Το μοναδικό φαράγγι της Νέδας: Ένας μέρος που μοιάζει με τον παράδεισο!!!-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Το μοναδικό φαράγγι της Νέδας: Ένας μέρος που μοιάζει με τον παράδεισο.

Απαράμιλλη ομορφιά και σπάνια τοπία… Ο ποταμός Νέδα πήρε την ονομασία του από την νύμφη Νέδα και βρίσκεται στην Πελοπόννησο αποτελώντας το φυσικό σύνορο των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας, ενώ εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος.

Σύμφωνα με τον μύθο, όταν η Ρέα γέννησε το Δία, στο Λύκαιον Όρος, εμπιστεύτηκε την ανατροφή του στη Νέδα και σε άλλες δύο νύμφες, τη Θεισόα και την Αγνώ.

Οι νύμφες κράτησαν και ανέθρεψαν το θεϊκό βρέφος, γλιτώνοντας το από τα δόντια του πατέρα του, που είχε τη συνήθεια να τρώει τα παιδιά του. Η Νέδα έδωσε το όνομά της στο ποτάμι και έτσι έθρεψε τους θρύλους και τις παραδόσεις στις γύρω περιοχές.

Η διαδρομή στην περιοχή είναι μαγευτική με πολλά σημεία του ποταμού να μοιάζουν πραγματικά με ζούγκλα.

Η διάσχιση του ποταμού είναι μια μοναδική εμπειρία ειδικά για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Το φαράγγι της Νέδας, το οποίο διασχίζει κι ο ομώνυμος ποταμός αποτελεί ένα καλά κρυμμένο μυστικό που ανταμείβει όποιον το ανακαλύψει.

Το όλο τοπίο μέσα στα βουνά σε μια διαδρομή από χαράδρες πνιγμένες στη βλάστηση είναι σπάνιας ομορφιάς. Τα κύρια χαρακτηριστικά της βλάστησης είναι τα πλατάνια, οι αγριοβελανιδιές, οι συκιές και τα πουρνάρια, ενώ όλα μαζί σε συνδυασμό με τα τρεχούμενα νερά και τις πέτρες του ποταμού δημιουργούν ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Το Στόμιο, ένα μεγάλο σκοτεινό «τούνελ» περίπου 200 μέτρων μέσα από στο οποίο χάνεται το ποτάμι είναι από τα πιο εντυπωσιακά σημεία. Είναι ένα κανονικό σπήλαιο με σταλακτίτες και… νυχτερίδες που το διαρρέει η Νέδα.

Η βλάστηση κρέμεται κυριολεκτικά από τα βράχια και τα πετρώματα να σχηματίζουν διάφορους σχηματισμούς από την πολύχρονη διάβρωση. Όμορφο επίσης είναι και το σημείο με το εκκλησάκι της Παναγίας.

Κατά μήκος της διαδρομής θα συναντήσει επίσης κανείς και καταρράκτες με τον μεγαλύτερο να βρίσκεται κοντά στην Φιγαλεία και έχει ύψος περίπου 50 μέτρα.

Στην περιοχή υπάρχουν επίσης και πολλές πεζοπορικές διαδρομές για τους φυσιολάτρεις και θα ήταν καλό να ρωτήσετε τους ντόπιους για πληροφορίες και καλά κρυμμένα μυστικά!

Το καλοκαίρι θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε δροσερές βουτιές ενώ θα πρέπει να ξέρετε ότι σε αρκετά σημεία το νερό είναι βαθύ και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ζητήσετε επαγγελματική καθοδήγηση!

Δείτε το βίντεο από τον Ορειβατικό Καλαμάτας

ΠΗΓΗ: fanpage.gr

You May Also Like

Ο υπέροχος κόσμος μας μέσα από μοναδικές φωτογραφίες ΑΡΧΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Αυτή είναι η άγνωστη ελληνική «γαλάζια λίμνη» που βρίσκεται μόλις 40 λεπτά από την ΠάτραΆγιος Ανδρέας Πάτρας: Η μεγαλύτερη εκκλησία της Ελλάδας και των ΒαλκανίωνΆγιος Ανδρέας Πάτρας: Η μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδας και των ΒαλκανίωνΠάτρα: Το εκπληκτικό γκράφιτι που έφτιαξαν στη μνήμη του Θανάση ΒέγγουΗ μεγαλύτερη εκκλησία της Ελλάδας και μία από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων βρίσκεται στη Πάτρα ΕΛΛΑΔΑ Ταξίδι στο παρελθόν και στην αυθεντική ζωή στο χωριόΤα ελληνικά χωριά που μπήκαν στη λίστα με τα ομορφότερα χωριά της ΕυρώπηςΤο ιδιαίτερο χωριό των Χανίων που είναι βγαλμένο από άλλη εποχήΜαστιχοχώρια: Τα χωριά της Χίου με άρωμα μαστίχαςΑφιέρωμα στα Ζαγοροχώρια: Τα πανέμορφα χωριά της Ηπείρου ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Αυτός ο σκύλος είναι ό,τι πιο συγκινητικό θα δείτε στο διαδίκτυοΤαξίδι στο παρελθόν και στην αυθεντική ζωή στο χωριόΟ υπέροχος κόσμος μας μέσα από μοναδικές φωτογραφίεςΣτην Ισλανδία κερδίζεις χρήματα όταν ανακυκλώνεις τα πλαστικά μπουκάλια!Ο συναρπαστικός χορός του συντριβανιού στο Ντουμπάι ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Θαύμα Αγίου Ραφαήλ – “Μαμά αυτός δεν ήταν Καλόγερος…” ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Όσοι μπορούν, να δώσουν μια ζέστη αγκαλίτσα στα μωράκια που έχουν εγκαταλείψει στο μαιευτήριο «Έλενας Βενιζέλου»Δε θέλω να με αγαπάς. Nα με σέβεσαι θέλωΓιατί το ρύζι στα εστιατόρια είναι πολύ πιο νόστιμο απ’ότι το φτιάχνετε στο σπίτι; Ιδού τα μυστικάΑν πάρεις στα σοβαρά τον κόσμο, οδηγείσαι με μαθηματική ακρίβεια στην κατάθλιψηΕκείνες οι γυναίκες που παλεύουν στη ζωή αντρίκια ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο υπέροχος κόσμος μας μέσα από μοναδικές φωτογραφίεςMUSTREADSΟ υπέροχος κόσμος μας μέσα από μοναδικές φωτογραφίες

Ο κόσμος μας είναι υπέροχος και μοναδικός.

Δωρεά στο Γ. Νοσοκομείο Κατερίνης από το φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ

Δωρεά στο Γ. Νοσοκομείο Κατερίνης από το φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ

Ελλάδα – Τουρκία: Αγώνας δρόμου για επενδύσεις στα Βαλκάνια

Ενας αθέατος «ελληνοτουρκικός» πόλεμος με επίκεντρο την οικονομία και τις επενδύσεις εξελίσσεται…

Μαστίχα Χίου: Οι Τούρκοι κατοχυρώνουν όνομα για το αντίγραφό της……

Μαστίχα Χίου: Οι Τούρκοι κατοχυρώνουν όνομα για το αντίγραφό της

ΗΠΑ: Νέος πρέσβης στην Ελλάδα και τυπικά ο Τζορτζ Τσούνης

Ο κ. Τσούνης είναι Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας που έχει εκτεταμένη εμπειρία στον κλάδο…

«Βγαίνει» το τουρκικό γεωτρύπανο

Η Αγκυρα προγραμματίζει γεωτρήσεις το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Μάταιος κόπος της Ελλάδας να ανταγωνιστεί την Τουρκία

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Μάταιος κόπος της Ελλάδας να ανταγωνιστεί την Τουρκία

O ΙΣΑ εξασφάλισε 500.000 υλικά ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, γυαλιά, στολές προστασίας) και ξεκίνησε να τα αποστέλλει σε 4.500 ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς

O ΙΣΑ εξασφάλισε 500.000 υλικά ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, γυαλιά, στολές…

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου “Πολίτικο Κεμπάπ ΥΨΗΣΤΟΝ”

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου “Πολίτικο Κεμπάπ ΥΨΗΣΤΟΝ”