Παυλάκης: Ούτε οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι από την Ομικρον

Για την πορεία της πανδημίας και τις προβλέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε στο Live News του MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο γιατρός – ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλάκης, οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες ΔΕΝ είναι καθόλου προστατευμένοι από τη νόσηση με μετάλλαξη Όμικρον, ωστόσο, προσέθεσε, είναι αρκετά προστατευμένοι για βαριά νόσηση, αν έχουν κάνει την τρίτη δόση πρόσφατα.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά για τη μετάλλαξη Όμικρον, γιατί στη Νότια Αφρική οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές, ενώ και η Βρετανία δεν είναι παράδειγμα για την Ελλάδα», διευκρίνισε.

«Και η Όμικρον και η Δέλτα – που ευθύνεται για τους καθημερινούς θανάτους στην Ελλάδα – δεν σταματάνε με τίποτα, εκτός από το σταμάτημα των επαφών», υπογράμμισε ο κ. Παυλάκης, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα «τσουνάμι κρουσμάτων» στη χώρα μας.

Μιλώντας για τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, ο κ. Παυλάκης ανέφερε ότι θα πρέπει να επικρατήσει η «σοφία των ειδικών».

«Το καθήκον της Ελλάδας και των κυβερνώντων ήταν να αποφύγει την τύχη της Πορτογαλίας τον περασμένο χρόνο, όταν έκαναν ‘ελεύθερα Χριστούγεννα’ και μετά είχαν τσουνάμι κρουσμάτων», όπως είπε.

«Μετά από δύο χρόνια πανδημίας δεν θα πρέπει να κάνουμε τα γνωστά λάθη και να κάνουμε μόνο καινούργια λάθη», σημείωσε ο γιατρός-ερευνητής και τόνισε πως τα μέτρα θα έπρεπε να παρθούν από το φθινόπωρο.

«Δεν αγνοούμε τον ιό, γιατί μπορεί να καταστραφούμε. Δεν μπορούμε να λέμε ότι η πανδημία στην Ελλάδα βρίσκεται κάτω από οποιονδήποτε έλεγχο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παυλάκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι σωστό να λέμε ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι καλύτερη, γιατί και αυτή «δίνει» νεκρούς.

ΠΗΓΗ:https://medlabgr.blogspot.com/