών δυναστειών ασκούν διαχρονικά μια γοητεία στους θεατές και οι ιστορίες τους έχουν κοσμήσει το κινηματογραφικό πανί.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Ο αποχαιρετισμός του Ζαν-Μισέλ Ζαρ στον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Η αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γάλλου συνθέτη για τον Vangelis στο Twitter

Λαβρόφ: “Τακτική Χίτλερ” από την Δύση

Οι ΗΠΑ υποτάσσουν την Ευρώπη και επιδιώκουν τον αφανισμό της Ρωσίας όπως…

Γιάννης Νομικός: Ρώσοι μισθοφόροι φυλάνε τον Ερντογάν – Πιθανή υπόγεια υποστήριξη Τουρκίας από Γερμανία-Ρωσία

Γιάννης Νομικός: Ρώσοι μισθοφόροι φυλάνε τον Ερντογάν – Πιθανή υπόγεια υποστήριξη Τουρκίας…

Η Μέρκελ απέρριψε πρόσκληση του Τραμπ για συνάντηση στην Ουάσινγκτον

Η Μέρκελ απέρριψε πρόσκληση του Τραμπ για συνάντηση στην Ουάσινγκτον

Πώς «αυτοκτόνησε» η Kodak: Ξεκίνησε μόνη της την ψηφιακή επανάσταση που την χρεοκόπησε

Για πολλούς, ήταν η στιγμή που ξεκίνησε η επανάσταση της ψηφιακής φωτογραφίας.

Καζακστάν: Σχεδόν 117.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εξαιτίας των πλημμυρών

Περισσότερα από 2.000 σπίτια πλημμύρισαν χθες στη βορειότερη περιφέρεια της χώρας

Πρώτη στον κόσμο πλέον σε ναυπήγηση πλοίων η Κίνα

Ξεπέρασε τη Νότια Κορέα με παραγγελίες 22,8 εκατομμυρίων CGT

Ισπανικό χωριουδάκι έχει κατοίκους 1.800 ιερόδουλες και χαρακτηρίζεται ως το χωριό της ακολασίας

Ισπανικό χωριουδάκι έχει κατοίκους 1.800 ιερόδουλες και χαρακτηρίζεται ως το χωριό της…

Πράσινοι και Αριστερά κατά Μέρκελ στη Γερμανία: «Όχι όπλα – βοήθεια στην Τουρκία»

Πράσινοι και Αριστερά κατά Μέρκελ στη Γερμανία: «Όχι όπλα – βοήθεια στην…