Ένα εκπληκτικό βίντεο δείχνει έναν μεγάλο λευκό καρχαρία καλυμμένο με ουλές και σημάδια από δάγκωμα σε μάχη.

Ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας εθεάθη να κολυμπά κοντά στα νησιά του Ποσειδώνα στη νότια Αυστραλία, μια περιοχή που είναι γνωστό ότι φιλοξενεί περίπου 1.000 καρχαρίες του είδους.

Το βίντεο κλιπ δείχνει έναν τραυματισμένο καρχαρία με σημάδια σε όλο το δέρμα του να κολυμπά ανάμεσα σε άλλα μικρά ψάρια.

Ο υποβρύχιος κινηματογραφιστής Dean Spraakman, ο οποίος απαθανάτισε τις εκπληκτικές εικόνες κατά τη διάρκεια μιας αποστολής, είπε ότι παρά τα τραύματά του, ο καρχαρίας των 3,35 μέτρων ήταν απίστευτα «φιλικός».

Υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να είναι σίγουρος τι θα μπορούσε να προκαλέσει αυτά τα σημάδια, καθώς κανείς δεν είχε συναντήσει έναν τόσο σοβαρά τραυματισμένο καρχαρία

Ο Ντιν είπε ότι αρχικά νόμιζαν ότι οι ουλές μπορεί να ήταν από προπέλες σκαφών. Ή ότι ίσως ο καρχαρίας είχε πιαστεί στα δίχτυα τόνου της περιοχής, αλλά και οι δύο θεωρίες απορρίφθηκαν γρήγορα.

Δήλωσε: «Καρχαρία δεν έχει δει ποτέ προηγουμένως σε τέτοια κατάσταση».

«Συνειδητοποίησα ότι είχα ουλές, αλλά δεν κατάλαβα πόσο σοβαρές ήταν μέχρι που εξέτασα τις εικόνες αργότερα».

 

«Ήταν πολύ ήρεμος, ανέβαινε και ήταν αρκετά περίεργος, κάτι που ήταν υπέροχο».

«Ήταν πολύ καλός, απλά πολύ ήρεμος και δεν ήταν στενοχωρημένος για όλα όσα είχαν συμβεί».

«Έφτασε πολύ κοντά, στο μήκος του χεριού, μερικές φορές όταν έχεις έναν καλό καρχαρία σαν αυτόν, είναι γιατί θέλουν απλώς να έρθουν και να σε κοιτάξουν στα μάτια, απλά να δουν ποιος είσαι».

Μαχητής.

Ωστόσο, ο εξερευνητής του National Geographic, καθηγητής Γιάννης Παπασταματίου, λέει ότι ορισμένα από τα σημάδια θα μπορούσαν επίσης να ήταν αποτέλεσμα μάχης με άλλον καρχαρία.

 

Με πληροφορίες από The Sun.