People wear a protection mask during sales in the Rue Neuve in Brussels, Belgium, Saturday, Nov. 27, 2021. The government has issued strict rules to stop the spread of coronavirus, including the advice to do shopping alone as much as possible. (AP Photo/Olivier Matthys)

Εμβολιασμένοι ήταν στη μεγάλη πλειονότητά τους οι 62 επιβάτες των δύο πτήσεων από τη Νότια Αφρική που διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό λίγο μετά την άφιξή τους στην Ολλανδία στις 26 Νοεμβρίου.

Βάσει των κανόνων που ίσχυαν τότε, οι επιβάτες μπόρεσαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις από το Γιοχάνεσμπουργκ και το Κέιπ Τάουν έχοντας είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε αρνητικά αποτελέσματα διαγνωστικού τεστ για τον κορονοϊό.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν επίσης ότι σήμερα θα επιτραπεί να βγουν από την καραντίνα περισσότεροι από 20 επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί μετά την άφιξή τους στη χώρα από τη Νότια Αφρική στις 26 Νοεμβρίου.

Εκπρόσωπος της υγειονομικής αρχής του Κένεμερλαντ, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο Σίπολ, δήλωσε ότι οι αρχές δεν θα αποκαλύψουν αν μεταξύ αυτών που θα βγουν από την καραντίνα βρίσκεται κάποιος από τους 14 επιβάτες που βρέθηκε ότι είχαν προσβληθεί από την παραλλαγή Όμικρον του ιού, επικαλούμενος λόγους προσωπικών δεδομένων.

62 θετικοί στον κορονοϊό

Οι υγειονομικές αρχές υπέβαλαν σε διαγνωστικά τεστ περισσότερους από 600 επιβάτες που έφτασαν με τις δύο πτήσεις που είχαν αναχωρήσει από το Γιοχάνεσμπουργκ και το Κέιπ Τάουν την Παρασκευή, προτού η ολλανδική κυβέρνηση αλλάξει τους κανόνες της για τις αεροπορικές πτήσεις από χώρες του νοτίου τμήματος της Αφρικής εξαιτίας των ανησυχιών για την μετάλλαξη του κορονοϊού.

Από τους 62 που βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, οι 44 έμειναν σε απομόνωση σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Σίπολ, ενώ κάποιοι Ολλανδοί πολίτες τέθηκαν σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν τη Δευτέρα δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς που μπήκαν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο θα είναι τώρα ελεύθεροι να συνεχίσουν τις μετακινήσεις τους, σύμφωνα με ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών.

“Αυτοί που βρέθηκαν θετικοί, θα παραμείνουν σε απομόνωση. Η κατάστασή τους διαφέρει κάποιοι έχουν συμπτώματα, άλλοι καθόλου ή σχεδόν καθόλου”, διευκρινίζει ο διευθυντής των υγειονομικών υπηρεσιών του Κένεμερλαντ Μπερτ φαν Φέλντεν στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Οι ολλανδικές αρχές καταβάλλουν επίσης προσπάθεια να επικοινωνήσουν και να υποβάλουν σε τεστ για τον νέο κορονοϊό περίπου 5.000 άλλους ταξιδιώτες που έφτασαν στην Ολλανδία από χώρες του νοτίου τμήματος της Αφρικής από τις 20 Νοεμβρίου. Από τα τεστ που έγιναν διαγνώστηκαν δύο επιπλέον κρούσματα της Όμικρον.

You May Also Like

Κορονοϊός: Πόσο κοστίζει πραγματικά το τεστ και τι συμβαίνει στα ιδιωτικά νοσοκομεία

Κορονοϊός: Πόσο κοστίζει πραγματικά το τεστ και τι συμβαίνει στα ιδιωτικά νοσοκομεία

Μόσιαλος: Εμβόλια και υπογονιμότητα – Υπάρχει επιστημονικός συσχετισμός;

Μόσιαλος: Εμβόλια και υπογονιμότητα – Υπάρχει επιστημονικός συσχετισμός;

Κρίσιμη στιγμή για ομήρους και αμάχους στη Γάζα – Οι πιθανές «απειλές»

Καμία εγγύηση για «παύση» εκτός Γάζας

Σεισμός στην Τουρκία: Τα δύο ενδεχόμενα μετά το χτύπημα των 5,1 Ρίχτερ

Δυσοίωνο σενάριο για κίνδυνο 100.000 σπιτιών

Αυστραλία: Πανούκλα από εκατομμύρια ποντίκια που έχουν κατακλύσει μεγάλες πόλεις

Αυστραλία: Πανούκλα από εκατομμύρια ποντίκια που έχουν κατακλύσει μεγάλες πόλεις

Η σειρά του Netflix που τρέλανε το κοινό από το πρώτο επεισόδιο

Οι χρήστες του Netflix ανακάλυψαν «μία από τις καλύτερες σειρές που υπήρξαν ποτέ»

Σάλος στην Τουρκία: Ο Ερντογάν μιλάει για το μακελειό στο Γκαζιαντέπ και ο γιος του ξεσπάει σε γέλια

Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Τουρκίας η παρατήρηση πως στο…

Όσκαρ 2022: Το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ και η δακρυσμένη συγγνώμη (βίντεο)

Ο Γουίλ Σμιθ χτύπησε τον Κρις Ροκ επειδή έκανε ένα αστείο για…

Η Γαλλία απαγόρευσε σε αεροσκάφος της λευκορωσικής Belavia να μπει στον εναέριο χώρο της

Γαλλία: Απαγόρευση εισόδου στον εναέριο χώρο λευκορωσικού αεροσκάφους

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί στο Ιράν από την αρχή του έτους

Η μη κυβερνητική οργάνωση Iran Human Rights αναφέρει ότι ήταν κατάδικοι και…