Δικτύωση και Διασυνοριακή Συνεργασία για τη Νεολαία

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας συμμετέχει ενεργά στην προώθηση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, με στόχο την ενδυνάμωση, τη δικτύωση και τη συνεργασία σε θέματα νεολαίας.

Στις 26 με 28 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια, το πρώτο Φόρουμ Δικτύωσης (Networking Forum) με θέμα: “Youth Strength Through Cooperation and Networking”. Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας εκπροσωπήθηκε από  7μελή ομάδα που παρουσίασε θέσεις, προτάσεις και καλές πρακτικές για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο κρατών.

 

Στο πρώτο Φόρουμ Δικτύωσης που υποστηρίζεται από το Stabilitätspakt für Südosteuropa Gefördert durch Deutschland, το Ίδρυμα Friedrich Ebert Stiftung  και από το πρόγραμμα συνεργασίας της Αμερικανικής Πρεσβείας στα Σκόπια, συμμετέχουν οι φορείς Youth Alliance – Krushevo από την Βόρεια Μακεδονία, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, και ο ΜΚΟ, SEE in Action, από την Ελλάδα.

 

Στην έναρξη του Φόρουμ παρευρέθηκε η Πρέσβης της Γερμανίας στα Σκόπια, κα Anke Holstein, ο Πρέσβης της Ελλάδας στα Σκόπια, κ. Ρούσσος Κούνδουρος, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Friedrich Ebert Stiftung, κ. Rene Schlee, o Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, κ. Κώστας Φιλιππίδης, ο Πρόεδρος του Youth Alliance – Krushevo, κ. Metodija Strojceski και η κα Άννα Μπαμπίλη, από το SEE in Action.

 

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, κ. Κώστας Φιλιππίδης ανέφερε ότι: “Κοινός μας στόχος είναι να γεφυρώσουμε τις σχέσεις με την γειτονική μας χώρα, καθώς αντιμετωπίζουμε πολλές κοινές προκλήσεις, οι οποίες πρέπει να στηριχθούν και από τις δύο πλευρές, με σκοπό το κοινό συμφέρον και την προώθηση των γειτονικών σχέσεων των δύο χωρών”.

 

Στο πρώτο Φόρουμ Δικτύωσης ήταν επίσης  προσκεκλημένοι επίσημοι εκπρόσωποι διαφόρων φορέων από την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία, με στόχο την προώθηση και ενδυνάμωση της αμοιβαίας συνεργασίας αλλά και την ανάπτυξη ισχυρούς διμερούς σχέσης και δικτύου συνεργατών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία, που προβλέπει συνεργασία σε διεθνές, ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο. Μέσα από τη συμμετοχή στο Φόρουμ Δικτύωσης, αναπτύχθηκε και προωθήθηκε ο διάλογος, η ανταλλαγή διαφορετικών ιδεών, καλών πρακτικών και εμπειριών, η ανοχή και το άνοιγμα για την ανάπτυξη αμοιβαίας σχέσης βοήθειας και η συμφιλίωση μεταξύ των νέων των δύο γειτονικών χωρών, ώστε να οικοδομήσουμε ένα μέλλον κοινής πορείας, συνεργασίας, ανάπτυξης και ασφάλειας. Απώτερος στόχος να χτίσουμε γέφυρες συνεργασίας μεταξύ των νέων των δύο χωρών και να προχωρήσουμε βήμα-βήμα για την επίτευξη του κύριου στόχου που είναι η «Ίδρυση διμερών γραφείων» και παράλληλα να ενισχύσουμε τη στρατηγική συνεργασία, τη δικτύωση, τον κοινό διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

 

Παρακάτω ακολουθεί το φωτογραφικό υλικό.

 

You May Also Like

Έγκριση του 2ου Πρακτικού Ελέγχου Δικαιολογητικών-Κατακύρωση διεξαγωγής Συνοπτικού Διαγωνισμού του έργου : «Αποκατάσταση του γεφυριού Σβόλιανης Αγίας Σωτήρας Δήμου Βοΐου Π.Ε. Κοζάνης» με προϋπολογισμό: 74.400,00 €

Έγκριση του  2ου  Πρακτικού Ελέγχου Δικαιολογητικών-Κατακύρωση διεξαγωγής Συνοπτικού Διαγωνισμού   του έργου :…

Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Ειρηναίος

Από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τη συμμετοχή Συνοδικών Μητροπολιτών

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για να τιμηθεί η «Μητέρα- Αστυνομικός»

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το «Ωδείο Φλώρινας»

Συναντήσεις του Περιφερειάρχη Γιώργουυ  Κασαπίδη με μέλη της Κυβέρνησης στην Αθήνα για θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Συναντήσεις του Περιφερειάρχη Γιώργουυ  Κασαπίδη με μέλη της Κυβέρνησης στην Αθήνα για…

Δεύτερη ευκαιρία στην επιχειρηματικότητα: Το έργο REBORN

  Η 3η Τεχνική & η 3η Ειδική Θεματική Συνάντηση Εργασίας πραγματοποιήθηκαν…

Υποβολή στοιχείων και εγγράφων ατομικών διοικητικών πράξεων για την αυτεπάγγελτη αναμόρφωση και κατάρτιση των δασικών χαρτών από τις Διευθύνσεις Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

Υποβολή στοιχείων και εγγράφων ατομικών διοικητικών πράξεων για την αυτεπάγγελτη αναμόρφωση και…

Συλλήψεις πέντε ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο στην Κοζάνη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συλλήψεις πέντε ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο στην Κοζάνη για παραβάσεις της…

Με γοργούς ρυθμούς η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Γρεβενών. Ακολουθούν ανάλογες εργασίες σε άλλα 12 σχολεία

Με γοργούς ρυθμούς η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Γρεβενών.…

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών του έργου REGIO-MOB στην Κοζάνη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών του έργου…