Ξεφεύγουν ξανά οι τιμές του ρεύματος – Τι σημαίνει για τους λογαριασμούς

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Καθώς η περίοδος των εορτών πέρασε και οι δραστηριότητες επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς, οι τιμές του ρεύματος καταγράφουν εκ νέου ανοδική τροχιά, δημιουργώντας νέες πιέσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Έτσι για σήμερα η τιμή χονδρική του ρεύματος στην κεντρική Ευρώπη κινείται στα επίπεδα των 240 έως 260 ευρώ/MWh, με την υψηλότερη τιμή να καταγράφεται στην Ελβετία με 267,18 ευρώ/MWh. Στην Ελλάδα η τιμή διαμορφώνεται κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο στα 240,3 ευρώ/MWh, καταγράφοντας αύξηση 2,6% σε σχέση με χθες.

Σημειώνεται ότι συνολικά ο μέσος όρος του Ιανουαρίου κινείται ανοδικά και στη χώρα μας φτάνει τα 196,19 ευρώ/MWh, όταν την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν χαμηλότερα στα 175 ευρώ/MWh.

Την ίδια στιγμή, η χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου συνέχισε να παρουσιάζει έντονη μεταβλητότητα και από τα 102 ευρώ/MWh, χθες έπεσε στα 83 ευρώ/MWh.

Τι σημαίνουν αυτά για τους λογαριασμούς ρεύματος του Ιανουαρίου; Με το μέσο όρο της τιμής χονδρικής στα 196,19 ευρώ/MWh, η τιμή λιανικής που προκύπτει για ένα μέσο οικιακό λογαριασμό ρεύματος είναι στα 26 σεντς/KWh.

Η τιμή αυτή παραμένει χαμηλότερη τόσο από το Νοέμβριο όσο και από το Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα το Νοέμβριο με μέση τιμή χονδρικής στα 228,87 ευρώ/MWh η τιμή λιανικής κυμάνθηκε στα 30 σεντς/KWh.

Τέλος το Δεκέμβριο με τη μέση τιμή χονδρικής στα 235,38 ευρώ/MWh, η τιμή λιανικής ξεπέρασε τα 31 σεντς/KWh, τιμή η οποία είναι και η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης και η οποία θα φανεί στους επόμενους λογαριασμούς ρεύματος που θα λάβουν τα νοικοκυριά το επόμενο διάστημα.

ΠΗΓΗ:https://www.capital.gr/

You May Also Like

Βρετανία: Εκτός των δικτύων 5G η Huawei

Βρετανία: Εκτός των δικτύων 5G η Huawei

Ο ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδης στηρίζει εμπράκτως τον μελισσοκομικό κλάδο Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με κύριο γνώμονα την προώθηση και την ανάδειξη του κλάδου της μελισσοκομίας στη χώρα μας, υπέγραψε την απόφαση με την οποία ενεργοποιείται η δράση 1.1 «Λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας» στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Μελισσοκομικού Προγράμματος 2020 – 2022. Με τη συγκεκριμένη απόφαση στηρίζεται εμπράκτως η συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Μελισσοκομίας ανά τη χώρα και δια μέσου της παροχής χρηματοδότησης ύψους 2.700.000 με σκοπό την τεχνική στήριξη, ενημέρωση και εκπαίδευση των μελισσοκόμων και την αποτελεσματική υλοποίηση των δράσεων του Μελισσοκομικού Προγράμματος. Μέσω της υλοποίησης της εν λόγω δράσης έχει εδραιωθεί και λειτουργεί ένα άρτιο δίκτυο συμβούλων μελισσοκομίας, το οποίο καλύπτει όλη τη χώρα, με έμφαση σε περιοχές ιδιαίτερου μελισσοκομικού ενδιαφέροντος στελεχωμένο με επιστημονικό προσωπικό υψηλών προσόντων το οποίο διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα της παραγωγής και της εμπορίας του μελιού. Δικαιούχοι για την υλοποίηση της δράσης 1.1 είναι αγροτικοί – μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί, αγροτικές εταιρικές συμπράξεις που έχουν και μέλη μελισσοκόμους και οργανώσεις εκπροσώπησης του μελισσοκομικού τομέα (μελισσοκομικοί σύλλογοι). Ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι το ελληνικό μέλι συνιστά ένα ιδιαίτερα σημαντικό προϊόν το οποίο προάγει διεθνώς την εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών αγαθών της πατρίδας μας και υπογραμμίζει ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη στην κατεύθυνση της ανάδειξης και προώθησης των μοναδικών προϊόντων της πατρίδας μας όπως το μοναδικό ελληνικό μέλι.

Ο ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδης στηρίζει εμπράκτως τον μελισσοκομικό κλάδο

Άγιο είχε 79χρονος που παρασύρθηκε από το ισχυρό ρεύμα αέρα τουρμπίνας

Άγιο είχε 79χρονος που παρασύρθηκε από το ισχυρό ρεύμα αέρα τουρμπίνας

Ουκρανία: Μάνα γράφει τα στοιχεία της στα σώματα των παιδιών της σε περίπτωση που σκοτωθεί

Οι εικόνες αναδεικνύουν την οδυνηρή πραγματικότητα του ατελείωτου ανθρώπινου πόνου.

Φρικιαστικό έγκλημα στην Ανδραβίδα: O δράστης προσπάθησε να εξαφανίσει τα πτώματα – Η σχέση της οικογένειας με τον πρώην σύζυγο

Table of Contents Hide Εκλιπαρούσε για βοήθεια ο 12χρονος με το αδερφάκι…

Υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών εγκλημάτων

Υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών εγκλημάτων

1ος Κύκλος Κινητικότητας 2018: 53.110 θεάσεις των αναρτημένων θέσεων

1ος Κύκλος Κινητικότητας 2018: 53.110 θεάσεις των αναρτημένων θέσεων

Οδηγίες από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Τι να κάνετε αν συμβεί σεισμός

Οδηγίες από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Τι να κάνετε αν συμβεί σεισμός

Ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη προσφέρει €100.000 στον αγώνα κατά του κορονοϊού

Ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη προσφέρει €100.000 στον αγώνα κατά του κορονοϊού