Πλεύρης: Από Δευτέρα τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 -Τι θα γίνει με τους υγειονομικούς

Επιπλέον 9.700 σελφ τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών είναι θετικά όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ από αυτά, περίπου 1.000 αφορούν σε καθηγητής και τα υπόλοιπα σε μαθητές. «Είχαμε 15.000 θετικά self test και κοντά στα 10.000 σήμερα που σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα και δεν θα γνώριζε ότι νοσεί», τόνισε ο κ. Πλεύρης και σημείωσε ότι χάρη στη λειτουργία των σχολείων γίνεται ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος του πληθυσμού, καθώς από την Κυριακή έχουν γίνει 1,6 εκατ. τεστ.

Τα θετικά αυτά αποτελέσματα των self test θα προσμετρηθούν μόλις επιβεβαιωθούν «πιθανολογώ μέσα στις επόμενες 2 με 3 ημέρες», είπε ο κ. Πλεύρης.

Αναφερόμενος στην πρόβλεψη του καθηγητή Νίκου Τζανάκη για νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα, ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι αυτή την εβδομάδα και ενδεχομένως την επόμενη, ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι μεγάλος.

Πλεύρης: Από Δευτέρα τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 -Καμία παράταση
Ο υπουργός Υγείας διεμήνυσε ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση και θα επιβληθούν από την πρώτη ημέρα το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι πρώτα θα έχουν εξεταστεί οι αιτήσεις εξαίρεσης από τον εμβολιασμό και τα αιτήματα για κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής υποχρεωτικότητας εμβολιασμού από τα 50 έτη, απάντησε ότι το μείζον αυτή τη στιγμή είναι πως όλοι οι άνω των 18 από την 1η Φεβρουαρίου θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι εάν έχουν περάσει 7 μήνες από την δεύτερη δόση και δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη.

«Παράθυρο» για επαναφορά της μουσικής – Αύριο η εισήγηση της επιτροπής
Σε άλλο σημείο ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε πως στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται πλέον η επαναφορά της μουσικής και η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα.

«Αρχικά εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα» είπε εξηγώντας ότι η μεταδοτικότητα της Όμικρον είναι κυκλική και τα πάρα πολύ περιοριστικά μέτρα δεν έχουν απόδοση. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, ορισμένα από τα μέτρα ελήφθησαν με γνώμονα την εορταστική περίοδο «όπως λόγου χάρη η μουσική» και ενδεχομένως δεν υπάρχει πλέον λόγος να ισχύουν.

Εξήγησε ότι η φιλοσοφία των μέτρων παραμένει, ωστόσο μια αποκλιμάκωση μπορεί να υπάρξει ώστε να μην υπάρχει ο περιορισμός των 1.000 ατόμων στις αθλητικές δραστηριότητες ή η κατάσταση στην εστίαση να είναι πιο κανονική.

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς
Όσον αφορά στους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι εξετάζεται να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τους έναντι της Covid ασχέτως της πορείας της πανδημίας και εάν τελικά αποφασιστεί «τότε προφανέστατα όποιος επιλέξει να μην εμβολιαστεί θέτει εαυτόν εκτός συστήματος Υγείας».

Προς το παρόν οι ανεμβολίαστοι βρίσκονται σε αναστολή έως ότου εμβολιαστούν. Οι αποφάσεις θα ληφθούν έως τις 31 Μαρτίου.

Για 3 εβδομάδες εκτός εφημεριών το Παίδων Πεντέλης
Για τη δημιουργία μέγα εμβολιαστικού κέντρου για παιδιά 5 έως 11 στο Παίδων Πεντέλης, ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι για ένα χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων θα μείνει εκτός εφημεριών ωστόσο «θα δουλέψει κανονικά για νοσηλείες».

Διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν κλείνει το Παίδων Πεντέλης και πρόσθεσε ότι καθώς θα ξεκινήσει να λειτουργεί το μέγα εμβολιαστικό θα ανοίξουν ραντεβού για τους γονείς που δυσκολεύονται να βρουν νωρίς ραντεβού εμβολιασμού για τα παιδιά τους.

ΠΗΓΗ:https://www.iefimerida.gr/

You May Also Like

Άγιοι Ανάργυροι: Τα τρία κρίσιμα ερωτήματα για τη γυναικοκτονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Σωρεία αστυνομικών λαθών δεν απέτρεψαν τη δολοφονία μιας ακόμη γυναίκας

Στήριξη 330 εκατ. ευρώ στην εστίαση.Οι προϋποθέσεις ένταξης

  Στήριξη 330 εκατ. ευρώ στην εστίαση.Οι προϋποθέσεις ένταξης

ΑΠΘ: Διαστημικό πείραμα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας πάνω από τον Ατλαντικό

Πείραμα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας εκτέλεσε επιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.…

Νυμφαίο – παραδοσιακοί οικισμοί

Νυμφαίο – παραδοσιακοί οικισμοί

Διοικήτρια του Ευαγγελισμού: «Δεν στοιχειοθετείται “βιασμός” του 19χρονου κρατούμενου Α.Λ.»

Διοικήτρια του Ευαγγελισμού: «Δεν στοιχειοθετείται “βιασμός” του 19χρονου κρατούμενου Α.Λ.»

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις εξετάσεις του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις εξετάσεις του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα…

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια φέρνει η «Ελπίς»

Με το παράδοξο για κακοκαιρία όνομα «Ελπίς» έρχεται από σήμερα το βράδυ…

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της τουριστικής εκπαίδευσης ιδρύονται και λειτουργούν ταυτόχρονα 5 Σχολές Ξεναγών εθνικής εμβέλειας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ρέθυμνο και Ρόδο»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της τουριστικής εκπαίδευσης…

Τσαβούσογλου για τη δολιοφθορά στο Καστελόριζο: «Σεβόμαστε την ελληνική σημαία»

Τσαβούσογλου για τη δολιοφθορά στο Καστελόριζο: «Σεβόμαστε την ελληνική σημαία»

0 Κορονοϊός: Τα επόμενα μέτρα που εξετάζονται – Περιοχές στα όρια του lockdown

Κορονοϊός: Τα επόμενα μέτρα που εξετάζονται – Περιοχές στα όρια του lockdown