Ελεύθερος Σκοπευτής – Το φράγμα και το έμφραγμα

Πέμπτη 22/10/15 1:45 ΜΜ

Είμαι ένας από αυτούς που έσφιγγαν στα δόντια τους τη ζωή για να υπάρχω έως το σωτήριο έτος που διανύουμε του 2015 για να δω τελειωμένο και να προσφέρει τις σημαντικές του υπηρεσίες το φράγμα του Αλιάκμονα στο Νεστόριο.

Αυτό προέβλεπε η σύμβαση που είχε υπογραφεί από την εταιρεία το έργο να έχει αποπερατωθεί το 2015.

Όμως από τα χίλια κύματα που πέρασε η εκτέλεσή του αυτό που κατορθώθηκε ήταν να έχει εκτελεσθεί μέχρι αυτή την χρονιά της αποπεράτωσης του μονάχα το 22%.

Δεν θα συμφωνούσαμε με τον χαρακτηρισμό του Δημάρχου Νεστορίου ότι το φράγμα του Νεστορίου έχει την ομοιότητα του Γεφυριού της Άρτας που την ημέρα χτιζόταν και το βράδυ γκρεμιζόταν.

Το φράγμα το οδήγησαν σε πολλαπλά εμφράγματα κατά καιρούς την μία το ότι η κατασκευαστική εταιρεία που είχε πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα εισέπραττε το χρήμα και το διέθετε να καλύψει άλλες ανάγκες και όχι να πληρώνει τους εργαζόμενους που αναγκάζονταν να απεργούν.

Και από την άλλη να μην υπάρχει το χρήμα στα κρατικά ταμεία και να κάνει παύση εργασιών η εταιρεία.

Για να βρεθούμε στο αποτέλεσμα της απελπισίας του σήμερα που κινδυνεύει από τα πολλά εμφράγματα να πάθει ανακοπή.

Πάλι καλά βέβαια που άντεξε μέχρι σήμερα.

Από το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι εκλεγμένοι του κοινοβουλίου αλλά και οι τοπικοί άρχοντες του Νομού έχει φτάσει στην σημερινή κατάντια. Ας μην λησμονούμε ότι πριν από δεκαετίες που είχε γίνει η πρώτη εισήγηση για το σημαντικό έργο αυτό που θα ποτίσει σε πρώτη φάση εβδομήντα χιλιάδες στρέμματα γης ο υπ’ αριθμόν ένας αξιωματούχος του Νομού ενημέρωνε πως το έργο κρίνεται ασύμφορο και έτσι πάγωσε η προσπάθεια. Για να ξαναέλθει σαν αίτημα πολύ αργότερα με διαφορετική πια την άποψη από την πρώτη.

Ύστερα μάλιστα από πολλές προσπάθειες να δημοπρατηθεί το έργο για να ξεκινήσει το μεγάλο δράμα των συνεχών διακοπών των εργασιών με τον κόμπο σε κάποια στιγμή να έχει φθάσει στο χτένι με τον κίνδυνο να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος κατασκευαστής αλλά να βρεθεί η λύση ύστερα από καιρό της αντικατάστασης του για να φτάσουμε στο σήμερα με το 22% του έργου να έχει κατασκευαστεί και στην κατάσταση της συνέχισης του εμφράγματος που το καταταλαιπώρησε να έχει γίνει πάρα πολύ επικίνδυνο για την τύχη του.

Αυτό που χρειάζεται λοιπόν για να διασωθεί είναι μια αποτελεσματική χειρουργική επέμβαση για να τρέξει στις φλέβες του το αίμα των χρηματικών παροχών.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που έχει την ευθύνη θα πρέπει επιτέλους να προσανατολισθεί προς τον στόχο αυτόν για να αυξηθούν οι δραστηριότητες των αγροτών να αυξηθούν τα έσοδά τους μαζί με αυτά και οι φόροι που θα εισπράξει .

Να με ποιον τρόπο θα συντελεστεί η ανάπτυξη.

Να το πεδίο το λαμπρό για επίτευξη αυτού του στόχου.

Δεν έχει λάβει γνώση μόνον ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό του προβλήματος είναι και άλλοι που πέρασαν , άκουσαν, είδαν αλλά αποτέλεσμα μηδέν…

Αλήθεια ποια είναι η άποψη για το σοβαρό αυτό θέμα όχι μόνον της νεοεκλεγείσας βουλευτίνας αλλά και της παλαιότερης;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.